Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Mitsubishi køber en tredjedel af Europas største solfangeranlæg i Portugal

Den japanske koncern Mitsubishi Corporation har købt 34% af det store solfangeranlæg ved byen Moura i det sol-rige sydøstlige Portugal (Alentejo).

Mitsubishi Corp
Mitsubishi Corp er japans største handelsvirksomhed med aktiviteter inden for energi, jern & metal, maskin-fabrikation, kemisk virksomhed, fødevarer og praktisk talt alle andre brancher.

Mitsubishi Corp ejer over 500 virksomheder, men er i Danmark mest kendt i den brede offentlighed for bilmærket Mitsubishi (Mitsubishi Motors).

Solfangerne ved Moura
Det store Amareleja anlæg ved Moura omfatter nu 262.000 solcelle-paneler og genererer energi til omkring 30.000 portugisiske hjem. Officielle tal siger at anlægget kostede 261 millioner euro at bygge, og det dækker et areal på 250 hektarer. Amareleja anlægget var i år 2008 verdens største solenergi-anlæg.

Solfangeranlægget har indtil videre været ejet af den spanske Acciona koncern, som også ejer solfangeranlæg andre steder i Europa og USA.

Aftalen med Mitsubishi Corp er del af en større aftale om samarbejde blandt andet ved indkøb af solfangerpaneler, som Mitsubishi Corp (naturligvis) også producerer.

Fordelagtige ordninger i Spanien, Portugal og Tyskland ved afregning af energi produceret ved hjælp af vedvarende energikilder gør at investorers interesse for disse lande er speciel høj. Ejerandelen i de portugisiske solfangere er Mitsubishi Corp's første investering i produktion af solenergi.

Se mere om solfanger-anlægget ved Moura .

Herunder youtube video oprindeligt fra Canadisk fjernsyn med fokus på Portugals store satsning på vedvarende energi, herunder Amareleja solfanger-anlægget:
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer