Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Obamas hund - Obama familien overvejer stadig portugisisk vandhund

UPDATE 12. april 2009: Obama familien får ny hund
Se mere om First Dog Bo

Der verserer i foråret 2009 utallige rygter om præsident Obamas nye hund.

USA's førstedame Michelle Obama har ifølge amerikanske medier en svaghed for portugisiske vandhunde.

Hvad ikke alle medier herunder mange danske får med, er at Obama familiens hund skal komme fra et såkaldt 'shelter' - dvs. en hundepension for herreløse hunde. Det kan godt blive svært at finde en portugisisk vandhund i den rigtige alder fra et shelter.

Desuden er hele Obama familien med til at afgøre valget af præsident-hund - og ikke kun Michelle Obama. Beslutningen er således IKKE taget p.t. per 26. februar 2009.

Se også omtalen i forbindelse med valget af USA's første-hund på Los Angeles Times.

Under et besøg den 19. marts hos Jay Leno på The Tonight Show, fortalte USA's præsident Barack Obama at ét af valgløfterne endnu ikke var indfriet. Obamas to piger vil stadig meget gerne have en hund. Se historie på Chicago Tribune.

Portugisisk vandhund eller Labradoodle
Michelle Obama synes godt om Cão de água, som portugisisk vandhund hedder på portugisisk. I USA og England benævnes den hårdføre arbejdshund også som en PWD for Portuguese Water Dog.

Valget står dog fortsat mellem to hunderacer udtalte presse-sekretær i Det Hvide Hus Katie McCormick Lelyveld den 25. februar 2009 til The Chicago Tribune. Der er tale om en misforståelse hos de aviser, som skriver at valget er sket.

Portugisisk vandhund meget amerikansk
Den portugisiske vandhund ville formodenligt ikke have overlevet som race, hvis en enthusiastisk amerikansk dame ikke havde oparbejdet racen i USA efter at den var ved at uddø i Portugal.

Se historien om de portugisiske vandhunde og racens transformation fra fiskernes bedste ven til kæledyr.

Intelligent aktiv hund til Obama familien
Da den portugisiske vandhund er en meget aktiv, intelligent og lidt stædig hunderace, vil Obama familien sikkert få hænderne fulde i den første tid som nybagte hundeejere - såfremt de vælger den portugisiske vandhund.

Alternativet labredoodle (krydsning mellem labrador og puddel) er lettere at passe og i øvrigt også lettere at finde i et shelter.

En kennel i Algarve i Portugal har i øvrigt i samarbejde med Turist-organisationen i Algarve allerede tilbudt at levere Obama familien en portugisisk vandhund uden beregning.

Vi havde i sommeren 2007 fornøjelsen at hilse på en lokal portugisisk vandhund - se billederKommentarer

 

Mette Manstrup siger:

Er selv lykkelig og særdeles begejstret ejer af to skønne vandhunde. Skulle nogle overveje anskaffelse, hjælper jeg gerne.

www.waterdog.dk er en virkelig god og bred hjemmeside om racen. Kig ind i Forum, for at finde danske hjemmesider.

4 March 2009 10:02 PM
 

Anni siger:

Er den allergivenlig som f-eks. bomuldshunden? Er det ikke sjældent at få den i samme pelstegning som Obamas (hvide poter)?

22 December 2009 9:53 PM