Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Darwin udstilling på Gulbenkian Museet i Lissabon

Gulbenkian Museet er ét af Lissabons største museer og er sammen med Centre Culturel de Belém (CCB) blandt de internationalt mest annerkendte kunstmuseer i Portugal.

Gulbenkian museet indeholder en imponerende samling af kunstgenstande, som førhen tilhørte armeneren Calouste Sarkis Gulbenkian. Se mere om den permanente udstilling på Gulbenkian Museet.

Mr five percent
Den unge Calouste var søn af en oliehandler og efter afsluttet uddannelse på det ansete Kings College Universitet i London, udviklede Calouste Gulbenkian sin fars forretning til at blive særdeles profitabel i perioden omkring og efter første verdenskrig.

Gulbenkians styrke var at han kunne knytte forbindelser mellem ejerne af oliefelterne i Mellemøsten og de vestlige aftagere af det nyopfundne brændstof, og for dette tog han sig pænt betalt.

Calouste blev overmåde rig, og blev for sin indsats ofte omtalt som Mr Five Percent. En del af sin fantastiske rigdom, som dengang var blandt verdens største, blev brugt på kunst. Da Gulbenkian døde overgik kunstværkerne til Calouste Gulbenkian Foundation, som etablerede museet i Lissabon, som længe havde været Calouste Gulbenkians hjem.

Darwin udstilling på Gulbenkian
Fra 12 februar til 24. maj 2009 vises på Gulbankian Museet en særdeles omfattende særudstilling med titlen Darwins Evolution.

Udstillingen omhandler den engelske evolutionsteoretiker Charles Darwins liv og teorier.

Udover at være en hyldest til Charles Darwin viser udstillingen også, hvor omfattende et chok Darwins teorier gav den store englænders samtid, og hvordan Darwins forarbejde har udviklet sig til nye videnskaber herunder blandt andet genetikken.

Darwin 200 år i 2009
Darwins Evolution udstillingen åbnede den 12. februar i anledning af Darwins 200 års fødselsdag.

Desuden fejrer Gulbenkian Museet samtidig 150-året for udgivelsen af Darwins mest berømte værk: The Origin of Species.

Der er levende dyr på udstillingen såvel som en model af flådeskibet HMS Beagle, hvormed Charles Darwin besøgte Galapagos-øerne.

Gode anmelselser til Darwin udstillingen
Darwin Udstillingen får særdeles gode anmeldelser, som vi på Portugalnyt kan tilslutte os. 

Se mere om udstillingen i Lissabon på Gulbenkian museets dedikerede Darwin-hjemmeside (også på engelsk men ikke alt - se portugisisk for praktisk information).

Entré er kun 4 euro, og der er åbnet på Gulbenkian fra kl. 10.00 hver dag undtagen mandag, hvor de fleste museer i Portugal har lukket. Søndag er der dog gratis adgang til Gulbenkian Museet. Man finder Gulbenkian Museet på Avenida Berna 45 ved metrostationen Praça de Espanha.

Herunder video fra åbningen af Darwin udstillingen i Lissabon, hvor også den portugisiske præsident Anibal Cavaco Silva var til stede:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer