Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMay 2009 - Indlæg

Angela Jolie leder efter hus i Portugal

Hollywood stjernen Angela Jolie, som bor sammen med Brad Pitt, er hvis rygtet taler sandt i gang med at flytte til Portugal. 

Der har længe verseret historier i Hollywood om problemer i forholdet mellem Angela og Brad, som i alt har 6 børn sammen heraf 3 adoptivbørn.

Angela har været gift to gange inden hun i 2005 fandt sammen med Hollywoods måske største mandlige stjerne Brad Pitt.

Angela Jolie søger hus i Lagos
33-årige Angela har ifølge Ianundercover.com, som citerer en 'ven' været i Lagos på Algarvekysten for sammen med en lokal ejendomsmægler at lede efter hus til sig selv og sine børn.

En anden kilde har efter sigende fortalt kendis-bloggeren Ian Halperin at Angela Jolie er gravid og gerne vil føde parrets 7. barn i Portugal.

Det vides ikke om Angela Jolie påtænker at flytte permanent til Portugal, men den ukente 'ven' har indikeret at Angela gerne vil opfostre sine børn i Portugal. Brad Pitt er efter sigende ikke involveret i hus-købet.

Se mere på Bild.com eller Hollyscoop.com. SIC har spekuleret videre og interviewet en ejendomsmægler om mulighederne i Lagos. Huset i indslaget koster 10 millioner euro:

Herunder kort over Algarvekysten:


Se kort over Algarve i større format

Din vurdering:Portugal reducerer antallet af opholdstiladelser til ikke-EU borgere

I 2008 fik omkring 8600 borgere fra ikke EU-lande opholdstilladelse i Portugal.

Dette tal vil i 2009 blive reduceret til 3800 tilladelser. Den portugisiske regering begrunder stramningen med det forværrede økonomiske klima.

Kritik fra immigrant-organisationer
Stramningen er blevet kritiseret af immigrant-sammenslutninger i Portugal, som mener at SEF i Portugal, som svarer til den danske udlændinge-styrelse, får for meget magt.

Desuden mener immigrant-organisationerne at de mange illegale indvandrere i Portugal stilles ringere ved at stramme mulighederne for lovligt at bo i Portugal.

I forhold til mange nordeuropæiske lande har Portugal fortsat en meget liberal indvandringspolitik, og et meget stort antal brasilianere og ukrainere har valgt at flytte til Portugal. Hertil kommer store indvandrergrupper fra de tidligere portugisiske kolonier i Afrika.

Ønsker man at arbejde i Portugal findes mere information (og også på engelsk) på SEF (Serviço de Estrangeiros e Fronteiras) hjemmesiden. Alle EU-borgere har som udgangspunkt ret til at bosætte sig i Portugal.

Portugiserne emmigrerer selv i store tal
Én af grundene til at det portugisiske samfund trods gnidninger og stramninger trods alt stadig er meget åbent over for udenlændinge er at mange portugiserne godt ved, hvor hårdt det er at skulle klare og af og til blive set ned på i et fremmed land.

I USA, Canada, Venezuela, Angola, Tyskland, England, Spanien, Frankrig, Luxembourg og Schweiz bor og arbejder et meget stort antal portugisere.

Portugals Statistik kom i 2008 frem til at over 1 million portugisere var bosat uden for Portugals grænser. Se mere om den omfattende portugisiske emmigration.

Se også:
Immigranter har størst risiko for arbejdsløshed
Flere opholdstilladelser til udlændinge i Portugal i 2007-2008

Din vurdering:Ladies Open golfturnering i Rio Maior i Portugal 12-14 juni 2009

Mange af Europas bedste kvindelige golfspillere forventes at deltage i Ladies Open på golfbanen Campo de Golfe Golden Eagle ved byen Rio Maior i nærheden af Caldas da Rainha 60 kilometer nord for Lissabon.

Ladies Open turneringen i Portugal er en del af Ladies European Tour, som arrangeres af en golfsammenslutning baseret i England. Se mere på Ladies European Tour hjemmesiden.

Turneringsledelsen i Buckinghampshire har i alt 27 events på programmet i 2009.

I 2008 vandt Anne-Lise Caudal fra Frankrig turneringen Portugal Ladies Open, som blev afholdt i Algarve.

Golden Eagle Golf Resort ved Rio Maior
Ladies Open of Portugal spilles på Golden Eagle banen, som åbnede i 1994.

Golfbanen ligger i særdeles naturskønne omgivelser og er en par 72 på 6.623 meter. Der er 9 søer og 87 bunkere på de i alt 90 hektarer banen dækker.

Se mere på Golden Eagle hjemmesiden.

Norsk kvinde i spidsen på Order of Merit
Norske Marianne Skarpnord har med godt 97 tusind euro i pengepræmier lagt sig i spidsen af Order of Merit ranglisten for kvindelige golfspillere i 2009.

