Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMarch 2009 - Indlæg

Earth Hour 2009 - lyset slukkes i en time i Lissabon 28 marts 2009

Den 28 marts 2009 afholdes verden over Earth Hour i de byer, som ønsker at deltage.

Earth Hour 2009
Earth Hour 2008 arrangeres af den internationale miljøorganisation WWF (står for World Wide Fund for Nature og er også kendt som World Wildlife Fund).

Hele jordens befolkning opfordres til at slukke lyset i en time fra kl. 20.30 den 28. marts.

Idé'en med Earth Hour (og med at slukke lyset) er at opfordre og påvirke politikere og statsledere til at gøre noget ved den globale opvarmning (global warming).

I den forbindelse er Danmark i en nøgleposition, når FN's klimatopmøde i København afholdes 7-18 december 2009.

Earth Hour 2009 mål
Det er arrangørernes erklærede mål at få 1 milliard mennesker eller små 20% af jordens befolkning til at slukke lyset kl. 20.30 den 28. marts 2009.

I 2008, hvor et lignende event blev afholdt i Australien og det vestlige USA, slukkede 50 millioner mennesker for lyset.

Indtil videre har 74 lande og territorier ifølge Earth Hour hjemmesiden tilmeldt sig, herunder Lissabon.

Earth Hour 2009 i Danmark
I Danmark deltager byerne København, Aarhus og Aalborg i Earth Hour 2009. I Danmark hedder kampagnen også 'Sluk Lyset Danmark'.

Se mere på WWF's danske hjememside.

Lisbon Earth Hour 2009
I Lissabon slukkes lyset blandt andet på følgende kendte steder: O Cristo Rei (Jesus-statuen), 25 April Broen, São Jorge Castle, Belém Slottet, Torre de Belém, Mosteiro dos Jerónimos, Padrão das Descobertas (monumentet for de opdagelsesrejsende) og Elektircitetsmuseet.

Se mere om, hvilke lande og byer som deltager i Earth Hour på verdensplan.

Herunder Earth Hour 2009 video promotion med blandt andet sangerinden Nelly Furtado, som har rødder på Azorerne:

Din vurdering:Fodboldnyt marts 2009

I den portugisiske liga er FC Porto, Benfica og Sporting i marts 2009 førende med henholdsvis 42, 40 og 38 point for 20 kampe.

Mesterskabet i Sagres-ligaen i sæsonen 2008/2009 ligner derfor et klassisk opgør mellem de to største i portugisisk fodbold: FC Porto og Benfica - med Sporting Lissabon som den sædvanlige outsider.

På de næste pladser følger Leixões (fra Matosinhos ved Porto), Nacional (Fra Funchal på Madeira) og Braga (Nordportugal), alle med 35 point.

Se samlet stilling i den portugisiske Sagres Liga på fodboldavisen A Bola's hjemmeside.

Sporting lammetævet på hjemmebane i Champions League
I de Internationale turneringer har FC Porto i Champions League og specielt Braga i UEFA Cup'en gode chancer for at gå videre til næste runde.

Sporting LIssabon derimod tabte med fem mål hjemme til Bayern og det bliver meget, meget svært for ikke at sige umuligt at indhente i returkampen i Tyskland.

Ricardo Carvalho fortsat skadet
Den portugisiske landsholds- og Chelsea-spiller Ricardo Cavalho pådrog sig en muskelskade den 29. oktober 2008 i en engelsk liga-kamp mod Hull.

Cavalho forsøgte efter 2 måneder at vende tilbage til Chelsea's førstehold, men efter kun 5 kampe var han skadet i hans såkaldte hamstrings-muskel bag på låret tilbage igen - og denne gang værre end før.

Ricardo Cavalho har derfor indtil videre pause på ubestemt tid i Chelsea.

Mourinho The Special One
Den portugisiske træner José Mourinho har ifølge avisen The Guardian i England ikke tabt en kamp på hjemmebane siden 2002.

I Champions League kampen den 24. februar holdt Internazionale målet rent mod selveste Manchester United, og den 1. marts spillede Inter 3-3 mod Roma på hjemmebane.

Det betyder at Mourinho nu over 7 år kan se tilbage på 111 hjemmekampe som træner på top-niveau uden at tabe.

Man kan måske ikke helt forstå The Special One i Portugal. De fleste portugisere beundrer den feterede stjerne, men der er også en del, som ikke bryder sig om Mourinho's meget selvsikre og i grunden ikke særligt portugisiske facon.

I England er José Mourinho tæt på kult - under navnet The Special One, hvor 'han' nu optræder på Special One TV:João Moutinho vil gerne til England
Sporting Lissabons bedst betalte spiller João Moutinho, som også har 19 landskampe for Portugal i bæltet, er ivrig efter at skifte arbejdsplads, skriver portugisiske fodboldaviser.

Efter sigende skulle den engelske klub Everton stadig være interesseret i den lille 22-årige midtbanespiller, selvom klubben i 2008 takkede nej til at betale omkring 20 millioner euro for det unge talent.

Det har sandsynligvis heller ikke dæmpet Moutinhos udlængsel at Sporting (så godt som) er slået ud af Champions League.

Næsten udsolgt til landskamp 5. september
Dansk Boldspil Union oplyser at der kl. 12.15 per 6. marts var solgt små 32.000 billetter til landskampen i Parken mellem Danmark og Portugal den 5. september 2009.

Samlet set har Parken til VM kvalifikationskampen i gruppe 1: Danmark-Portugal 5 september plads til 38.000 tilskuere.

Ny kæreste til Cristiano Ronaldo
Fodboldnyt fra Portugal er ikke komplet uden mindst ét nyt Cristiano Ronaldo dame-bekendtskab.

Denne gang hedder skønheden Gabriella eller blot Gabi. Hun er efter sigende en 28-årig brasiliansk fitness-instruktør i byen Sintra nordvest for Cascais, hvor Cristiano Ronaldo ejer et hus og af og til går på natklub.

Gabi har ifølge portugisiske blade også arbejdet i det kendte Docas underholdningsområde i Lissabon som danser og ild-puster.

Det forlyder i engelsk presse at Ronaldo sørgede for transport til Gabriella fra Sintra, så hun kunne se sin helt, da Portugal spillede venskabskamp mod Finland for nyligt i Lissabon. Se mere om Cristioano Ronaldos nye kæreste på The Sun og på Now Magazine.

Skal man tro de engelske aviser har Gabi (som ingen efternavn har endnu) også besøgt Cristiano Ronaldo i sit hjem i Cheshire ved Manchester.

Se meget mere om Cristiano Ronaldo.

Ronaldo stjæler kæreste
Den gode Ronaldo har i øvrigt haft travlt på det sidste.

Han er også blevet beskyldt af en fyr fra Liverpool for at have 'stjålet' mandens kæreste. Dén historie set i avisen Daily Star, som absolut ikke er kendt for at være speciel troværdig, er dog så vidt vides gået i sig selv igen.

Cristiano Ronaldo donerer penge til velgørende formål
Hovedhistorien i Portugals sportsaviser den 6. marts 2009 er at Cristiano Ronaldo har doneret penge til Liga Portuguesa Contra o Cancro, som svarer til Kræftens Bekæmpelse i Danmark.

Cristiano Ronaldos mor Dolores har med succes fået tidlig behandling for kræft på hospitalet i Funchal på Madeira, som nu får penge til at udvide med en bygning i hospitalets have, hvor patienter til onkologiske undersøgelser kan vente og gå til konsultation.

Der er intet beløb nævnt for donationen, men det lille 40 m2 center koster kun 15 tusind euro at bygge. De resterende penge vil gå til andre dele af hospitalet, skriver avisen 24-horas.

Din vurdering:Køb hus i Portugal og få en ny bil gratis

Boligmarkedet i Portugal er ikke upåvirket af den økonomiske uro verden over i starten af 2009.

Det er endnu ikke konstateret prisfald på boligmarkedet i Portugal i en størrelsesorden som i Danmark, Irland, England og Spanien, men der er dog en klar nedafgående pristrend. Se omtale af nylig rapport over prisudvikling på fast ejendom i Portugal.

Gratis bil for at købe et hus
Man kan naturligvis diskutere, hvorvidt en gratis bil er gratis eller ej, hvis man samtidig betaler for et dyrt boligkøb, men en ejendomsmægler i Sintra har efter eget udsagn ifølge nyhedsbureauet Lusa solgt 9 huse på denne vis i en ny bebyggelse i Massamá tæt på det gamle Sintra.

Nogen af kunderne var lettere overraskede over tilbuddet og troede, der var tale om en lodtrækning efter at de havde købt deres hus til typisk mellem 200 og 300.000 euro.

Sintra er i Danmark kendt for at være byen, hvor den danske eventyrdigter H.C. Andersen i en periode tog ophold og holdt meget af.

Kampagnen fortsætter til 30. april 2009, hvorefter promotor João Mota fra firmaet Telhados da Cidade planlægger at ville introducere lignende tilbud på nybyggede boliger i Estoril, Cascais, Amadora (Lissabon) og Savacém.

Se mere i den portugisiske online-avis Oje om special-tilbud på huse i Massamá i området Quinta das Flores ved Sintra (på portugisisk). 

Se også:
Bolig og investering i Portugal

Din vurdering:Mitsubishi køber en tredjedel af Europas største solfangeranlæg i Portugal

Den japanske koncern Mitsubishi Corporation har købt 34% af det store solfangeranlæg ved byen Moura i det sol-rige sydøstlige Portugal (Alentejo).

Mitsubishi Corp
Mitsubishi Corp er japans største handelsvirksomhed med aktiviteter inden for energi, jern & metal, maskin-fabrikation, kemisk virksomhed, fødevarer og praktisk talt alle andre brancher.

Mitsubishi Corp ejer over 500 virksomheder, men er i Danmark mest kendt i den brede offentlighed for bilmærket Mitsubishi (Mitsubishi Motors).

Solfangerne ved Moura
Det store Amareleja anlæg ved Moura omfatter nu 262.000 solcelle-paneler og genererer energi til omkring 30.000 portugisiske hjem. Officielle tal siger at anlægget kostede 261 millioner euro at bygge, og det dækker et areal på 250 hektarer. Amareleja anlægget var i år 2008 verdens største solenergi-anlæg.

Solfangeranlægget har indtil videre været ejet af den spanske Acciona koncern, som også ejer solfangeranlæg andre steder i Europa og USA.

Aftalen med Mitsubishi Corp er del af en større aftale om samarbejde blandt andet ved indkøb af solfangerpaneler, som Mitsubishi Corp (naturligvis) også producerer.

Fordelagtige ordninger i Spanien, Portugal og Tyskland ved afregning af energi produceret ved hjælp af vedvarende energikilder gør at investorers interesse for disse lande er speciel høj. Ejerandelen i de portugisiske solfangere er Mitsubishi Corp's første investering i produktion af solenergi.

Se mere om solfanger-anlægget ved Moura .

Herunder youtube video oprindeligt fra Canadisk fjernsyn med fokus på Portugals store satsning på vedvarende energi, herunder Amareleja solfanger-anlægget:


Din vurdering:Danmarks kvindelandshold tabte 2-0 mod USA i første Algarve Cup 2009 kamp

Med USA's sejr i den indledende kamp mod Danmarks kvindelandshold i fodbold i Algarve Cup 2009 er USA et stort skridt på vejen til at vinde Algarve Cup for tredje år i træk.

Som trænings-turneringen afholdes er Danmarks eneste realistiske chance for at vinde nu at Norges kvindelandshold slår amerikanerne den 9. marts, samtidig med at Danmark slår Norge med en betydelig margin.

Islændingene, som også spiller i gruppe B, forventes ikke at kunne give hverken Danmark, Norge eller USA særlig modstand.

Se mere om kampen USA-Danmark på DBU's hjemmeside.

I onsdagens kamp i gruppe A er Tyskland favorit mod Finland og stillingen er ved pausen 0-0.

Se hele kamp-programmet og resultater for Algarve Cup 2009

Din vurdering:Eurovision Song Contest 2009 - Portugals bidrag

Sidst i februar blev der afholdt Melodi Grand Prix i Portugal med 12 deltagere. Vinderen skal repræsentere Portugal i Eurovision Song Contest 2009, som afholdes i Moskva.

UPDATE: Se vindere af MGP 2009 semifinaler 12. og 14. maj

Den glade vinder og dermed Portugals bidrag til Melodi Grand Prix 2009 blev gruppen Flor-da-Lis med sangen 'Todas as Ruas do Amor'.

Semifinale med danske Susanne Georgi fra Andorre
European Song Contest er i år 2009 lidt anderledes end tidligere år idet de forskellige lande er opdelt i geografiske grupper for ikke at eksempelvis Sydeuropa, Skandinavien eller måske de tidligere østeuropæiske lande kan rotte sig sammen i smags-lobby'er og kun stemme på hinandens sange.

Fra grupperne blev der sidst i januar 2009 trukket lande til de to semifinaler.

Resultatet blev at Portugal er i semifinale med blandt andet Sverige, Island og lille Andorre, som i år har dansk islæt med den ene halvdel af popgruppen Me & My Susanne Georgi, som i mange år har boet i Andorre.

Dato for Melodi Grand Prix semifinaler
Semifinalerne henholdsvis 12. maj 2009 (Portugals gruppe) og 14. maj 2009 (Danmarks gruppe).

Landene Rusland, England, Spanien, Tyskland og Frankrig er på forhånd kvalificerede til finalen uden at skulle i semifinale af seermæssige årsager.

Finalen i Eurovision Song Contest 2009 afholdes den 16. maj i Moskvas den olymiske indendørs arena - kendt i Moskva som Olimpiysky.

Se mere på Eurovision Song Contest 2009 hjemmesiden.

Herunder youtube video med Portugals melodi grand prix bidrag 2009:
Tredjepladsen i det portugisiske grand prix blev i øvrigt vundet af sangerinden Luciana Abreu, som tdligere er blevet set i selskab med med Cristiano Ronaldo og hans familie blandt andet ved åbningen af Ronaldos CR7 modeforretning i Lissabon.

Din vurdering:Besøg middelaldermarked og se sten med gamle skrifttegn i Almodôvar i Alentejo

Der var jubelstemning blandt arkæologerne, da man i år 2008 fik vendt en stor rosetta-sten og opdagede skrifttegn med en alder på 2500-3000 år på stenen.

Skriften bliver kaldt Southwest Script eller på dansk sydvestlig skrift og anses for at være de ældste skriftssprog på den iberiske halvø. Skriftsspoget går også under navnet South Lusitanian. Lusitania er et gammelt ord for Portugal, og man mener at sproget er i familie med etruskernes skriftssprog i Italien.

Stenen med skrifttegnene blev fundet i det sydlige Portugal sammen med 90 andre delvist bevarede skrifts-sten. En enkelt blev fundet i Andalusien i Spanien.

I byen Almodovar idet sydlige Alentejo på grænsen til Algarve er den bedst bevarede sten nu udstillet på det lokale museum for sydvestlig skrift.

Se nyhedsbureauet AP's historie om de gamle skrifter på sten i Portugal på FoxNews.com

Middelalder-marked i Almodovar 2009
Hvert år afholdes der middelaldermarked i Almodôvar i april måned, og det er lidt af et udstyrsstykke.

Er man på ferie i Algarve i slutningen af april (de sidste to uger) er det værd at lægge vejen omkring den lille by i det sydlige Alentejo for at se de flot udklædte markedsfolk, høre maurisk inspireret middelaldermusik og smage på traditionelle retter fra Alentejo.

Tidpunktet for den 3-dages fest svinger lidt, men check Aldomovar kommunes hjemmeside, hvor man også kan finde mange andre kultur-indslag og åbningstider for skriftsprogsmuseet.

Sådan så middelaldermarkedet i Almodovar ud i år 2006:


Se kort over Alentejo herunder:


Se større kort

Din vurdering:Radisson-Blu Hotel Lisboa åbner - snart slut med Radisson SAS - også i Lissabon

Den klassiske hotel-kæde Radisson-SAS er igang med at skifte navn. Ethvert Radisson-SAS hotel vil i løbet af 2009-2010 blive omdøbt til Radisson-Blu herunder også Radisson-SAS Hotel Lisboa.

SAS og Radisson-SAS
Det var den legendariske svenske direktør for SAS Airlines Jan Carlzon kendt for management-bogen med titlen 'Bryd pyramiderne ned', som for små 25 år siden satte fut i SAS gruppens hotel-ambitioner med dannelsen af selskabet SAS International Hotels. 

Inden da var SAS hotellerne stort set lig med det af Arne Jakobsen tegnede SAS Hotel i København.

Med Jan Carlzons visioner om vækst og salg af såvel flysæder som hotelophold voksede SAS hotel-kæden, som snart kom til at hedde Rezidor SAS.

Carlzon havde stor appetit på hoteller og købte blandt andet Intercontinental-kæden, som dog blev solgt igen allerede i 1992 - et år før Jan Carlzon fratrådte sin stilling som øverste direktør for SAS.

I 1994 videreførte SAS Carlzons ambitioner, men med øget fokus på at drive flyselskab istedet for hoteller ved at indgå et marketing-samarbejde med hotel-kæden Radisson.

Herved opstod Radisson-SAS hotellerne, som specielt blandt de nordiske og engelske kunder står for kvalitet. I den nordengelske by Leeds med en lille million indbyggere er det 4-stjernede Hotel Radisson-SAS i art deco byggestil og med central placering anset af mange for at være det bedste hotel i byen. 

Antallet af Radisson-SAS hoteller har været stigende og omfatter per marts 2009 155 hoteller og yderligere 47 hotel projekter.

SAS ud af Radission-SAS
Flyselskabet SAS er som bekendt i år 2009 i store økonomiske problemer.

Heldigvis for SAS og for SAS's kunder består ejerkredsen i Scandinavian Airline Systems blandt andet af de nordiske landes regeringer, så der er ikke grobund for samme cowboy-mentalitet i SAS-ledelsen, som man eksempelvis så i det krakkede flyselskab Sterling, som formåede at tage imod kunders betalinger indtil timer før selskabet gik i betalingsstandsning og stoppede sine flyvninger.

SAS har valgt at slanke sig og sælge de aktiviteter, som ikke udgør kerneforretningen. Heri ligger årsagen til navneskiftet på SAS Radisson hotellerne. Måske SAS også ender med at blive overtaget af et andet luftfartselskab, men indtil videre vil SAS Airlines satse på forretningsrejsende.

Det var i øvrigt ovennævnte berømte svenske PR-troldmand og SAS direktør Jan Carlzon, som opfandt begrebet Business Class.

Radisson SAS hotel i Lissabon
Radisson SAS i Lissabon er et 4-stjernet hotel, men er til gengæld i forhold til mange andre Raddisson SAS hoteller et lidt slidt ét af slagsen.

Man kommer dog ikke uden om at Hotel Lisboa Radisson-SAS, som snart vil komme til at hedde Radisson-Blu Lisboa, ligger i fortræffelig nærhed af lufthavnen.

En taxa fra det store Lisbon Radisson hotel til Lisbon airport tager kun 5 minutter og koster typisk 5-6 euro for de omkring 3 kilometer. Der er også en metro-station tæt på hotellet.

Se tilbud på Radisson-Blu Hotel Lisboa

Samtidig ligger Radisson hotellet i Lissabon meget tæt på - ja nærmest et stenkast fra fodboldklubben Sporting Lissabons hjemmebane Estádio José Alvalade, som ofte anvendes til landskampe herunder Danmarks uforglemmelige sejr over Portugal i VM kvalifikationen den 10. september 2008.

Benficas hjemmebane ligger heller ikke så langt væk i forhold til det relativt billige Lissabon hotel. Skal man til fodboldkamp i Lissabon kan det store let antikverede Radisson-SAS hotel derfor godt anbefales. 

Priserne på overnatning på Radisson i Lissabon er ofte i et leje, så man kan leve med at mange af møblerne er lidt umoderne. Der er stadig de sædvanlige 4-stjernede services på Radisson-SAS, som man finder andre steder på Lissabons lidt dyrere hoteller.

Din vurdering:Guinea-Bissau på randen af borgerkrig

Efter talrige bataljer mellem præsidentens støtter og militæret i den tidligere portugisiske koloni Guinea-Bissau blev præsident Joao Bernardo 'Nino' Vieira den 2. marts 2009 dræbt af hæren, da han under et angreb forsøgte at flygte fra sit hus.

Dagen før havde præsidenten, som gik under kælenavnet 'Nino', været involveret i planlægningen af et dødeligt anslag mod hærchefen general Batista Tagme Na Waie, som resulterede i at Tagme Na Waie's militære hovedkvartér blev sprængt i luften. Det var hærchefens tropper, som hævnede deres leder ved at dræbe præsident Vieira.

Præsident Vieira og hærchefen havde store personlige uoverensstemmelser, som for en stor dels vedkommende bundede i stamme-stridigheder. Stammen eller slægten er stadig det mest fundamentale mange steder i Afrika, og præsidentens Papel-stamme og hærchefens Balanta-stamme har i lang tid ikke været på god fod med hinanden.

Tidligere var Tagme Na Waie blevet beskyldt for i november 2008 at foranstalte mordforsøg på præsidenten, som dog dengang overlevede et angreb på sin residens i hovedstaden Bissau.

Business as Usual i Guinea-Bissau
Der er ingen i det ekstremt fattige lille vestafrikanske land med 1,5 million indbyggere, som er overraskede over udviklingen, og det er langt fra første gang at præsidenten og hæren har modstridende opfattelser.

Hæren har ifølge BBC meddelt at der ikke er tale om noget kup, men alt er ikke nødvendigvis hvad det giver sig ud for i et land, hvor import og videresalg af narkotika fra Sydamerika sandsynligvis er den største indtægtskilde.

Én af dem som ikke vil begræde den tidligere elektriker og præsident Vieiras pludselige død er den tidligere præsident Ialá, som blev kuppet i år 2003 af militæret. Millitæret måtte dog senere igennem interne stridigheder herunder mord på højtstående befalingsmænd.

I 2005 blev der afholdt et efter omstændighederne nogenlunde retfærdigt valg, hvor Vieira, der selv var blevet afsat ved et kup i 1998, vandt over sin gamle rival Kumba Ialá, som dermed (indtil videre) kun nåede at sidde med præsidentposten fra år 2000 indtil militæret kuppede ham i år 2003.

Kumba lalá udtalte i begyndelsen af 2009 at Joao Bernardo Vieira var den største narko-handler i Guinea-Bissau, hvilket såfremt det er sandt, trods alt er noget af en bedrift i et land, hvor stort set alle, som har noget at skulle have sagt, forsøger sig i branchen.

Meget af den kokain, som handles på gaden i Europa, kommer ind fra Latinamerika via Guinea-Bissau og transporteres derefter til Europa gennem Portugal, Spanien eller Italien.

Se også: Informations artikel om drabene i Guinea-Bissau

Den portugisiske reaktion
Portugal forlod Guinea-Bissau i 1974 og har efterfølgende forsøgt at påvirke landet i en demokratisk retning uden dog at blande sig i dets indre anliggender.

Det er naturligvis også derfor at Portugals præsident Anibal Cavaco Silva kondolerer begge parter i Guinea-Bissau.

Årsagen er sandsynligvis også at ingen af fraktionerne - eller stammerne om man vil, har et tilstrækkeligt overtag endnu til at man som gammel kolonimagt vil erklære én part sin støtte. Der er simpelt hen stadig for meget ballade.

Megen direkte støtte er der vel ret beset heller aldrig rigtig givet, men valget i 2005 var dog demokratisk.

Mens Guinea-Bissau er blevet fattigere har den gode elektriker 'Nino' Vieira, som ifølge den britiske avis Independent åbentlyst har beskrevet sig selv som 'Guds Gave' til Guinea-Bissau, efter alt at dømme formået at skaffe sig rigelige indtægter via narkohandel, mens Portugal og andre internationale støtter i stor udstrækning har 'lukket det ene øje'.

Se også artiklen 'Narkobaroner kan stå bag præsidentmord' på Politiken.

Frygt for flere uroligheder
Portugal indkaldte efter nyheden om drabet på præsident Vieira til ekstraordinært krise-møde i Community of Portuguese Language Countries (CPLP), som består af de portugisisk talende lande.

Det blev besluttet at CPLP sender en repræsentant til Guinea-Bissau for at bistå med at bevare roen i landet.

Se mere om situationen i Guinea-Bissau i marts 2009 på BBC, hvor der også er en øjenvidne beretning fra drabet på præsident Vieira.

Din vurdering:Bolig i Udlandet - Boligmesse i Bella Center marts 2009 er aflyst

Den traditionelle marts boligmesse Bolig i Udlandet er i foråret 2009 aflyst på grund af ringe udstiller-interesse, skriver Bolig i Udlandet ApS på sin hjemmeside.

Bolig i Udlandet i efteråret 2009 
Boligmessen Bolig i Udlandet afholdes istedet som planlagt i efteråret 2009 i både:

  • Fredericia Messecenter - Bolig i Udlandet messe 26-27 september 2009
  • Bella Center - Bolig i Udlandet messe 7-8 november 2009

Se også:
Analyse efterår 2008: Prisudvikling på ferieboliger i udlandet
Artikel februar 2009: Prisfald på boliger i Portugal
Information om Portugal: Bolighandel i Portugal

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »