Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkMay 2009 - Indlæg

Ridebanespringning i Lissabon 28-31 maj 2009

Lissabons store ridesports-anlæg Hipódromo do Campo Grande er i sidste weekend i maj rammen om den 89. konkurrence i ridebanespringning i Portugals hovedstad.

Konkurrencen er en del af Samsung Nation Cup Serien i Show Jumping og står desuden som event i Iberian Trophy konkurrencen.

Se også: Den portugisiske lusitano-hest

Ridebanespringning i Lissabon
Ridebane-springning i Portugal har stolte traditioner og var allerede i begyndelsen af det 20. århundrede en populær fritidsbeskæftigelse og tilskuersport blandt velhavere i Portugals hovedstad.

Den første konkurrence blev afholdt allerede i 1909 i Lissabon, og siden år 1911 har Sociedade Hípica Portuguesa (SHP) arrangeret stævnerne.

Se mere om heste og ridesport på Portugalnyt (opdateres løbende).

Nations Cup i ridebanespring
I det 4-stjernede Nations Cup Lisboa event deltager 12 hold (af 4 ryttere) herunder Norge. Se deltagerlisten (åbner som pdf).

For hestesports-interesserede kan det samlede program (åbner som pdf) for konkurrencen være interessant.

Se også Sociedade Hípica Portuguesa hjemmesiden.

Herunder video fra 2008 eventet i Lissabon:

 

Din vurdering:Religiøse optog i Fatima 12-13 maj

De årlige spektakulære religiøse optog i byen Fatima finder som sædvanligt sted den 12. og 13. maj.

Fatima er Portugals katolske center, som millioner af katolikker hvert år valfarter til ikke mindst fra udlandet. Vatikanstaten er stærkt involveret i Fatima - dog ikke til alle (moderat religiøse) portugiseres begejstring.

Den førhen ukendte by Fatima blev eftertryggeligt sat på det religiøse landkort i år 1917. Se historien om Åbenbaringerne i Fatima.

Fatima har også egen religiøs hjemmeside.

Stearinlys optog 12. maj
Man behøver dog ikke være religiøs for at blive imponeret af Fatima-optogene.

Titusindvis af troende vil hylde Jomfru Maria i Portugals største optog med stearinlys om aftenen den 12. maj.

'Adeus' optog den 13. maj
Den 13. maj afholdes i dagtimerne afskeds-optog.

Herunder optagelser fra Fatima optogene i 2007:
  


Turforslag: Besøg Fatima og omegn
I Fatima er der i sagens natur særdeles mange mennesker i dagene omkring 12-13 maj. Katolikker fra specielt Polen, USA, Frankrig, Italien og Spanien vil sammen med de portugisiske katolikker udgøre de største befolkningsgrupper.

Vil man gerne opleve Fatima og verdens 4. største katolske kirke uden nødvendigvis at deltage i processionerne (og uden at sidde i en bilkø), kan det anbefales at turen til Fatima foretages uden for de katolske religiøse højtider.

Området omkring Fatima er i øvrigt fyldt med gode tur-muligheder til blandt andet byerne Alcobaca (Berømt kloster og vigtig for Portugals historie), Nazaré (malerisk fiskerby), Leiria (shopping), Batalha og Tomar (middelalderbyer). Er man på ferie i Porto eller omkring Lissabon og har bil til rådighed, kan en tur til Fatima-området klares på en dag. 

Herunder kort over området omkring den religiøse by Fatima:

 


Se Kort over Fatima og omegn i større format

Din vurdering:Race of Champions i Porto 6-7 juni 2009

I juni 2009 kommer et af Europas bedste motorsport-shows til Portugals næststørste by Porto.

Race of Champions er meget anderledes end normale motorløb, idet banen kun fylder et stadion.

Kørerne dyster i forskellige biltyper, og ind imellem er der opvisning i køreteknik og fremvisning af sportsvogne og special-modeller, som ligger langt uden for den almindelige forbrugers økonomiske rækkevidde.

Race of Champions i Porto er ét af en række events, hvoraf de største afholdes på Wembley Arena og i Beijing.

  • Beijing Race of Champions 3-4 november 2009
  • London-Wembley Race of Champions 14. december 2008 (ingen ny dato per april 2009)

Opfundet af Michelle Mouton
I 1980'erne var franske Michelle Mouton en særdeles habil rallykører, som ofte satte mændene i rallysporten på plads. Siden hen har der kun været ganske få kvindelige profiler i international motorsport og ingen på Michelle Mouton's niveau.

Michelle Mouton opfandt i samarbejde med events-arrangører Race of Champions konceptet sidst i 1980'erne. I starten var der kun rallykørere tilknyttet, men senere blev Race of Champions en populær bibeskftigelse for såvel aktive som pensionerede racerkørere.

Publikums-venlig motorsport
I USA ved man godt at motorsport helst skal indrettes efter publikums nsker. Derfor køres eksempelvis Indy- Nascar-løb i USA på store ovale baner med gode oversigtsforhold.

Europæisk motorsport er mindre tilskuer-orienteret og lægger ofte mere vægt på at tiltrække TV-kanaler og dermed sponsorer.

Race of Champions er ikke lavet til TV, men fokuserer istedet på oplevelsen for de mange tusinde mennesker på lægterne i lighed med shows som World Series by Renault.

Publikum får en stor oplevelse og kørerne hygger sig også ikke mindst ved at møde hinanden på tværs af motorsports-serier under konkurrence-lignende forhold.

Fra Danmark deltager den mange-dobbelte Le Mans vinder Tom Kristensen i de større events i eksempelvis London (Wembley) og Beijing (Birds-nest). Tom er dog ikke med i den såkaldte Sydeuropiske Finale i Porto (som bare er et navn opfundet til lejligheden). De enkelte events har ikke noget med hinanden at gøre, hvilket også gør kører-besætningen fleksibel.

Kørere til Race of Champions i Porto er blandt andet:

  • Carlos Sainz (tidligere rally verdensmester)
  • Stig Blomquist (tidligere rallyverdensmester)
  • Carlos Sousa (rally kører fra Portugal)
  • Andy Priaulx (World Touring Car verdensmester)
  • Felipe Albuquerque (portugisisk A1 kører)

Billetter til Estádio do Dragão Race of Champions
Race of Champions i Porto køres på fodboldklubben F.C. Portos hjemembane Estádio de Dragão, som til lejligheden omdannes til motorsports-arena.

Billetter kan købes på Ticketline.pt eller i de sædvanlige udsalgssteder FNAC, Worten, El Corte Ingles med flere i Portugal.

Se mere om Race of Champions på Race of Champions Porto hjemmesiden.

Herunder video-intro til Englands Race of Champions:

 

Din vurdering:Algarve event - Powerboat F2 race i Vila Real de Santo António 30-31 maj 2009

I grænsebyen Vila Real de Santo Antonio på den østlige del af Algarvekysten afholdes der i slutningen af maj en afdeling af verdensmesterskabet for F2 Powerboat racerbåde.

F2 powerboat er racerbådenes 2. division, men med op til 200 hestekræfter til minimum 513 kilo (med kører), er de små en-mandsracere stadig i stand til at skyde en imponerende fart på op til 200 km/t henover vandet.

Arrangementet finder sted på Algarve, nærmere bestemt ved marinaen i Vila Real de Santo António ved Guadiana flodens udløb.

24 både deltager i powerboat eventet i Algarve, som omfatter match-race, speed-record og det egentlige 35 minutter lange F2 Powerboat race.

Se mere på F2 Powerboat hjemmesiden.

Herunder Youtube-video fra F2 Powerboat racet i Vila Real de Santo António i 2007:

 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side