Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Vatikanet planlagde eksil og måske ny pave i Portugal under 2. verdenskrig

En sælsom historie om Vatikanstatens nødplaner under 2. verdenskrig er blevet publiceret af den engelske avis The Telegraph.

Vatikanet i Rom var ifølge den engelske avis under 2. verdenskrig alvorligt bange for at nazisterne ville kidnappe Pave Pius XII, som Hitler ikke brød sig om.

Den italiensk fødte Pave Pius XII blev udnævnt til den katolske kirkes overhoved i marts 1939 få måneder før anden verdenskrig brød ud.

Pius XII var som pave imod Hitlers brutale fremfærd i blandt andet Polen og tilbød desuden religiøst højtuddannede jøder arbejde efter at de blev sat fra bestillingen på Italiens universiteter af Italiens facistiske regering under Mussolini.

Der er dog også forskere, som mener at Vatikanet ikke tog afstand fra nazismen og som institution var mest interesseret i at redde sin egen formue under 2. verdenskrig.

Ny pave i Portugal 
Under alle omstændigheder er der bevis for at Hitler nærede ønske om at få bugt med den genstridige pave Pius XII eventuelt ved at afsætte ham med magt. Hitler var bange for at tyske katolikker ville lytte mere til paven end til Hitler.

Det var man klar over i Vatikanet, og en plan blev lagt for, hvad der skulle ske, hvis paven blev kidnappet.

Nye undersøgelser viser ifølge The Telegraph at pave Pius XII i tilfælde af at blive taget til fange ikke længere ville være pave, men overgå til at være normal borger i sit civile navn Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli.

På den måde kunne kardinalerne flytte Vatikanets hovedkvartér til det neutrale katolske land Portugal og derefter vælge en ny pave.

Se historien om Vatikanets nødplan i Portugal på The Telegraph .

Relateret artikel:
Mordforsøg på paven i Portugal i 1982Kommentarer

Endnu ingen kommentarer