Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJune 2009 - Indlæg

Portugal Rejser - 30% rabat på rejser til Algarve med FDM Travel i juni 2009

FDM Travel tilbyder 30% rabat på rejser til Portugal i sommeren 2009 (bestilling og rejse i juni måned).

Det er beach-resortet Falésia-Mar ved Albufeira som er på tilbud hos FDM Travel.

Se mere om Portugal Rejser hos FDM Travel.

Falésia-Mar familieferie ved Albufeira med FDM Travel
Den flotte strand Praia Falésia omkring 8 kilometer fra Albuferira er omdrejningspunktet i et roligt ferie-område med masser af aktiviteter for familier herunder børneområde, tennisbaner, legeplads, snorkling osv. osv.

Stranden Falésia er omkring 3 kilometer lang. Se kort over Albufeira-området herunder.

Portugal rejser fra 525 kroner per nat for 4 personer
Hotel Falésia Mar er ikke et luksushotel, men beliggenheden fejler ikke noget, og 525 kroner per nat for 4 personer er billigt. Bemærk dog at prisen er eksklusiv flyrejsen.

Ifølge de fleste reviews på Tripadvisor er det store hotel (beach resort) rent og pænt og velegnet til familier. De unge foretrækker ofte at bo tættere på Albufeira.

Hotel-lejlighederne i Algarve på tilbud hos FDM Travel er dog kun på 55 m2 til en familie på 4 personer, men man skal jo heldigvis ikke bruge tiden på hotel-værelset.

Køkkenfaciliteterne er der, men de er begrænsede og ikke velegnede til 4 personer. Der er omkring 1 kilometer til nærmeste købmandsforretning. Til gengæld er der mange steder mulighed for at spise særdeles billigt på restaurant i Algarve.

Da Falésia Mar ligger et godt stykke uden for Albufeira, er det behageligt at have bil til rådighed. Se mere om leje af billig bil i Algarve. Man kan dog også klare sig uden bil, da Faro lufthavn ligger i betalelig taxi-afstand fra hotellet.

Portugal rejser med alt inkluderet
Bestiller man 'All inclusive' får man fuld-pension inklusiv drikkevarer og snacks. Det koster hos FDM Travel 315 per voksen og 160 kroner per barn per overnatning (børn under 2 år er gratis).

Portugal Rejser med billige flyafgange
FDM Travel tilbyder at bestille fly, men prøv også at checke billetpriser hos lavprisselskaberne Transavia og Norwegian - se mere på Portugal fly-rejser.

 


Se Praia de Falesia i større format

Din vurdering:Portugal yder støtte til opsætning af private solfangere i 2009

Solfangere er en oplagt mulighed i Portugals klima, hvor solen selv i januar måned i eksempelvis Lissabon i gennemsnit skinner 5 timer dagligt. I juli-august når Lissabon op på 11-12 daglige solskinstimer.

Der er endnu mere sol på Algarvekysten og lidt mindre, men stadig særdeles meget i Nordportugal.

Statsstøtte til solfangere
For at stimulere opsætning af private solfangere (solpaneler), har Portugals regering lanceret et støtte-program.

Ved opsætning af solpaneler vil staten dække op til 50% af omkostningerne for det nøglefærdige system - dog max 1.641,70 euro svarende til godt 12.000 danske kroner.

For at gøre solfangere endnu mere interessante, har store portugisiske banker i samarbejde med staten lovet at finansiere opsætningen af solpaneler over 7 år til en rente på 1,5% over Euribor (3 mdr). Euribor (Euro Interbank Offered Rate) er i juni 2009 på omkring 1,28% (3 mdr). Det er tæt på det laveste nogen sinde.

De portugisiske skattemyndigheder vil desuden give fradrag på en værdi af 30% af investeringen op til 796 euro.

Alt i alt ser kampagnen meget attraktiv ud, og den omfatter endda en guide og prisoversigt på 11 producenter af solpaneler.

Se mere om statsstøtte til solfangere i Portugal. Tilskuds-ordningen løber indtil 31 december 2009.

Danske solpaneler i Portugal
Udover de ovennævnte producenter tilbyder også danske Velux solpaneler i Portugal.

Velux panelerne integreres som et eller flere ekstra vindue(r) og fremstår derved ofte som en mere helstøbt løsning i forhold til andre fabrikater, som typisk monteres på taget. Se solpaneler fra Velux Portugal.

Din vurdering:CR9 på vej i Real Madrid – Manchester United forhandler om salget af Cristiano Ronaldo

Manchester United har på sin hjemmeside ladet vide at Cristiano Ronaldo har fået lov til at forhandle med Real Madrid.

Manchester United forventer at salget af Cristiano Ronaldo afsluttes inden den 30. juni 2009.

Cristiano Ronaldo har allerede sikret sig rettighederne til betegnelsen CR9. Tidligere er den 23-årige fodboldspiller blevet kendt i England under navnet CR7 – efter nummeret på sin trøje i Manchester United.

I Real Madrid er trøje nummer 7 imidlertid taget, så CR9 – dvs. trøje nummer 9 til Cristiano Ronaldo er eneste mulighed.

Se meget mere på: Cristiano Ronaldo profil.

Cristiano Ronaldo verdens dyreste fodboldspiller
Den nye spiller i Real Madrid vil koste den spanke kongeklub 680 millioner kroner (80 millioner britiske pund), hvilket er ny verdensrekord.

Endnu mangler detaljer at falde på plads før Ronaldo er solgt, men Manchester United har ifølge egen hjemmeside accepteret buddet.

Udover CR9 alias Cristiano Ronaldo har Real Madrid netop købt brasilianske Kaka fra AC Milan for omkring 1/2 milliard kroner.

Se mere på Manchester United hjemmesiden om den uventede udvikling.

Se også:
Cristiano Ronaldo vil åbne CR9 diskotek i Lissabon

Din vurdering:Metro Portugal gratis-avisen solgt til Holdmédia

Den svenske Metro International koncern har meddelt at 80% af dan daglige gratisavis Metro Portugal sælges til den portugisiske virksomhed Holdmédia.

Samtidg overtager Metro de resterende 20% af aktierne, som tidligere tilhørte mindretalsaktionæren Meglo Média Global.

Med salget er det lykkedes Metro at gennemføre et salg af gratisavisen Metro i Portugal, hvilket ser ud til at blive svært i Spanien. Også i Italien planlægger Metro en løsning i stil med den portugisiske, men ingen købere har endnu meldt sig.

Holdmédia SGPS
Holdmédia ejes af portugiseren Alberto do Rosário, som i mere end 20 år var bestyrelsesmedlem i det daværende Lusomundo Media, som i dag hedder Controlinvest Group og er én af Portugals største medie-koncerner.

Metro International i Danmark
I Danmark ejes 51% af MetroExpress af Metro Intrenaional. 24,5% ejes af JP-Politiken og A-pressen ejer ligeledes 24,5%.

I Danmark udgiver Metro udover MetroExpress også gratisavisen 24 Timer efter fusionen med JP-Politiken i 2008. Gratisavisen 24-Timer kom i maj 2009 ud med det første overskud nogen sinde siden lanceringen i sensommeren 2006.

Se også:
Gratisaviser i Portugal

Din vurdering:Scolari til Usbekistan og Tiago Targino tilbage til Portugal

Den tidligere landstræner for Portugal Luiz Felipe Scolari, som mange portugisiske fodboldfans stadig forguder, har fået job i den russike republik Usbekistan.

Scolari satte sig efter succesen i 2008 med Portugals landshold i Euro 2008 turneringen i ét af de varmeste træner-sæder i engelsk fodbold hos russisk-olie finansierede Chelsea.

Scolari’s brasilianske temperament faldt dog ikke i Chelsea-ejer Roman Abramovich smag, og da resultaterne også udeblev, blev Scolari smidt på porten efter kun 7 måneder i Chelsea – efter sigende 50-60 millioner kroner rigere.

