Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Hotel-belægning i januar 2009 faldt i Portugal - fremgang for hoteller i Alentejo

Da godt 6% af Portugals indtægter (BNP) stammer fra turisme, er der i Portugal stor fokus på udviklingen i nøgletal fra turistbranchen.

Service-området, eller med et nationaløkonomisk udtryk den tertiære sektor, står nu for over 50% af beskæftigelsen. Direkte turist-relaterede brancher udgør hele 7,5% af den samlede beskæftigelse i Portugal.

Nedgang i antallet af britiske turister
Januar tallerene fra Portugals Statistik INE viste ikke uventet at britiske og irske turister i store tal valgte at holde ferie hjemme eller på endnu billigere destinationer end Portugal.

Pundet står lavt i forhold til euro, og det var ventet at det ville have en indvirkning at den økonomiske krise i England og Irland har taget fart hurtigere end i det øvrige Nordeuropa.

Englænderne er Portugals største udenlandske ferie-nationalitet, og selv om der i januar 2009 var flere spaniere og hollændere end i januar 2008, som valgte at tage på hotel i Portugal, kan det ikke opveje nedgangen i antallet af britiske vinter-turister til primært solkysten i Algarve.

Samlet set havde hoteller i Portugal i januar 2009 13% færre overnatninger af udenlandske gæster i forhold til sidste år. I alt checkede omkring 272.500 udlændinge ind på et portugisisk hotel.

Flere portugisere på hotel-ferie i Portugal
Til gengæld valgte flere portugisere at holde hotelferie i Portugal. Stigningen i forhold til januar 2008 var på 3%, og samlet nåede antallet op omkring 380.500 portugisere på hotel-ferie.

Samlet set faldt hotellernes indtægter (januar 2008 til januar 2009) dog med hele 12%, idet hotelgæsternes ferie var kortere og i øvrigt for manges vedkommende fandt sted på billigere hoteller end sidste år.

Alentejo i Portugal populær
For hoteller i Alentejo var de nyeste tal fra Portugals Statistik positive.

Alentejo, som er et af de varmeste og billigste områder i Portugal, kunne notere en fremgang i antallet af gæster. Det relativt tyndt befolkede Alentejo er blandt andet kendt for sin vin- og kork-produktion.

Se også: Romantisk feriehus i det smukke Alentejo

Herunder promotion video om Alentejo:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer