Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Radisson-Blu Hotel Lisboa åbner - snart slut med Radisson SAS - også i Lissabon

Den klassiske hotel-kæde Radisson-SAS er igang med at skifte navn. Ethvert Radisson-SAS hotel vil i løbet af 2009-2010 blive omdøbt til Radisson-Blu herunder også Radisson-SAS Hotel Lisboa.

SAS og Radisson-SAS
Det var den legendariske svenske direktør for SAS Airlines Jan Carlzon kendt for management-bogen med titlen 'Bryd pyramiderne ned', som for små 25 år siden satte fut i SAS gruppens hotel-ambitioner med dannelsen af selskabet SAS International Hotels. 

Inden da var SAS hotellerne stort set lig med det af Arne Jakobsen tegnede SAS Hotel i København.

Med Jan Carlzons visioner om vækst og salg af såvel flysæder som hotelophold voksede SAS hotel-kæden, som snart kom til at hedde Rezidor SAS.

Carlzon havde stor appetit på hoteller og købte blandt andet Intercontinental-kæden, som dog blev solgt igen allerede i 1992 - et år før Jan Carlzon fratrådte sin stilling som øverste direktør for SAS.

I 1994 videreførte SAS Carlzons ambitioner, men med øget fokus på at drive flyselskab istedet for hoteller ved at indgå et marketing-samarbejde med hotel-kæden Radisson.

Herved opstod Radisson-SAS hotellerne, som specielt blandt de nordiske og engelske kunder står for kvalitet. I den nordengelske by Leeds med en lille million indbyggere er det 4-stjernede Hotel Radisson-SAS i art deco byggestil og med central placering anset af mange for at være det bedste hotel i byen. 

Antallet af Radisson-SAS hoteller har været stigende og omfatter per marts 2009 155 hoteller og yderligere 47 hotel projekter.

SAS ud af Radission-SAS
Flyselskabet SAS er som bekendt i år 2009 i store økonomiske problemer.

Heldigvis for SAS og for SAS's kunder består ejerkredsen i Scandinavian Airline Systems blandt andet af de nordiske landes regeringer, så der er ikke grobund for samme cowboy-mentalitet i SAS-ledelsen, som man eksempelvis så i det krakkede flyselskab Sterling, som formåede at tage imod kunders betalinger indtil timer før selskabet gik i betalingsstandsning og stoppede sine flyvninger.

SAS har valgt at slanke sig og sælge de aktiviteter, som ikke udgør kerneforretningen. Heri ligger årsagen til navneskiftet på SAS Radisson hotellerne. Måske SAS også ender med at blive overtaget af et andet luftfartselskab, men indtil videre vil SAS Airlines satse på forretningsrejsende.

Det var i øvrigt ovennævnte berømte svenske PR-troldmand og SAS direktør Jan Carlzon, som opfandt begrebet Business Class.

Radisson SAS hotel i Lissabon
Radisson SAS i Lissabon er et 4-stjernet hotel, men er til gengæld i forhold til mange andre Raddisson SAS hoteller et lidt slidt ét af slagsen.

Man kommer dog ikke uden om at Hotel Lisboa Radisson-SAS, som snart vil komme til at hedde Radisson-Blu Lisboa, ligger i fortræffelig nærhed af lufthavnen.

En taxa fra det store Lisbon Radisson hotel til Lisbon airport tager kun 5 minutter og koster typisk 5-6 euro for de omkring 3 kilometer. Der er også en metro-station tæt på hotellet.

Se tilbud på Radisson-Blu Hotel Lisboa

Samtidig ligger Radisson hotellet i Lissabon meget tæt på - ja nærmest et stenkast fra fodboldklubben Sporting Lissabons hjemmebane Estádio José Alvalade, som ofte anvendes til landskampe herunder Danmarks uforglemmelige sejr over Portugal i VM kvalifikationen den 10. september 2008.

Benficas hjemmebane ligger heller ikke så langt væk i forhold til det relativt billige Lissabon hotel. Skal man til fodboldkamp i Lissabon kan det store let antikverede Radisson-SAS hotel derfor godt anbefales. 

Priserne på overnatning på Radisson i Lissabon er ofte i et leje, så man kan leve med at mange af møblerne er lidt umoderne. Der er stadig de sædvanlige 4-stjernede services på Radisson-SAS, som man finder andre steder på Lissabons lidt dyrere hoteller.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer