Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMay 2009 - Indlæg

Cristiano Ronaldo udnævnt til Personality of The Year 2008 i Portugal, men...

...det er han da sådan set ligeglad med.

Agtværdige udenlandske pressefolk i Lissabon står i slutningen af maj 2009 med håret i postkassen.

AIPE presseklubbens årlige pris til Cristiano Ronaldo
Den internationale presse-klub i Portugal bestående af udenlandske journalister primært i Lissabon har tildelt Cristiano Ronaldo prisen som Personality of The Year 2008.

Det skulle de ikke have gjort, for den 23-årige Cristiano Ronaldo har ikke tænkt sig at modtage den.

Om det er uvilje mod skriver-karle i almindelighed, en forglemmelse eller blot ligegyldighed vides ikke, men Cristiano Ronaldo har ifølge formanden for AIPE Belén Rodrigo end ikke sagt pænt tak for prisen. Faktisk har Cristiano slet ikke reageret på indbydelsen til prisoverrækkelsen (hvis tidspunkt han selv kunne bestemme), så ceremonien er aflyst, skriver Visão.

Se også: Cristiano Ronaldo profil.

Prismodtagere fra 'Den Blå Bog' i Portugal
Prisen Personality of the Year i Portugal blev stiftet i 1990.

Tidligere har prominente portugisere som EU-parlamentsformand Jose Manuel Durao Barroso, Nobelpris vinder i litteratur Jose Saramago, arkitekt Alvaro Siza Vieira, forfatter Miguel Torga, filminstruktør Manoel de Oliveira, skuespiller Joaquim de Almeida, fado-sangerinde Mariza, atlet Fernanda Ribeiro, fodboldspiller Luís Figo, løber Vanessa Fernandes og mange andre berømte portugisere modtaget prisen.

Det er så vidt vides første gang nogen ignorerer den udenlandske presses pris i Portugal.

Cristiano Ronaldo bliver i Mancester United
Cristiano Ronaldo har til gengæld forsikret verdenspressen om at han bliver i Manchester United.

Foreløbig er ro om holdet sandsynligvis også i højsædet, når Manchester United med Cristiano Ronaldo møder FC Barcelona i Champions League finalen onsdag den 27. maj kl. 20.45 dansk tid på Stadio Olimpico i Rom. 

Din vurdering:Ung portugisisk filminstruktør vandt kortfilmenes guldpalmer i Cannes

Den kun 25-årige portugisiske instruktør João Salaviza vandt kortfilms-konkurrencen ved filmfestivallen i Cannes i maj 2009.

João Salaviza's film Arena handler om ung mand, som sidder i hus-arrest. Udenfor står hans 'venner'. Filmen varer godt 15 minutter.

Den talentfulde unge filminstruktør er uddannet ved l’Ecole supérieure de théâtre et de cinéma - Lissabons Teater- og Filmskole og har desuden studeret på Universidad del Cine filmskolen i Buenos Aires.

Se mere på Cannes filmfestival hjemmesiden.

Herunder klip fra filmen med kommentarer af instruktøren (på portugisisk):


Din vurdering:Danmarks herre-landshold i volleyball spiller VM-kvalifikation i Portugal

Dansk volleyball har store forhåbninger til det danske herre-landshold, som fra 27. til 31. maj skal spille kvalifikations-turnering til VM. Kampene spilles i Nordportugal.

Danmark er i pulje med Grækenland, Portugal, Slovenien og Rumænien.

På forhånd er Grækenland og Portugal favoritter og den danske landstræner Fred Sturm anser Danmarks chancer mod nationerne Slovenien og Rumænien for at at være gode.

Minimum en tredjeplads er nødvendig for at gå videre.

Danmarks kampe i Portugal
Volleyball landsholdet spiller følgende kampe i Portugal:

  • Onsdag den 27. maj kl. 19.00: Portugal - Danmark
  • Fredag den 29. maj kl. 18.30: Grækenland - Danmark
  • Lørdag den 30. maj kl. 16.30: Slovenien - Danmark
  • Søndag den 31. maj kl. 14.30: Rumænien - Danmark

Alle tidspunkter er angivet som dansk tid (minus 1 time i Portugal).

Kampene spilles i Pavilhão Desportivo Municipal da Povoa de Varzim nord for Porto.

Se også volleyball-turneringens hjemmeside.

Kystbyen Povoa de Varzim blev i 2008 verdensberømt ved indvielsen af verden første bølge-energi park i havet udfor Povoa de Varzim.

Se detaljer om det danske herre-landshold i volleyball på volleynet.dk.

Herunder interview med assistent-træner Sven Brix:

Din vurdering:Danmarks U-19 landshold tabte til Tyrkiet - Portugal har stadig maximum-point

Det danske U-19 landshold i fodbold tabte mandag den 25. maj til Tyrkiet med 1-0. Dermed er Danmark ude af turneringen, hvor kun gruppe-vinderne i de 7 Elite-grupper samt Ukraine går videre til U-19 finale-runden i Ukraine.

Portugal vandt samtidig med 1-0 over Grækenland, og da Tyrkiet også slog Grækenland bliver kampen mellem Portugal og Tyrkiet afgørende for, hvem som går videre til finalen.

U-19 finalen i Ukraine
U-19 europa-mesterskabet i fodbold spilles i Ukraine fra den 21. juli.

Foreløbig har Ukraine, Serbien og Frankrig kvalificeret sig.

Portugals U-19 landshold spiller mod Tyrkiet den 28. maj i byen Cartaxo nord for Lissabon. Samme dag møder Danmark U-19 landsholdet fra Grækenland kl. 18 i byen Rio Maior.

Se omtale af Danmarks kamp mod Tyrkiet på UEFA's hjemmeside.

Din vurdering:Billig billeje i Spanien og Portugal – ferie-billeje tilbud i Alicante, Malaga, Madrid, Girona, Barcelona, Mallorca, Ibiza og Tenerife

På de spanske og portugisiske ferie-destinationer vil der i sommeren 2009 mange steder være billigere sommer-udlejningsbiler end normalt.

I Spanien er prisen på billeje mange steder faldet som følge af at der forventes færre turister. Der køres i maj 2009 kampagner hos eksempelvis Hertz og Europcar på leje af bil i Spanien med rabatter annonceret som 10-25% af listeprisen.

Nedenstående pris-eksempler er fundet ved hjælp af søgemaksinen Cartrawler, som automatisk finder billige billeje-tilbud blandt billeje-selskaber som Hertz, Europcar, Budget, Alamo, Dollar, Thrifty, Enterprise Rent-A-Car, Sixt, National med flere.

Spanien billeje - Alicante
I Alicante koster en uges billig billeje i juli 2009 fra omkring 1260 kroner uden selvrisiko (5-personers lille bil med air condition).  Af og til kan prisen på en billig bil i Alicante i sommeren 2009 være helt nede under 1100 kroner (med selvrisiko) – det er billigt for en udlejningsbil i højsæsonen. En 7-personers MPV (VW Touran, Opel Zafira eller lign) kan ofte lejes i Alicante fra omkring 2600 kroner for en uges billeje. De billigste MPV udlejningsbiler er ind imellem at finde helt ned til 2250 kroner for en uges billeje.

Se mere på Billig billeje i Alicante

Spanien Billeje – Barcelona-Barcelona Lufthavn
I Spaniens næststørste lufthavn Barcelona er der i sommeren 2009 ofte tilbud på billeje fra omkring 1100 kroner per uge for den mindste udlejningsbil. I forhold til den nærliggende lufthavn i Girona, som også kaldes Girona-Barcelona, er leje af bil i den oprindelige Barcelona Lufthavn som regel det billigste.

Se mere om Billig billeje i Barcelona.

Spanien billeje – Mallorca-Palma de Mallorca
Prisen i sommeren 2009 på billeje på Mallorca svinger en del fra selskab til selskab, men regn med at de billigste udlejningsbiler koster fra omkring 1000 kroner per uge. Jo tættere på højsæsonen juli/august, jo sværere er det at finde de rigtigt billige udlejningsbiler på Mallorca.

Se mere om Billig bil på Mallorca.

Spanien billeje - Madrid
Billeje i Madrid kan ofte findes fra priser omkring 1100 kroner for en uges billeje i juli (mindste bil). Priserne kan svinge, og ofte er en bil i Madrid endnu et par hundrede kroner billigere uden for højsæsonen. De større udlejningsbiler i Madrid er derimod normalt små-dyre i forhold til andre byer i Spanien.

Se mere på Billig billeje i Madrid lufthavn

Spanien billeje sommer 2009 – Ibiza
På Ibiza er billeje stærkt sæsonpræget. Booker man i starten af maj, kan man af og til få en meget billig udlejningsbil på Ibiza, men senere stiger priserne mærkbart.

August måned på Ibiza er som regel den dyreste at leje bil i. Booker man i slutningen af maj 2009 bil på Ibiza til leje i juli eller august, er priserne ofte tæt på det dobbelte af leje-prisen uden for højsæsonen. Til gengæld kunne man, hvis man var i god tid i starten af maj finde meget billige udlejningsbiler på Ibiza til leje i juni og juli måned.

Se mere om Billig bil på Ibiza.

Spanien billje – Tenerife (De Kanariske Øer)
Selv ved booking af bil relativt sent, kan man ofte finde super billige leje-biler på Tenerife. Priser er set på helt ned under 700 kroner for en uges billeje på den spanske ferieø Tenerife i sommeren 2009.

Se mere om Billig billeje på Tenerife (De Kanariske Øer) 

Spanien billeje sommer 2009 – Girona-Barcelona
I Barcelonas lavpris-lufthavn i Girona i Spanien er Hertz og Ryanair næsten enerådende. Man kan dog stadig være heldig at finde billigere billeje. En lille billig bil (Peugeot 107 eller lignende) kan i juli 2009 ofte lejes via søgemskinen Cartrawler i en uge i Girona fra omkring 1390 kroner. En Ford Fiesta med 5 døre eller lignende er set samme sted fra 1430 kroner (uden selvrisiko).

En VW Polo med 5 døre eller lignende hos Ryanair/Hertz er set fra 1530 kroner med en selvrisiko (excess) på 4500 kroner. Selvrisiko’en kan elimineres hos Ryanair partneren Hertz med en såkaldt Super-Cover tillægsforsikring til ca. 335 kroner.

For en 7-personers MPV tager Ryanair/Hertz ofte mellem 2000 og 2400 kroner for en uges billeje i Girona, hvilket er rigtigt billigt.

Se mere på Billeje i Girona-Barcelona

Spanien Billeje – Malaga
Malaga lufthavn på Solkysten i Sydspanien er én af de mest benyttede lufthavne af skandinaviske turister i Spanien. Også i sommeren 2009 vil nordboerne valfarte til solkysten.

Billeje i Malaga er selv i højsæsonen relativt billigt med billeje-tilbud fra omkring 1100 kroner (mindste bil) for en uges billeje.

Se mere på Billig lejebil på Solkysten i Spanien (Malaga)

Udlejningsbil i Portugal sommer 2009
På Algarvekysten i Portugal kan man i lavsæsonen finde super-billige udlejningsbiler til priser tæt på 500 kroner for en uges billeje. I Lissabon er det som regel lidt dyrere.

De bedste sommer-tilbud på billeje i Algarve (Faro lufthavn) findes som regel fra omkring 1000 kroner for en uges billeje i juli måned. I Lissabon byder sommer 2009 på priser fra omkring 1100 kroner for en uges billeje i juli.

Vi har i øvrigt konstateret at billigste lejebil i Portugal (lejeperiode 10-17 juli 2009) på søgemaskinen Cartrawler er faldet i pris siden sidste check i april 2009.

Se mere om Billig bil i Portugal.

……….

Alle ovenstående priser er fundet på nettet 5-25 maj 2009 via Cartrawler bilsøgemaskinen.

Ovenstående priser på billeje er beregnet som en uges billeje (i perioden 10-17 juli 2009) og priserne på de enkelte destinationer kan i sagens natur ændre sig uden varsel. Hvor der ikke udtrykkeligt er nævnt andet, vil det nævnte leje-pris-eksempel inkludere en kasko- og tyveriforsikring med en selvrisiko på mellem 400 og 1000 euro afhændig af biltype og destination.  

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »