Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal billigere end Spanien - øget omsætningen i turisterhvervet i Portugal 2008

Økonomiministeriet i Portugal oplyser at 2008 blev et godt år for turismen i Portugal.

Den samlede omsætning i turisterhvervene steg til 7,5 milliarder euro i år 2008. Det er en stigning på 1,7% i forhold til år 2007.

Både omsætning fra udenlandske og portugisiske turister er inkluderet.

Færre englændere i Portugal
Englænderne er stadig den største gruppe af udenlandske turister i Portugal, men antallet faldt i 2008, og det gjorde omsætningen fra engelske turister også.

Til gengæld steg antallet af turister fra Brasilien, Frankrig og Holland.

De spanske turister i Portugal, som der også var flere af i 2008, brugte ifølge økonomiministeriets statistik næsten 9,2 millioner euro mere på ferien i Portugal.

Portugal billigere end Spanien
Englænderne synes ikke det er super-billigt i Portugal længere. Det skyldes at det engelske pund i slutningen af 2008 i løbet af kort tid mistede 20% af sin værdi.

Kursen på pund er dog langsomt kravlet op igen i starten af 2009, således at tabet af købekraft for engelske turister i Portugal og resten af EU i forhold til starten af 2008 nu kun er på omkring 15%. Sammenligner man med pundkursen tilbage i år 2007 med dagens kurs (feb 2009) er tabet af købekraft dog igen oppe på omkring 20%.

Set i den økonomiske krises spare-lys har Portugal en stor fordel i forhold til broderlandet Spanien, idet langt de fleste ting (med benzin/diesel som en stor undtagelse) koster mindre i Portugal end i Spanien.

Det er Portugals rimelige prisniveau, ikke mindst restaurant priserne, som på trods af galopperende arbejdsløshed i Spanien har medvirket til at flere spanske turister i 2008 søgte til Portugal for at holde ferie.

Se mere om Portugals prisniveau.

Faktisk øgede kun landene Portugal og Bulgarien (i Europa) i 2008 ifølge Dagbladet Børsen mærkbart antallet af udenlandske gæster.

Turismen i Portugal fordeles som bekendt på de tre hoveddestinationer Portugal, Madeira og Azorerne.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer