Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


F1 Powerboat Grand Prix i Portimão på Algarvekysten 4-5 april

Portugal er i starten af april 2009 vært for årets første F1 Powerboat Grand Prix, som afholdes på Algarvekysten.

F1 Powerboat er motorsport på vand, og derfor benævnes fartøjets kaptajn og eneste besætningsmedlem også som køreren.

Det spektakulære racerbåds-show i Portugal er det største sports-event, som afholdes i Portimão. Powerboat racing tiltrækker tusindvis af tilskuere, som tager plads langs Arade flodens bredder. 

F1 Powerboat og P1 Powerboat
I modsætning til bilernes Formel1 klasse er der blandt de kraftigste båd-klasser uenighed om, hvilken bådklasse, som er den fornemste.

F1 Powerboat er den traditionelle bådklasse med to skrog. F1 Powerboat løb og samlet verdensmesterskab har været afholdt siden 1981, og der er ofte blevet transmiteret F1 Powerboat løb i dansk fjernsyn.

P1 Powerboat også kaldet off shore powerboat racing er en forholdsvis ny opfindelse og bådene er større, kraftigere og med kun et skrog med minimum to besætningsmedlemmer (kører og trimmer).

De kraftigste P1 både kan nå over 300 kilometer i timen på vandet. En F1 powerboat kan nå op på omkring 230-240 kilometer i timen. I september 2008 blev der afholdt P1 løb ved Portimão i Portugal.

Powerboat F1 klassen
I 2009 F1 Powerboat sæsonen afholdes der i alt 9 Grand Prix (2 løb i hver) heraf 3 i Europa (Portugal, Rusland og Finland).

Se mere på F1 Bowerboat seriens officielle hjemmeside.

Powerboat F1 2008 verdensmesterskabet blev vundet af amerikaneren Jay Price med svenskeren Jonas Andersson på tredjepladsen.

Jonas Andersson er også med i Portugal. Han kører sammen med norske Marit Stromoy for Team Azerbaijan . Marit bor i øvrigt i Danmark.

Se video med Powerboat eksperten fra Sverige herunder:


Endnu en svensker deltager i 2009 F1 Powerboat serien. Pierre Lundin kører for Team China CTIC.

Vil man gerne se Powerboat ræs i Algarve, skal man møde op ved Portimão Marina på den vestlige del af Algarvekysten lørdag eller søndag den 4-5 april 2009.

Løbene starter begge dage kl. 14.15 og varer 45 minutter. Allerede fra morgenstunden fra omkring kl. 9.00 er der begge dage træning på vandet med de lynhurtigere både.

Se også plan for F1 løbsweekenden i Algarve 2009.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer