Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fodboldnyt marts 2009

I den portugisiske liga er FC Porto, Benfica og Sporting i marts 2009 førende med henholdsvis 42, 40 og 38 point for 20 kampe.

Mesterskabet i Sagres-ligaen i sæsonen 2008/2009 ligner derfor et klassisk opgør mellem de to største i portugisisk fodbold: FC Porto og Benfica - med Sporting Lissabon som den sædvanlige outsider.

På de næste pladser følger Leixões (fra Matosinhos ved Porto), Nacional (Fra Funchal på Madeira) og Braga (Nordportugal), alle med 35 point.

Se samlet stilling i den portugisiske Sagres Liga på fodboldavisen A Bola's hjemmeside.

Sporting lammetævet på hjemmebane i Champions League
I de Internationale turneringer har FC Porto i Champions League og specielt Braga i UEFA Cup'en gode chancer for at gå videre til næste runde.

Sporting LIssabon derimod tabte med fem mål hjemme til Bayern og det bliver meget, meget svært for ikke at sige umuligt at indhente i returkampen i Tyskland.

Ricardo Carvalho fortsat skadet
Den portugisiske landsholds- og Chelsea-spiller Ricardo Cavalho pådrog sig en muskelskade den 29. oktober 2008 i en engelsk liga-kamp mod Hull.

Cavalho forsøgte efter 2 måneder at vende tilbage til Chelsea's førstehold, men efter kun 5 kampe var han skadet i hans såkaldte hamstrings-muskel bag på låret tilbage igen - og denne gang værre end før.

Ricardo Cavalho har derfor indtil videre pause på ubestemt tid i Chelsea.

Mourinho The Special One
Den portugisiske træner José Mourinho har ifølge avisen The Guardian i England ikke tabt en kamp på hjemmebane siden 2002.

I Champions League kampen den 24. februar holdt Internazionale målet rent mod selveste Manchester United, og den 1. marts spillede Inter 3-3 mod Roma på hjemmebane.

Det betyder at Mourinho nu over 7 år kan se tilbage på 111 hjemmekampe som træner på top-niveau uden at tabe.

Man kan måske ikke helt forstå The Special One i Portugal. De fleste portugisere beundrer den feterede stjerne, men der er også en del, som ikke bryder sig om Mourinho's meget selvsikre og i grunden ikke særligt portugisiske facon.

I England er José Mourinho tæt på kult - under navnet The Special One, hvor 'han' nu optræder på Special One TV:João Moutinho vil gerne til England
Sporting Lissabons bedst betalte spiller João Moutinho, som også har 19 landskampe for Portugal i bæltet, er ivrig efter at skifte arbejdsplads, skriver portugisiske fodboldaviser.

Efter sigende skulle den engelske klub Everton stadig være interesseret i den lille 22-årige midtbanespiller, selvom klubben i 2008 takkede nej til at betale omkring 20 millioner euro for det unge talent.

Det har sandsynligvis heller ikke dæmpet Moutinhos udlængsel at Sporting (så godt som) er slået ud af Champions League.

Næsten udsolgt til landskamp 5. september
Dansk Boldspil Union oplyser at der kl. 12.15 per 6. marts var solgt små 32.000 billetter til landskampen i Parken mellem Danmark og Portugal den 5. september 2009.

Samlet set har Parken til VM kvalifikationskampen i gruppe 1: Danmark-Portugal 5 september plads til 38.000 tilskuere.

Ny kæreste til Cristiano Ronaldo
Fodboldnyt fra Portugal er ikke komplet uden mindst ét nyt Cristiano Ronaldo dame-bekendtskab.

Denne gang hedder skønheden Gabriella eller blot Gabi. Hun er efter sigende en 28-årig brasiliansk fitness-instruktør i byen Sintra nordvest for Cascais, hvor Cristiano Ronaldo ejer et hus og af og til går på natklub.

Gabi har ifølge portugisiske blade også arbejdet i det kendte Docas underholdningsområde i Lissabon som danser og ild-puster.

Det forlyder i engelsk presse at Ronaldo sørgede for transport til Gabriella fra Sintra, så hun kunne se sin helt, da Portugal spillede venskabskamp mod Finland for nyligt i Lissabon. Se mere om Cristioano Ronaldos nye kæreste på The Sun og på Now Magazine.

Skal man tro de engelske aviser har Gabi (som ingen efternavn har endnu) også besøgt Cristiano Ronaldo i sit hjem i Cheshire ved Manchester.

Se meget mere om Cristiano Ronaldo.

Ronaldo stjæler kæreste
Den gode Ronaldo har i øvrigt haft travlt på det sidste.

Han er også blevet beskyldt af en fyr fra Liverpool for at have 'stjålet' mandens kæreste. Dén historie set i avisen Daily Star, som absolut ikke er kendt for at være speciel troværdig, er dog så vidt vides gået i sig selv igen.

Cristiano Ronaldo donerer penge til velgørende formål
Hovedhistorien i Portugals sportsaviser den 6. marts 2009 er at Cristiano Ronaldo har doneret penge til Liga Portuguesa Contra o Cancro, som svarer til Kræftens Bekæmpelse i Danmark.

Cristiano Ronaldos mor Dolores har med succes fået tidlig behandling for kræft på hospitalet i Funchal på Madeira, som nu får penge til at udvide med en bygning i hospitalets have, hvor patienter til onkologiske undersøgelser kan vente og gå til konsultation.

Der er intet beløb nævnt for donationen, men det lille 40 m2 center koster kun 15 tusind euro at bygge. De resterende penge vil gå til andre dele af hospitalet, skriver avisen 24-horas.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer