Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Se storke i Portugal - direkte 24 timer i døgnet på webcam

Det portugisiske el-distributionsselskab REN har ferierende gæster på mange af sine master i sommerhalvåret.

Gæsterne er allerede ankommet fra Afrika, og siden der er tale om hvide storke, er de højstbeliggende 'ferieboliger' meget eftertragtede.

Storkene sætter en relativ stor rede sammen på toppen af masterne, som let kan rage 30-40 meter op i luften.

Det er et ret specielt syn, når man som dansker første gang ser nogen af de mange tusinde storke, som hvert år besøger Portugal. 

Storke på Web-cam
Avisen Publico og REN er i marts 2009 gået sammen om at sende direkte internet-TV non-stop fra én af storkerederne på toppen af en elmast.

Siden hedder Cegonhasnaweb (portugisisk for 'storke på weben') og ligger på Publicó's server. Se storkene live .

Såfremt siden ikke blænder op med billede af reden med det samme, kan det hjælpe at trykke F5 (for refresh). Dobbeltklikker man på storkefar (eller mor) får man storke live på hele sin skærm (fjernes igen med Esc-knappen). Vi håber at vi senere på sæsonen kan rapportere om yderligere trængsel i reden.

Se storke i Portugal 
Nu er det ikke alle storke i Portugal, som kun er feriegæster.

Omkring en fjerdedel af de elegante fugle vælger at blive i Portugal vinteren over, fortrinsvis i de sydlige dele af landet. Resten tager hvert år flyveturen til Afrika, og zoologerne mener også at kunne fastslå at en del flyver til Asien over Bosporusstrædet.

I alt mener man at der i 1994 var godt 3.000 storkepar i Portugal. Tallet er siden steget og i en optælling fra år 2005 blev antallet af storkereder vurderet til at være knap 7.700. Hele 82% af rederne findes i den sydlige del af landet primært i Alentejo.

Tager man en tur fra Lissabon til Algarve med tog, kan man næsten være sikker på at se mange storke på vej gennem vådområderne omkring Comporta syd for Lissabon.

Herunder youtube video med storke i Fronteira området tæt på grænsen til Spanien 200 kilometer øst for Lissabon.


Se mere om fugleliv i Portugal:
Vilde flamingo'er i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer