Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon tyrefægtning - frisk tyr på Campo Pequeno i Lissabon fortsatte kampen på tilskuerpladserne

Den 7. maj 2009 blev der på den store tyrefægter aréna Campo Pequeno i Lissabon afholdt et af årets største events med hele 12 tyre.

Man kan være for eller imod tyrefægtning, men kampen mellem tyr og menneske har altid et meget forudsigeligt udfald.

På Campo Pequeno i Lissabon havde én af tyrene den 7. maj dog øjensynligt ikke tænkt sig at give op uden at give kamp til stregen - og lidt over.

Tyr på vej ud til tilskuerne
Efter at have væltet en rytter til hest - én af de såkaldte caveleiros, besluttede tyren sig for at fortsætte kampen på tilskuerpladserne.

Det tunge dyr satte målbevidst over træbarrieren, og endte tæt på fotograferne og kamera-mændene, som tog disse meget usædvanlige billeder herunder.

Tyren nåede dog ikke at forvolde skade på hverken presse eller tilskuere, og senere gik det for tyren, som det altid gør.


Tyrefægtning er fremdeles uhyre populært i Portugal, selvom det for TV-kanalerne i Portugal i 2008 blev forbudt at transmitere direkte fra tyrefægtning før kl 22 af hensyn til børn (og dyreværnsorganisatiopner). Det forhindrer dog ikke portugiserne i at have deres børn med til tyrefægtning.

I Portugal er tyrefægtning mest populært i den sydlige del af landet d.v.s. omkring Lissabon og i Alentejo- og Algarve-regionen. 

Se også: For og imod tyrefægtning.

De modige Forcados
Uanset hvad man synes om tyrefægtning, er den afsluttende særlige portugisiske tradition, hvor tyren udfordres af 8 mænd uden våben - de såkaldte forcados, noget af det mest spændende.

Det er forcados opgave at fange tyren, og det gøres ved at én mand konfronterer tyren og lader sig kaste rundt af den op til 600 kilo tunge ophidsede (men trætte) tyr indtil de øvrige forcados kan neutralisere den.

At være forcados er er et ulønnet ærefuldt hverv, og tøsedrenge findes ikke i dén branche. Se selv herunder i optagelse med Forcados Amadoras de Lisboa (fra Lissabon) fra 7. maj 2009: Kommentarer

Endnu ingen kommentarer