Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Vestas får ordre på 76 vindmøller af portugisiske EDP - aktier i EDP anbefales af portugisiske fund managers

I starten af april 2009 tikkede en ordre på 76 stk. V90 vindmøller på hver 3 MW ind hos den danske vindmølleproducent Vestas med hovedkvarter i Randers.

Ordren kom fra EDP Renovaveis, som er en del af (77,5% ejet) Portugals største børsnoterede virksomhed EDP.

EDP er verdens fjerde største vindmølleoperatør, og vindmøllerne fra Vestas skal opstilles i Rumænien i løbet af 2009. Kontrakten omfatter desuden en 5-årig service-aftale.

Det er langt fra første gang at EDP køber ind i Danmark. Vestas har allerede solgt mange vindmøller til EDP/EDP Renováveis til opstilling i både Europa og USA.

Vestas i Spanien og Portugal
På den Iberiske Halvø varetages samarbejdet med EDP af Vestas Mediterranean kontoret i Madrid.

Vestas er igang med at flytte medarbejdere til den spanske hovedstad, som i fremtiden skal være center for salg til Middelhavsområdet, Mellemøsten, Nord- og Vestafrika, Latinamerika og Caribien.

Flytningen planlægges til at være afsluttet i år 2010. Det nye hovedkontor i Madrid får plads til omkring 600 ansatte.

EDP anbefales til investorer i krisetid
På grund af sin defensive natur med et stabilt cashflow og faste priser på elektricitet i Portugal er energivirksomheden EDP for tiden blandt favoritterne hos børsmæglere i Lissabon, skriver Reuters.

Man skal nu være glad for at man ikke købte EDP i begyndelsen af 2008. EDP aktien nåede at falde over 39% på et år. En del er dog indhentet igen i 2009.

Se mere i Reuters-artikel, som også nævner olieselskabet Galp (som faldt 61% i 2008) og og Portugal Telecom virksomheden Zon Multimedia som attraktive aktier på Euronext børsen i Lissabon.

Se også:
Virksomheder på Euronext børsen i LissabonKommentarer

Endnu ingen kommentarer