Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kap Verde eksport stigende - Portugal største handelspartner

Den lille østat Kap Verde udfor Afrikas vestkyst har fortsat stærke forbindelser til Portugal.

Kap Vedes eksport til Portugal udgjorde i 2008 hele 43% af den samlede eksport fra Kap Verde, meddeler Kap Verdes Statistik. Over 60% af eksporten fra Kap Verde består af fisk, tøj og sko.

Kap Verde eksport op med 71,4%
Det efter europæiske forhold fattige Kap Verde har i år 2008 formået at forøge eksporten med 71,9%.

Den flotte statistik skal dog ses på baggrund af at Kap Verde aldrig har haft nogen stor eksport. Samtidig er importen kun steget med 3,4%, meddeler Kap Verdes Statistik.

Kap Verdes økonomi domineres af service-erhverv, som udgører over 70% af landets BNP.

En meget stor del af de seneste år investeringer har fundet sted i turistindustrien og relaterede erhverv.

Se også: Vejret på Kap Verde

EU herunder Portugal er de største handelspartnere 
På Kap Verde øerne får handelen med EU landene større og større betydning.

Det anslås at samhandelen med Europa nu udgører 88,5% af Kap Verdes samlede økonomiske samkvem med udlandet mod 79,2% i år 2007.

Portugal er også på importområdet Kap Verdes vigtigste handelspartener og herefter følger Holland, Spanien, Brasilien, Japan, Tyskland og Frankrig.

Krisen har også nået Kap Verde
Ikke alt er dog lige positivt for Kap Verde i 2009. I efteråret 2008 lød det ellers fra Cape Verde børs-formand Veríssimo Pinto at landet undgik den finansielle krise. Senere er han dog blevet klogere. Landet er som alle andre ramt af kreditkrisen og følgerne deraf.

Specielt turistindustrien på Kap Verde lider under færre engelske og irske turister på øerne, og store igangværende (hovedsaligt engelske og irske) projekter har besvær med finansieringen. Se eksempelvis Propertywire eller rapport fra IMF om Kap Verde fra april 2009.

Se også: Fakta om ferie-paradiset Kap Verde

På Kap Verde øerne har man stadig Cape Verde escudos (CVE), som dog er fastlåst til euroen i lighed med den danske krone..

En afgørende faktor for befolkninen på Kap Verde er at emmigranter fra Kap Verde i Europa og USA er blevet fattigere under krisen som alle andre, og dermed er den økonomiske hjælp via pengeoverførsler fra Kap Verdianere i udlandet, som er essentiel for den almindelige befolkning på Kap Verde, blevet mindre. Se eksempelvis Globalvoicesonline.com

Se også:
Artikler om Kap Verde (opdateres løbende)Kommentarer

Endnu ingen kommentarer