Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal reducerer antallet af opholdstiladelser til ikke-EU borgere

I 2008 fik omkring 8600 borgere fra ikke EU-lande opholdstilladelse i Portugal.

Dette tal vil i 2009 blive reduceret til 3800 tilladelser. Den portugisiske regering begrunder stramningen med det forværrede økonomiske klima.

Kritik fra immigrant-organisationer
Stramningen er blevet kritiseret af immigrant-sammenslutninger i Portugal, som mener at SEF i Portugal, som svarer til den danske udlændinge-styrelse, får for meget magt.

Desuden mener immigrant-organisationerne at de mange illegale indvandrere i Portugal stilles ringere ved at stramme mulighederne for lovligt at bo i Portugal.

I forhold til mange nordeuropæiske lande har Portugal fortsat en meget liberal indvandringspolitik, og et meget stort antal brasilianere og ukrainere har valgt at flytte til Portugal. Hertil kommer store indvandrergrupper fra de tidligere portugisiske kolonier i Afrika.

Ønsker man at arbejde i Portugal findes mere information (og også på engelsk) på SEF (Serviço de Estrangeiros e Fronteiras) hjemmesiden. Alle EU-borgere har som udgangspunkt ret til at bosætte sig i Portugal.

Portugiserne emmigrerer selv i store tal
Én af grundene til at det portugisiske samfund trods gnidninger og stramninger trods alt stadig er meget åbent over for udenlændinge er at mange portugiserne godt ved, hvor hårdt det er at skulle klare og af og til blive set ned på i et fremmed land.

I USA, Canada, Venezuela, Angola, Tyskland, England, Spanien, Frankrig, Luxembourg og Schweiz bor og arbejder et meget stort antal portugisere.

Portugals Statistik kom i 2008 frem til at over 1 million portugisere var bosat uden for Portugals grænser. Se mere om den omfattende portugisiske emmigration.

Se også:
Immigranter har størst risiko for arbejdsløshed
Flere opholdstilladelser til udlændinge i Portugal i 2007-2008Kommentarer

Endnu ingen kommentarer