Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fugle i Portugal - se vilde flamingoer på Algarvekysten

I Portugal er der gode muligheder for at se fugle, specielt ved de mange vådområder langs kysterne i det østlige Algarve.

Flamingoen er én af Portugals største fugle. Den kan blive op til næsten halvanden meter høj og veje op til godt 4 kilo.

Der findes flere forskellige flamingo-arter, men i Portugal ser man kun den europæiske flamingo, som også er udbredt i Spanien, Frankrig, Mellemøsten og det nordlige Afrika.

Se også: Fugletur til Sagres på Algarvekysten.

Flamingoer i store grupper
Flamingoen lever ofte i større grupper på op til mange tusinde dyr, men i Portugal er det sjældent at se mere end et par hundrede, hvilket dog også er et meget imponerende syn.

De slanke flamingoer har som mange andre fugle såkaldt synkron adfærd, hvilket betyder at når én eller to fugle begynder eksempelvis at pudse fjerene, kan hele flokken finde på at gøre det samme.

Flamingoens leveområder
Den europæiske flamingo er ret kræsen, hvad angår leveområder. Den foretrækker at opholde sig i marsk-områder med lavt vand eller ved saltsøer.

Flamingoen lever af plantedele, smådyr, småfisk og alger, som den filtrerer med sit næb. Det er i øvrigt algerne, som giver flamingoen den lyserødt tonede fjerdragt.

Den statelige fugl kan blive næsten så gammel som et menneske. De ældste fugle i fangenskab er blevet op til 75 år, men i naturen er den normale levealder 30-40 år.

Se også: Mange storke i Portugal

Flamingo fugle i Portugal
Flamingoen er et meget sjældent syn i naturen i Danmark. Det sker dog, på trods af at flamingoen er eminent til at finde vej, at et enkelt eksemplar eller to forvilder sig nordpå.

I Portugal er den store fugl relativ almindelig, men ses som oftest kun på Algarvekysten.

Man kan være heldig at se flamingoer på blandt andet følgende lokationer:

  • Det bedste flamingo område ligger ved den spanske grænse i det østlige Algarve ved byen Castro Marim
  • Ved Tavira og Monte Gordo i det østlige Algarve er der også ofte flamingo fugle
  • Ved Olhao i marsklandet øst for byen Faro på Algarvekysten
  • Ved Ria de Alvor marsken mellem Lagos og Portimão på Vestalgarve (reservat)
  • Ved byen Óbidos, nærmere bestem Óbidos lagune sker det at en gruppe flamingoer slår sig ned
  • I kystbyen Aveiros floddelta mellem Lissabon og Porto kan man også af og til se flamingo'er

Øst for byen Castro Marim er der indrettet et naturreservat ved grænsefloden Guardania, og antallet af flamingoer kan i det saltrige flod og marsk-område nå op på over tusind. Der er i øvrigt et meget rigt fugleliv ved Castro Marim med over 150 forskellige arter.

Herunder video med en flamingo fra Ria de Alvor reservatet:


Herunder kort over flamingoens favorit levesteder i Portugal:Se større kortKommentarer

 

Asger Ingolf Larsen siger:

I Olhão findes der for naturelskere flere tilbud der er unike, idet det er hovedindgangen til

RIA FORMOSA

Ria Formosa er et stort inder-nor der strækker sig fra Faro til Caçela Velha. Med turbåde kan man sejle til øerne Armona, Culatra og O Farol (Fyrtårnet), alle med fin badestrand. Culatra har desuden nogle populære fiskerestauranter.

Hvis man i Olhão kører mod campingpladsen, finder man indgangen til et af de største beskyttede fuglereservater i Portugal (indgang mod betaling). Man kan her betragte flere fuglearter der ikke ses mange andre steder i fri natur. (Bl.a. også Flamingoer).

18 February 2009 10:42 PM
 

Jens Rasmussen siger:

Skal for første gang til fastlandet Portugal fra den 31. januar til den 21. februar, nærmere betegnet Albuferia på Algarve kysten. Vores formål er primært at besøge vådområderne langs kysten for at fotografere fugle m.v. samt steppeområderne omkring Castro Verde hvor vi vil prøve at fotografere Stor / Dværg Trapper.

Håber at vejret arter sig, ser ud som om en koldfront har ramt Portugal.

23 January 2011 1:03 PM