Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nissan overvejer at placere batteri-produktion til elbiler i Portugal

Den store Nissan-Renault koncern er stærkt involveret i udviklingen af fremtidens elbiler.

Nissan har været relativt sent ude i forhold til mærkerne Honda og Toyota, som med deres Honda Civic Hybrid og Toyota Prius modeller allerede har hybrid-biler (el og benzin), som kan købes af forbrugerne.

Hverken Toyota eller Honda kan dog endnu byde på fuldt elektriske biler, og ingen af de nuværende modeller kan lades op i en stikkontakt.

Opladning foregår ved hjælp af bremseenergi og egen motorkraft, og besparelserne er dermed relativt begrænsede.

Project Better Place
Portugal har i lighed med Danmark og Israel forpligtet sig til at bygge et stort antal ladestationer til elbiler. Inden år 2012 skal der efter planen stå 1300 ladestationer rundt omkring i Portugal. Ladestationerne er en del af den såkaldte Project Better Palce aftale, som har til formål at udvikle grøn elbaseret transport.

Én af medunderskriverne af Project Better Place aftalen er netop bilproducenten Nissan-Renault.

Nissan har i øjeblikket ingen elbil, men foretager eksperimenter med den nye teknologi i blandt andet den lille charmerende Nissan Cube, som endnu ikke sælges officielt i hverken Danmark eller Portugal.

Nissans chefer ofte i Portugal 
Den øverste ledelse i Nissan-Renault med den karismatiske Carlos Ghosn i spidsen er ofte i Portugal blandt andet fordi Nissan hyppigt anvender Estoril racerbanen ved Lissabon som præsentationsbane for nye modeller.

En ny batteri-fabrik repræsenterer en investering på 300-400 millioner euro og skal af transportmæssige årsager ligge tæt ved havet. Fabrikken forventes at ville kunne beskæftige omkring 300 mennesker.

Portugals regering håber på at afgørelsen om hvor batteri-fabrikken skal ligge falder ud til Portugals fordel. Der er dog fortsat flere lande i spil, når Nissan inden for et år eller halvanden skal afgøre, hvor fabrikken skal ligge.

Nissan i Portugal
Nissan har faktisk tidligere haft fabrikker i Portugal.

I 1960'erne og 1970'erne blev der i Portugal blandt andet produceret Datsun 1200 modeller. Datsun var dengang Nissans europæiske brand, men bilerne var ofte de samme, som i Japan. Nissan har siden 1934 heddet Nissan i Japan.

Som et resultat af produktionen kører der i Portugal et meget stort antal gamle Datsun rundt, hvoraf en del anvendes til billigt motorløb for ældre biler.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer