Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals premierminister vil sænke skatterne for middelklassen

På det regerende PS partis indledende møder før den store parti-kongres i Porto fra 27. februar til 1. marts 2009 lagde premierminister Sócrates i en tale til aktivister og tilhængere op til at middelklassen i Portugal skal kunne slippe billigere i skat.

Sócrates vil samtidg gerne begrænse skattefradragsmuligheder for de rigeste, således at de højeste indkomster bidrager mere til den fælles kasse.

På trods af at Portugal har en erklæret socialistisk regering er forskellen mellem rig og fattig i Portugal fortsat blandt de højeste i EU.

Se også: Skattesystemet i Portugal

Valgår i 2009 i Portugal 
Sócrates er stadig relativ populær i Portugal, men han er samtidig underlagt en stor portion portugisisk skepsis mod politikere i almindelig.

Portugal har gennem nyere tid haft mange eksempler på meget ringe økonomisk kontrol fra skiftende ministre og regeringer side uanset partifarve, og der er faktisk stadig portugisere, som synes at diktatoren Salazar var den bedste regeringschef fordi han i en lang periode udstak en sikker kurs for Portugals økonomi.

Til sidst gik det dog også økonomisk galt for Salazar, da koloni-krigene i Afrika trak ud og medvirkede til diktaturets fald.

For Sócrates er 2009 et vigtigt år. Der er valg til det portugisiske parlament og intet er givet på forhånd selvom PS-regeringen i en meningsmåling fra januar 2009 står til at kunne fortsætte - dog måske ikke med absolut flertal som i perioden 2005-2009.

Ægteskab mellem partnere af samme køn
Sócrates har meget modigt stillet sig posivt over for et i Portugal meget kontroversielt forslag om at tillade civilt ægteskab mellem to personer af samme køn.

Bedre skattekontrol 
Portugiserne er ikke kendt for frivilligt at betale skat. Specielt selvstændige går i mange tilfælde særdeles langt i Portugal for at undgå 'væsenets' indblanding, og der er således store muligheder for staten i at opkræve skat mere effektivt. Der er intet nyt i at en regeringschef i Portugal gerne vil forbedre skatteinddrivelsen, men det har vist sig svært at gennemføre i praksis.

Bureaukratiet i Portugal er stadig så tungt at mange sager tabes på gulvet på grund af forældelse eller procedurefejl. Eksempelvis gik der kuk i udstedelsen af et meget stort antal fartbøder i sommeren 2007 efter at de nye fartkamra'er i Lissabon blev aktiveret.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer