Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fernando Pessoa i København 25 februar - og på Moonpain.nu

På PH café'en i København holdes der den 25. februar 2009 release party for et nyt digitalt oplevelsesrum om Fernando Pessoa og Portugals hovedstad Lissabon, som er uløseligt forbundet med den store portugisiske digter.

Fernando Pessoa
Fernando Pessoa blev født og levede i Lissabon og er uden sammenligning Portugals mest betydende digter i det 20. århundrede.

På trods af sit store alkoholforbrug og deraf følgende korte liv (1888-1935) formåede Pessoa at skabe en verden med et persongalleri og en dybde, som overgår hvad langt de fleste digtere når at præstere.

Se også: Guide til Lissabon skrevet af Fernando Pessoa.

Pessoa var som udgangspunkt 'til stede' i den littererære verden som fire forskellige personer, men tæller man alle Fernando Pessoas pseudonymer sammen ender man ifølge Poets.org på mindst 72 - plus Fernando Pessoa selv forstås.

I den berømte Lissabon-bydel Chiado findes en bronzefigur af Pessoa på sin vante plads foran sin stam-café 'A Brasileira'.

Fernando Pessoa ved A Brasileira

Moonpain.dk
Det er den danske komponist Klaus Ib Jørgensen, som sammen med webdesigner Signe Klejs, digteren Morten Søndergaard og Peter Poulsen har sat det web-baserede Fernando Pessoa univers i søen.

Der er talrige lydfiler med digte og prosa af Pessoa krydret med indtryk fra Lissabon.

På siden kan man desuden downloade MP3 filer med Klaus Ib Jøgensen's Moonpain musik, hvor også sangerinden Iris Oja medvirker sammen med Remix Ensemble og klettWood under ledelse af den internationalt kendte dirigent Paul Hillier.

Se mere på www.moonpain.nu .

Release Party på PH Café'en
PH café'en finder man på Halmtorvet 9A tæt på hovedbanegården. Arrangementet finder sted den 25. februar fra 15.30 til 17.30.

Klaus Ib Jøgensen har i længere tid interesseret sig for Fernando Pessoa og deler Pessoas fascination af månen og dens indvirkning på menneskets liv - heraf titlen.

Klaus har naturligvis også været på besøg i Portugal.

Se mere om Klaus Ib Jørgensen og Moonpain CD'en på Information.

Herunder teaser video om Moonpain.nu:

 
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer