Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk






Stor demonstration i Lissabon - lærere utilfredse med regeringen

Omkring 200.000 lærere og sympatisører fra andre faggrupper samledes på en solrig fredag den 13. marts 2009 i Lissabon for at demonstrere mod regeringens politik på skole-området. Demonstranterne kom ind til hovedstaden med busser fra hele landet.

Lærerne organiseret i fagforeningen CGTP i Portugal er utilfredse med lønningerne, og mener desuden at de har mistet rettigheder uden kompensation på grund af Sócrates regeringens politik.

Alle demonstrerende faggrupper er af den opfattelse at regeringen gør for lidt for de fattige og for dem med mellem-indkomster i forhold til de rigeste i det portugisiske samfund.

Se også:
Lærene demonstrerer i Lissabon marts 2008 med mere om baggrunden for utilfredsheden blandt lærerne.

Socialistisk regering i Portugal
Den siddende regering har majoriteten i Portugal og er af socialistisk observans. I forhold til Danmark kan regeringspartiet dog bedst sammenlignes med Socialdemokratiet.

På trods af at have haft en socialistisk regering siden år 2005, er Portugal fortsat et af de lande i Europa, hvor der er størst forskel på indkomster mellem den rigeste og den fattigste del af befolkningen. Den pågående økonomiske krise medvirker til at flere bliver fattige og utilfredsheden er stigende.

Herunder video fra fredagens store demonstration i Lissabon:



Kommentarer

Endnu ingen kommentarer