Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Danske gokarts til Portugal - nichevirksomhed i Auning overtager DINO produktion

I den lille by Auning på Djursland mellem Randers og Grenå er Ole Nørgaard og virksomheden Nørgaard Teknik A/S gået i gang med at producere de legendariske DINO gokarts.

Én af de første større ordrer er på 10 nye gokarts til Portugal.

Portugal har i forhold til sit indbyggertal har et stort antal motorsports-enthusiaster, hvoraf mange gerne ind imellem tester evnerne bag et rat. Gocarts er den billigste måde at snuse til 'rigtig' motor-sport på, og stort set alle de kendte racerkørere i Formel-1 er startet i en gokart.

I Portugal er der desuden et stort antal baner, som er indrettet for både portugisere og turister på ferie i Portugal.

Det er ikke billigt at køre gokart for portugiserne, men priserne er i forhold til dansk niveau ganske rimelige.

DINO gocarts
Dino er et ganske almindeligt italiensk fornavn. Ferrari grundlæggeren Enzo Ferrari søn hed Dino og døde beklageligvis i en ung alder. Inden da nåede han sidst i 1960'erne at få en selvstændig og særdeles formfuldendt bilmodel ved navn Ferrari Dino opkaldt efter sig.

På trods af det italiensk klingende navn er DINO gocart fabrikken pære-dansk og har altid været det.

Finn Jørgensen har siden 1959 bygget DINO gokarts i Middelfart inden produktionen i begyndelsen af 2009 blev overtaget af Nørgaard Teknik A/S.

DINO gokarts anvender små højtydende Honda-motorer på 5-7 hestekræfter og bygger karts til både konkurrence og til udlejning.

DINO gokart virksomheden har også egen hjemmeside.

Gocartbaner i Portugal
Der er mange muligheder for at køre rigtig gokart i Portugal. Én af de bedste tættest på Lissabon er banen ved Campera Factory Outlet.

Er man lidt mindre ambitiøs er der også en bane på øverste etage af Colombo shoppingcenteret, hvor det går knap så stærkt.

Også ved den nye Autodrome International de Algarve ved Portimão, som har kostet små 200 millioner euro er en spritny gokartbane en del af komplekset.

Den måske bedst kendte gokartbane i Portugal ligger ved Almancil på Algarvekysten og er en del af et større underholdningscenter ved navn Karting Almancil. Se video fra Almancil herunder:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer