Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Guldmønter fra Portugal i den engelske kanal

Portugal og England har tætte bånd, som går mange år tilbage i tiden.

I år 1744 var én af den engelske flådes største skibe på vej hjem fra Portugal med en værdifuld last af (siger legenden) 110 kanoner og 100.000 portugisiske guldmønter.

HMS Victory, som senere gav navn til Admiral Nelsons berømte skib af samme navn, sank af uvisse årsager med mand og mus i den engelske kanal.

Mange har forsøgt at finde vraget uden held.

Mysteriet om HMS Victory vragets placering synes nu at være løst, men de heldige og dygtige findere holder stedet hemmeligt af frygt for at uvelkomne dykkere vil forsøge at 'røve vraget'.

Frankrig erklærede krig mod England i 1744
Nogen kilder mener at HMS Victory retunerede fra et slag mod den franske flåde ud for Portugal. Frankrig havde netop erklæret England krig i det herrens år 1744. Det er dog forbundet med usikkerhed om HMS Victory var i kamp, og om hun medførte det store antal portugisiske guldmønter.

Historien om guldet har været særdeles sejlivet og har opildnet mange til at søge efter skatten.

Først i maj 2008 lykkedes det Odyssey Marine Exploration med base i Tampa, USA at lokalisere vraget omkring 80 kilometer fra, hvor man troede det ville være.

Belært af tidligere skattejægeres fejltagelser har man først i februar 2009 offentliggjort fundet.

Ramt af hård vejr og manglende lys fra fyrtårn
Skibsforliset i 1744 har været genstand for stor interesse og mange spekulationer, da tabet af så stort et skib trods alt var usædvanligt - selv dengang.

Det store 175 fods sejlskib blev ramt af hårdt vejr i den engelske kanal, og da fyrtårns-passeren i Alderney havde 'glemt' at tænde fyrtårnet indtraf, ifølge legenden, katastrofen.

Fyrtårnspasseren blev efterfølgende dømt for pligtforsømmelse, og hidtil har man troet at skibets ledende officer Sir John Balchin gjorde sig skyldig i en alvorlig fejltagelse da HMS Victory sank, men nye opdagelser tyder på at hans ellers fejlfrie CV som skibsfører står til troende.

Se mere i artikel på The Times.

Relaterede artikler:
Skattejagt - Portugisisk skibsvrag ud for Namibias kystKommentarer

Endnu ingen kommentarer