Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Besøg middelaldermarked og se sten med gamle skrifttegn i Almodôvar i Alentejo

Der var jubelstemning blandt arkæologerne, da man i år 2008 fik vendt en stor rosetta-sten og opdagede skrifttegn med en alder på 2500-3000 år på stenen.

Skriften bliver kaldt Southwest Script eller på dansk sydvestlig skrift og anses for at være de ældste skriftssprog på den iberiske halvø. Skriftsspoget går også under navnet South Lusitanian. Lusitania er et gammelt ord for Portugal, og man mener at sproget er i familie med etruskernes skriftssprog i Italien.

Stenen med skrifttegnene blev fundet i det sydlige Portugal sammen med 90 andre delvist bevarede skrifts-sten. En enkelt blev fundet i Andalusien i Spanien.

I byen Almodovar idet sydlige Alentejo på grænsen til Algarve er den bedst bevarede sten nu udstillet på det lokale museum for sydvestlig skrift.

Se nyhedsbureauet AP's historie om de gamle skrifter på sten i Portugal på FoxNews.com

Middelalder-marked i Almodovar 2009
Hvert år afholdes der middelaldermarked i Almodôvar i april måned, og det er lidt af et udstyrsstykke.

Er man på ferie i Algarve i slutningen af april (de sidste to uger) er det værd at lægge vejen omkring den lille by i det sydlige Alentejo for at se de flot udklædte markedsfolk, høre maurisk inspireret middelaldermusik og smage på traditionelle retter fra Alentejo.

Tidpunktet for den 3-dages fest svinger lidt, men check Aldomovar kommunes hjemmeside, hvor man også kan finde mange andre kultur-indslag og åbningstider for skriftsprogsmuseet.

Sådan så middelaldermarkedet i Almodovar ud i år 2006:


Se kort over Alentejo herunder:


Se større kortKommentarer

Endnu ingen kommentarer