Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Boligpriser falder i Portugal

I de tre første kvartaler af 2008 faldt boligpriserne i Portugal med gennemsnitligt 4,8%, skriver Globalpropertyguide.com i en længere artikel om prisudviklingen på boliger i Portugal.

Siden 2005 har der i gennemsnit ikke været reelle stigninger på boligmarkedet i Portugal. Hvis man ser bort fra inflation, var der dog små nominelle stigninger indtil midt i år 2007.

Nu ser det derimod ud til at kurven er vendt, og at boligerne i Portugal falder relativt kraftigt. I reale termer (korrigeret for inflation) faldt boligpriserne i Portugal med hele 7,7%.

Se også: Boligkøb i Portugal.

Største prisfald i Alentejo og Centro
Boligpriserne i Portugal falder mest i de relativt tyndt befolkede områder Alentejo og Centro.

De mindste fald i Q1-Q3 år 2008 er registreret i Algarve, hvor boligpriserne dog også er faldet med 4,35% (nominelt).

Boligpris per m2 i Portugal
I gennemsnit kostede en kvadratmeter bolig i Portugal i efteråret 2008 1.164 euro mod 1.245 euro i slutningen af år 2006.

I mange områder af Lissabon og Algarve er de lokaler huspriser stærkt påvirkede af turismen, da lejligheder i eksempelvis Lissabon i stor stil udlejes til ferierende gæster.

Samtidig bor mange ældre portugisere i lejligheder til næsten ingen penge (og de får også meget lidt i pension), og prisdannelsen er derfor uigennemskuelig og er ofte præget af meget stor forskel i standen på lejligheder i storbyen Lissabon. 

Også i kystbyen Cascais kan det ses at flere huse er til salg til priser, som er mellem 5 og 20 procent lavere end for bare 12-18 måneder siden. Og der er i øvrigt rigtig mange boliger til salg.

Se hele den spændende artikel om huspriser i Portugal på Globalpropertyguide.com. Vi har ikke efterprøvet materialet i artiklen, men den virker usædvanligt gennemarbejdet og mange gode kilder er anvendt.

Se også:
Udviklingen i boligpriserne på Europas feriestederKommentarer

Endnu ingen kommentarer