Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Bølgeenergi i modvind - søslanger til reparation på ubestemt tid ved Porto

De tre store energiproducerende søslanger, som blev trukket til havs udfor Portugal i efteråret 2008 for at producere bølgeenergi er tilbage ved land.

Årsagen er at slangerne skulle repareres for en læk, og reparationerne er faktisk allerede udført. De tre søslanger er prototyper og problemer var ikke uventede, omend de var lidt sværere at løse for ingeniørerne end forventet.

I mellemtiden er et langt større problem i form af en finanskrise kommet i vejen for søslangerne, som allerede var igang med at producere strøm fra Atlanterhavets bølger.

Stor kapitalfond uden penge
Den kæmpemæssige australske kapitalfond Babcock & Brown er medinvestor i Pelamis-søslangerne, som blev sat igang med at producere bølgeenergi i havet ud for Portugal under stor interesse fra pressen i ind- og udland.

Babcock & Brown har desværre vist sig på trods af (eller måske netop på grund af) sin størrelse at være mindst ligeså sårbar som de nyudviklede søslanger. Kapitalfonden er med andre ord løbet tør for penge, og derfor skal søslangerne ingen steder foreløbigt. De ligger alle tre i Leixões havnen ved Porto.

Den økonomiske læk i Babcock & Brown fonden er formedentlig så stor at det er tvivlsomt, om den kan repareres. Men når der melder sig en køber til Pelamis-projektet er det planen at søslangerne igen skal trækkes til havs. Foreløbig sælger Babcock & Brown aktiver til højre og venstre for at holde sig flydende. Se mere på International Herald Tribune.

Medinvestorerne i søslange-projektet omfatter Pelamis Wave Power i Skotland, Efatec (mindre portugisisk ingeniørvirksomhed) og den store portugisiske enegi-virksomhed EDP.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer