Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Eurovision Song Contest 2009 - Portugals bidrag

Sidst i februar blev der afholdt Melodi Grand Prix i Portugal med 12 deltagere. Vinderen skal repræsentere Portugal i Eurovision Song Contest 2009, som afholdes i Moskva.

UPDATE: Se vindere af MGP 2009 semifinaler 12. og 14. maj

Den glade vinder og dermed Portugals bidrag til Melodi Grand Prix 2009 blev gruppen Flor-da-Lis med sangen 'Todas as Ruas do Amor'.

Semifinale med danske Susanne Georgi fra Andorre
European Song Contest er i år 2009 lidt anderledes end tidligere år idet de forskellige lande er opdelt i geografiske grupper for ikke at eksempelvis Sydeuropa, Skandinavien eller måske de tidligere østeuropæiske lande kan rotte sig sammen i smags-lobby'er og kun stemme på hinandens sange.

Fra grupperne blev der sidst i januar 2009 trukket lande til de to semifinaler.

Resultatet blev at Portugal er i semifinale med blandt andet Sverige, Island og lille Andorre, som i år har dansk islæt med den ene halvdel af popgruppen Me & My Susanne Georgi, som i mange år har boet i Andorre.

Dato for Melodi Grand Prix semifinaler
Semifinalerne henholdsvis 12. maj 2009 (Portugals gruppe) og 14. maj 2009 (Danmarks gruppe).

Landene Rusland, England, Spanien, Tyskland og Frankrig er på forhånd kvalificerede til finalen uden at skulle i semifinale af seermæssige årsager.

Finalen i Eurovision Song Contest 2009 afholdes den 16. maj i Moskvas den olymiske indendørs arena - kendt i Moskva som Olimpiysky.

Se mere på Eurovision Song Contest 2009 hjemmesiden.

Herunder youtube video med Portugals melodi grand prix bidrag 2009:
Tredjepladsen i det portugisiske grand prix blev i øvrigt vundet af sangerinden Luciana Abreu, som tdligere er blevet set i selskab med med Cristiano Ronaldo og hans familie blandt andet ved åbningen af Ronaldos CR7 modeforretning i Lissabon.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer