Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Flere automatiske fartmålere i Portugal

Den portugisiske regering har annonceret at man vil opsætte yderligere 100 automatisk fartkameraer spredt over hele Portugal.

I 2008 fik Lissabon sine første automatisk fartkameraer. Nyskabelsen, som kørte en test-periode uden film, fik antallet af bødeforlæg til at gå amok da kameraérne blev aktiveret med det resultat at myndighederne havde store problemer med at ekspedere og inddrive det høje antal bøder.

Regeringen er med sin nationale strategi for trafiksikkerhed 2008-2015 fast besluttet på at nedbringe farten og dermed antallet af ulykker og trafikdræbte på de portugisiske veje.

Nye forslag til øget trafik-sikkerhed i Portugal
Portugals regering vil fremlægge forslag om at alle, som tager kørekort i Portugal skal bestå en psykologisk test samt en synstest.

En hastigheds-grænse på 30 kilometer i timen i tæt bymæssig bebyggelse er under overvejelse, og Portugal vil desuden begynde at medregne dødsfald indtil 30 dage efter trafikulykker for at kunne sammenligne tal for trafikdrab bedre med resten af Europa.

Alkohol-grænsen på 0,5 promille bibeholdes. Grænsen er den mest anvendte i Europa, men den blev faktisk for år tilbage sat ned i Portugal. Da de portugisiske vinproducenter protesterede kraftigt, blev grænsen sat op igen. Kun Malta, Luxembourg, England og Irland (0,8 promille) og Cypern (0,9 promille) har højere tilladte grænser for kørsel med alkohol i blodet i Europa.

Mange bilister i Portugal tager fortsat ikke promille-grænsen så alvorligt, som man gør i Skandinavien.     

Se også:
Færre dræbte på Portugals vejeKommentarer

Endnu ingen kommentarer