Den bedste danske kvindelige golfspiller Iben Tinning ligger i maj 2009 nummer 24 på Order of Merit med en indtjening på små 12.000 euro i 2009.

Se også:
Golf i Portugal

Din vurdering:Top 10 bilsalg i Portugal april 2009 - ny Ford Fiesta og ny VW Golf i front

I april måned 2009 gik Portugals bilsalg igen betragteligt ned i forhold til samme måned i 2008.

Det blev til totalt 12.193 ny-registrerede personbiler i Portugal, hvilket er et fald på 33,9%. Bilsalget i marts var højere med 12.754 biler, men da marts traditionelt er en bedre bilsalgs-måned var faldet i marts 2009 i forhold til marts 2008 på hele 42,1%.

Der er ikke meget, som tyder på at trenden er ved at vende i Portugal, men nogen lyspunkter for bil-branchen er der dog.

De mindste biler ikke populære i Portugal
De portugisiske bil-købere foretrækker fremdeles nye biler af en vis størrelse.

Den sprit-nye Ford Fiesta er en relativt rummelig bil, og måske derfor stryger den direkte ind på en 2. plads på salgslisten efter den nye VW Golf, som netop er introduceret i Portugal.

På top 10 figurerer også Opel Corsa, Seat Ibiza, Kia Cee'd, Renault Clio, Peugeot 207 med flere, som alle tilhører supermini-klassen. En super-mini er faktisk indeni større end den oprindelige VW Golf var, da den blev introduceret i 1974.

Top 10 bilsalget i Portugal april 2009

 1. VW Golf
 2. Ford Fiesta
 3. Seat Ibiza
 4. Renault Clio
 5. Renault Megane II
 6. Peugeot 308
 7. Opel Corsa
 8. Peugeot 207
 9. Fiat Grande Punto
 10. Opel Astra

Danske bilkøbere ser på prisen
Det danske bilsalg i april 2009 faldt med hele 51,1% i forhold til april 2008. Det samlede personbilsalg i Danmark i april 2009 endte på 7.886 enheder.

Bilforhandlerne i Danmark sælger billige og dermed mindre og mindre biler, hvilket er meget skidt for bilforhandlernes fortjeneste.

Hele 5 af de 10 mest solgte biler i april 2009 i Danmark kategoriseres som bybiler (City Cars) med de fordele det giver ved parkering og alvorlige ulemper ved sammenstød med større (normale) biler. I Portugal var der ingen biler i bilsalg Top 10 i den mindste City Car klasse (men Smart Fortwo ligger dog som nummer 16).

Top 10 bilsalg i Danmark april 2009

 1. Citroen C1
 2. Huyndai i20
 3. Toyota Yaris
 4. Peugeot 206
 5. Peugeot 207
 6. Peugeot 107
 7. Skoda Fabia
 8. Suzuki Alto
 9. Hyundai i10
 10. Kia Picanto

Kilde: De Danske Bilimportører

Din vurdering:Flere automatiske fartmålere i Portugal

Den portugisiske regering har annonceret at man vil opsætte yderligere 100 automatisk fartkameraer spredt over hele Portugal.

I 2008 fik Lissabon sine første automatisk fartkameraer. Nyskabelsen, som kørte en test-periode uden film, fik antallet af bødeforlæg til at gå amok da kameraérne blev aktiveret med det resultat at myndighederne havde store problemer med at ekspedere og inddrive det høje antal bøder.

Regeringen er med sin nationale strategi for trafiksikkerhed 2008-2015 fast besluttet på at nedbringe farten og dermed antallet af ulykker og trafikdræbte på de portugisiske veje.

Nye forslag til øget trafik-sikkerhed i Portugal
Portugals regering vil fremlægge forslag om at alle, som tager kørekort i Portugal skal bestå en psykologisk test samt en synstest.

En hastigheds-grænse på 30 kilometer i timen i tæt bymæssig bebyggelse er under overvejelse, og Portugal vil desuden begynde at medregne dødsfald indtil 30 dage efter trafikulykker for at kunne sammenligne tal for trafikdrab bedre med resten af Europa.

Alkohol-grænsen på 0,5 promille bibeholdes. Grænsen er den mest anvendte i Europa, men den blev faktisk for år tilbage sat ned i Portugal. Da de portugisiske vinproducenter protesterede kraftigt, blev grænsen sat op igen. Kun Malta, Luxembourg, England og Irland (0,8 promille) og Cypern (0,9 promille) har højere tilladte grænser for kørsel med alkohol i blodet i Europa.

Mange bilister i Portugal tager fortsat ikke promille-grænsen så alvorligt, som man gør i Skandinavien.     

Se også:
Færre dræbte på Portugals veje

Din vurdering:Flere Indlæg Næste side »