Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Race of Champions i Porto 6-7 juni 2009

I juni 2009 kommer et af Europas bedste motorsport-shows til Portugals næststørste by Porto.

Race of Champions er meget anderledes end normale motorløb, idet banen kun fylder et stadion.

Kørerne dyster i forskellige biltyper, og ind imellem er der opvisning i køreteknik og fremvisning af sportsvogne og special-modeller, som ligger langt uden for den almindelige forbrugers økonomiske rækkevidde.

Race of Champions i Porto er ét af en række events, hvoraf de største afholdes på Wembley Arena og i Beijing.

  • Beijing Race of Champions 3-4 november 2009
  • London-Wembley Race of Champions 14. december 2008 (ingen ny dato per april 2009)

Opfundet af Michelle Mouton
I 1980'erne var franske Michelle Mouton en særdeles habil rallykører, som ofte satte mændene i rallysporten på plads. Siden hen har der kun været ganske få kvindelige profiler i international motorsport og ingen på Michelle Mouton's niveau.

Michelle Mouton opfandt i samarbejde med events-arrangører Race of Champions konceptet sidst i 1980'erne. I starten var der kun rallykørere tilknyttet, men senere blev Race of Champions en populær bibeskftigelse for såvel aktive som pensionerede racerkørere.

Publikums-venlig motorsport
I USA ved man godt at motorsport helst skal indrettes efter publikums nsker. Derfor køres eksempelvis Indy- Nascar-løb i USA på store ovale baner med gode oversigtsforhold.

Europæisk motorsport er mindre tilskuer-orienteret og lægger ofte mere vægt på at tiltrække TV-kanaler og dermed sponsorer.

Race of Champions er ikke lavet til TV, men fokuserer istedet på oplevelsen for de mange tusinde mennesker på lægterne i lighed med shows som World Series by Renault.

Publikum får en stor oplevelse og kørerne hygger sig også ikke mindst ved at møde hinanden på tværs af motorsports-serier under konkurrence-lignende forhold.

Fra Danmark deltager den mange-dobbelte Le Mans vinder Tom Kristensen i de større events i eksempelvis London (Wembley) og Beijing (Birds-nest). Tom er dog ikke med i den såkaldte Sydeuropiske Finale i Porto (som bare er et navn opfundet til lejligheden). De enkelte events har ikke noget med hinanden at gøre, hvilket også gør kører-besætningen fleksibel.

Kørere til Race of Champions i Porto er blandt andet:

  • Carlos Sainz (tidligere rally verdensmester)
  • Stig Blomquist (tidligere rallyverdensmester)
  • Carlos Sousa (rally kører fra Portugal)
  • Andy Priaulx (World Touring Car verdensmester)
  • Felipe Albuquerque (portugisisk A1 kører)

Billetter til Estádio do Dragão Race of Champions
Race of Champions i Porto køres på fodboldklubben F.C. Portos hjemembane Estádio de Dragão, som til lejligheden omdannes til motorsports-arena.

Billetter kan købes på Ticketline.pt eller i de sædvanlige udsalgssteder FNAC, Worten, El Corte Ingles med flere i Portugal.

Se mere om Race of Champions på Race of Champions Porto hjemmesiden.

Herunder video-intro til Englands Race of Champions:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer