Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Honda Insight 2009 - test ny hybridbil fra Honda og vind 5.000 euro i Portugal

Den nye Honda Insight blev præsentet hos Honda forhandlerne den 12. marts 2009 i Portugal.

Honda Insight 2009 er en ny hybridbil og en direkte konkurrent til Toyota Prius, som med sit lidt buttede design langt fra er nogen skønhedsåbenbaring.

UPDATE: Honda Insight er fra oktober 2009 i Danmark til priser fra 299.900 kroner excl. levering.

Prøv en ny Honda Insight og vind 5.000 euro
Honda vil gerne sælge flere biler i Portugal.

For at sælge dem, må kunderne prøve dem, og for at lokke kunderne ind til Honda forhandlerne vil Honda Portugal i perioden 12-31 marts 2009 sætte Honda produkter for 5.000 euro (gavekort) på højkant blandt prøvekørere af nye Honda biler (ikke kun Honda Insight modellen). Der er desuden 9 gavekort på 1.000 euro. Se mere om kampagnen på www.hondadesonhos.com.

På hybridsiden har Honda Civic IMA Hybrid allerede haft en vis succes på det portugisiske marked. Toyota Prius har dog foreløbig langt bedre fat og eksempelvis har den kommunale forvaltning i Cascais vest for Lissabon en hel lille flåde af Toyota Prius hybrid-biler.

Ny Honda Insight med økonomi og stil
Når en bil skal indeholde to motorer (en elmotor og en benzinmotor) og plads til 5 passagerer bliver formen og dermed bilens design underlagt flere restriktioner end normalt.

Honda har stået med samme designopgave som Toyota, men er tilsyneladende sluppet heldigere fra den.

Den nye Honda Insight ligner nærmest en blanding af den nye Opel Insignia og den nye Honda Accord. I forhold til Toyota Prius, som endnu er den eneste konkurrent i klassen for hybridbiler, virker Honda Insight væsentlig mindre 'buttet' og mere dynamisk i designet.

Herunder video med amerikansk test af ny 2009 Honda Insight:


 

Ny Honda Insight billigere en Toyota Prius
Selv om de to hybridbiler Toyota Prius og Honda Insight 2009 ligner hinanden og begge er hybridbiler, er der store forskelle mellem dem.

Honda Insight er billigere og har på trods af hybridteknologi en mere simpel opbygning. Honda'en ligner med andre ord mere en normal bil i forhold til Toyota'en, som i mange detaljer er ret futuristisk. Flere af Honda Insights kabinedetaljer, eksempelvis rattet, stammer fra Honda Civic.

Toyota Prius er absolut ingen sportsvogn, og det er Honda Insight heller ikke, men flere testkørere roser den nye Honda Insight for at give megen køreglade på trods af at den faktisk er lidt langsommere end den lidt kraftigere og i øvrigt også indvendigt større Toyota Prius.

Se test med Honda Insight 2009 herunder, hvor testkøreren først kører Honda Insight super økonomisk, og derefter som medarbejdere ved bilmagasiner normalt udfører tests med relativ tung speederfod uden hensyn til økonomien.
Pris på Honda Insight
I Portugal markedsføres Honda Insight i marts 2009 til 19.990 euro eller små 150.000 danske kroner. Det er rigtig billigt og på linje med den billigste Mini samt lidt dyrere end Hondas egen Honda Civic Hybrid. Oven i prisen kommer dog leveringsomkostninger, men den samlede pris vil ikke overstige 21.000 euro i Portugal. Til sammenligning koster en BMW 118d små 33.000 euro svarende til godt 245.000 kroner.

Prisen på en Toyota Prius er i billigste version i Portugal er små 27.000 euro svarende til godt 200.000 kroner.

Når hybridbiler i Portugal ikke er dyrere, skyldes det at det portugisiske afgiftssystem for biler tilgodeser lille udledning af Co2.

En Toyota Prius udleder 109 gram per kilometer, mens den nye Honda Insight udleder mellem 101 og 105 gram Co2 per kilometer.

Danske priser på hybridbiler
En Toyota Prius koster i Danmark i billigste udgave den fyrstelige sum af 395.000 kroner med metallak og nummerplader. Til gengæld er den halvårlige ejerafgift kun 260 kroner.

For samme pris kan man i Danmark købe en BMW 118d, som kører næsten ligeså langt på literen og har plads til 4-5 personer på kortere ture. Den lille nye BMW med præstige-emblemet er på trods af dieselmotor kvik og sportslig og udleder kun 119 gram Co2 per kilometer.

Man skal være meget miljøbevidst for at købe en Toyota Prius i Danmark. 

Honda Insight til Danmark?
Honda Danmark har intet meldt ud om, hvorvidt, hvornår og til hvilken pris den nye Honda Insight eventuelt kommer til Danmark. En Honda Insight pris vil sandsynligvis lande på omkring 320.000 kroner.

I øjeblikket findes Honda Insight kun på Honda importørens hjemmeside som en nyhed fra biludstillingen i Paris i år 2008.

Den danske Honda importør har endda valgt ikke at hjemtage Honda Civic Hybrid, som også går under navnet Honda Civic IMA (Integrated Motor Assist).

Se mere om Honda Insight 2009-2010 og andre Honda hybridbiler på Hondas internationale hjemmeside (tager lidt tid at loade, men det er værd at vente på).

Se også:
Det portugisiske afgiftssystem på biler favoriserer grønne biler med lille Co2 udledningKommentarer

Endnu ingen kommentarer