Filipão til Usbekistan
Nu har den 60-årige brasiliansk fødte træner med kælenavnet ‘Filipão’, som i England blev til ‘Big Phil’, endnu en gang fået nyt job – denne gang for den Usbekiste storklub Bunjodkor Tasjkent.

Scolari er ikke uvant med at rejse. Jobbet i Central-asien er brasilianerens 21. trænerjob.

Usbekerne er ikke uvant med brasiliansk indflydelse. Tidligere har den legendariske Zico været træner for FC Bunyodkor, og det nuværende hold består blandt andet af  37-årige Rivaldo (kendt for blandt andet 34 mål for det brasilianske landshold) og det unge brasilianske talent Luizao plus yderligere to mindre kendte brasilianske spillere.

Tiago Targino forlader Randers FC
Den talentfulde 23-årige Tiago João Targino da Silva har været udlånt til Randers FC i et år, men klubben har ikke ønsket at bruge sin forkøbsret.

I de 17 kampe, Tiago Targino har spillet, har den 1,80 meter høje forward kun scoret et enkelt mål for Randers, men det generelle indtryk af portugiserens indsats har været godt.

Tiago João Targino da Silva vender tilbage til Vitória Sport Clube, som også kaldes Vitória de Guimarães 40 kilometer øst for Porto. Den danske agent Lars Skjøth fra First Artist formidlede oprindeligt aftalen med Randers.

Din vurdering:Is-festival i Cascais for børn 12-14 juni

I Cascais på Lissabonkysten afholdes løbende over sommeren et stort antal arrangementer for børn.

Et af de sikre hits er Festival do Gelado eller på dansk: Is-Festival, som afholdes 12-14 juni 2009 i Cidadela-fortets borggård i Cascais.

Udover masser af is og desserter byder festivalen på ansigtsmaling, udstilling om isens historie, ‘lav din egen is’, ice cream parade, børneteater og meget mere.

Festivallen har åbent fra 10 til 22 alle dage, og der er gratis entré for både børn og voksne. 

Man finder det gamle Cidadela fort, som var den første bygning i Portugal, som fik indlagt elektricitet, tæt på Cascais Marina et par hundrede meter fra Cascais bymidte.

Den danske maling-producent Dyrup er i øvrigt sponsor på eventet.

Din vurdering:Samtaler på mobiltelefon i udlandet til lavere priser fra 1. juli 2009

Fra den 1. juli 2009 vil man fra et hvilket som helst EU-land kunne ringe hjem til Danmark for en maksimal pris af 3,20 kroner i minuttet.

Står man på stranden i Portugal eller Spanien vil en indkommende samtale fra Danmark maksimalt kunne koste 1,41 kroner i minuttet.

En SMS til vennerne derhjemme vil inden for EU ikke kunne koste mere end 1,02 kroner.

Man kan selv sætte begrænsning på mobil-regningen - udnyt de nye regler fra 1. juli 2010.

EU sikrer lavere priser på samtaler til og fra udlandet
De nye maksimale priser på samtaler i udlandet (inden for EU) er et resultat af et samarbejde mellem EU’s telekommunikations-ministre.

Uden priskontrol er erfaringen at samtale-priserne dvs. den såkaldte roaming landene imellem går amok. Konkurrencen blandt teleselskaber på udlands-samtaler virker simpelt hen ikke, og derfor har EU nu for anden gang i løbet af et år sænket priserne for samtaler inden for EU ved lov.

Indtil videre er datatrafik fritaget for priskontrol fra EU’s side, men den såkaldte engrospris på en megabyte teleselskaberne imellem er dog reguleret og kan maksimalt koste 7,45 kroner. Hvad teleselskaberne opkræver hos kunderne for datatrafik er dog indtil videre op til teleselskaberne.

Alle ændringer træder i kraft per 1. juli 2009. Lovgivningen har været igennem EU Kommissionen og er godkendt i Europaparlamentet.

EU kommissær for Telekommunikation Viviane Reding (oprindeligt fra Luxembourg) udtalte tilfredshed med at EU-systemet kunne gennemføre de skrappere pris-regler på kun 7 måneder – tidsnok til at sommerferiens mobilsamtaler mellem EU-lande bliver omfattet af de nye lavere mobiltelefoni-priser.

Tidligere minutpriser gældende indtil 30. juni 2009
Man risikerer til og med 30. juni 2009 at skulle betale følgende takster inden for EU:

  • Udgående opkald op til 4,27 kroner i minuttet
  • Indgående opkald op til 2,05 kroner i minuttet
  • SMS op til 2,50 kroner (gratis at modtage)

Bevæger man sig uden for EU, kan man fortsat løbe ind i særdeles høje mobiltakster. Norge, Island og Liechtenstein er dog med i EU-aftalen.

Den aktive forbruger-beskyttelse har givet EU kommissær Viviane Reding (tidligere IT området) mange fans.

Herunder interview med Viviane Reding om telekommunikations-priser:

Din vurdering:Portugals fodboldlandshold spiller venskabskamp mod Estland 10. juni

UPDATE: Estland-Portugal kampen endte 0-0 med et amputeret portugisisk landshold.

.........

De portugisiske landsholdsspillere er i Tallin for at møde Estland.

Kampen Estland-Portugal spilles onsdag den 10. juni 2009 samme dag som Sverige møder Malta i VM kvalifikationen.

Kampen sendes på TVI kl. 19.30 portugisisk tid.

Portugal har vundet sine seneste to venskabskampe mod Sydafrika og Finland efter det portugisiske landshold i november 2008 måtte afhente en ‘sæk’ i Brasilien på 6-2.

Cristiano Ronaldo ikke med mod Estland
Cristiano Ronaldo er med stor sandsynlighed ikke med mod Estland.

Træner Carlos Queiroz vil også mangle Deco, Bosingwa, João Moutinho og Simão.

Se også: Stillingen i VM gruppe 1 med Portugal, Danmark og Sverige.

Estland i VM gruppe 5
Det er 6. gang Portugal møder Estland. Det portugisiske landshold har endnu ikke tabt eller spillet uafgjort mod det estiske landshold.

Estland deltager i VM kvalifikationsturneringen i gruppe 5. Det estiske landshold er allerede sikre på ikke at kunne gå videre, da holdet kun har 5 point for 6 kampe i VM gruppe 5. Spanien er videre med max point 18 for 6 kampe og Bosnien-Herzegovina er overraskende to’er med 12 point for 6 kampe foran Tyrkiet.

Estland møder netop Tyrkiet den 5. september 2009 i VM kvalifikationen.

Portugals næste VM kvalifikationskamp mod Danmark
Portugals næste afgørende landskamp spilles i Parken mod Danmark den 5. september.

Din vurdering:Resultat af EU valg 2009 - EU parlamentets medlemmer fra Portugal og Danmark

I Portugal resulterede valget til EU parlamentet i juni 2009 i en mindre sejr til center-højre partiet PSD, som er EU-parlamentsformand João Durão Barroso's gamle parti og desuden det største oppositionsparti i Portugal.

Barroso's formandspost har ikke stået på dagsordenen i Portugal. I stedet har utilfredsheden med PS-formanden og premierminister José Sócrates og ikke mindst hans mulige involvering i bestikkelse - den såkaldte 'Freeport-sag' - været afgørende for at PSD fik flest stemmer til EU valget. Regeringspartiet PS gik 5 mandater tilbage i forhold til EU valget i 2004.

Et andet emne i valgkampen var den meget lave interesse og valgdeltagelse til EU valget 7. juni 2009 i det ellers traditionelt EU-venlige Portugal. Stemmeprocenten nåede kun op på 38,8% på en søndag, hvor mange aftenen i forvejen var ude at fejre Portugals fodboldlandsholds vigtige sejr over Albanien i VM kvalifikationen.

På Azorerne var interessen for EU valg endnu mindre end på fastlands-Portugal. Her stemte kun omkring 22% af vælgerne til EU valget 2009.

Venstrefløjen og EU-modstandere styrket i Danmark
I Danmark straffede vælgerne regeringen og måske i særlig grad den tidligere konservative partiformand Bendt Bendtsen, som på trods af at opnå valg til EU parlamentet overhovedet ikke nåede de forventede stemmetal.

Både Bendt Bendtsen, som i 2009 fik megen kritik for sine mange golf- og jagtture sponseret af store danske virksomheder, og den portugisiske José Sócrates blev bedømt på andet end EU politikken.

Socialdemokratiet i Danmark fik et mådeligt valg, mens de EU-ivrige radikale og nej-sigerne i juni-bevægelsen fik et katastrofevalg. Den radikale føderalist og spidskandidat Sofie Carsten Nielsen var ellers fremme i valgkampen med et forslag om at droppe siesta'en (!) i Portugal og det yderligere Sydeuropa.

Dansk Folkeparti og SF blev vinderne ved EU valget i Danmark den 7. juni 2009.

Valgdeltagelsen i Danmark blev ganske høj med 59,5% - i stor udstrækning som følge af afstemningen om tronfølgerloven (grundlovsændring) samme dag. 

EU valg-resultat 2009 i Portugal
Antal EU parlamentarikere fra Portugal: 22 (én kandidat mangler at blive afgjort)
PSD: 8 EU parlamentarikere (centrum højre)
PS: 7 EU parlamentarikere (centrum venstre)
BE: 2 EU parlamentarikere (socialister)
CDU/(PCP): 2 EU parlamentarikere (kommunister+grønne+andre)
CDS/PP: 2 EU parlamentarikere (konservative-katolske)
Stemmeprocent EU valg Portugal: 38,8%

Valgte medlemmer til EU parlamentet fra Portugal:
Vital Moreira, PS
Edite Estrela, PS
Carpoulas Santos, PS
Elisa Ferreira, PS
Correia de Campos, PS
Luís Paulo Alves, PS
Ana Gomes, PS 
Paulo Rangel, PSD
Carlos Coelho, PSD
Graça Carvalho, PSD
Mário David, PSD
Nuno T. de Jesus, PSD
Maria do Cêu Neves, PSD
Regina Bastos, PSD
José Manuel Fernandes, PSD
Miguel Portas, BE
Marisa Matias, BE
Ilda Figueiredo, CDU/(PCP)
João Ferreira, CDU/(PCP)
Nuno Melo, CDS/PP
Diogo Feio, CDS/PP
(opdateres med sidste EU parlamentsmedlem)

EU valg-resultat 2009 i Danmark 
Antal EU parlamentarikere fra Danmark: 13
Socialdemokratiet: 4
Venstre: 3
SF: 2
Dansk Folkeparti: 2
Konservative: 1
Folkebevægelsen mod EU: 1
De Radikale: 0
Juni-bevægelsen: 0
Stemme-procent EU valg Danmark: 59,5%

Valgte medlemmer til EU parlamentet fra Danmark:
Dan Jørgensen, Socialdemokratiet
Britta Thomsen, Socialdemokratiet
Christel Schaldemose, Socialdemokratiet
Ole Christensen, Socialdemokratiet
Jens Rohde, Venstre
Morten Løkkegaard, Venstre
Anne E. Jensen, Venstre
Bendt Bendtsen, Konservative
Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti
Anna Rosbach Andersen, Dansk Folkeparti
Margrete Auken, SF
Emilie Turunen, SF
Søren Søndergaard, Folkebevægelsen mod EU

EU valg-resultat 2009 i Tyskland

Antal EU parlamentarikere fra Tyskland: 99
CDU (centrum højre): 34
SPD (centrum venstre): 23
Die Grünen (grønne): 14
FDP (center liberale): 12
Die Linke (socialister): 8
CSU (konservative-katolske): 8
Stemme-procent EU valg 2009: 42%

EU valg-resultat 2009 i England
Antal EU parlamentarikere fra England: 72
Conservatives (centrum højre): 25
Labour: (centrum venstre): 13
UKIP - UK Independent Party (nationalistisk centrum-højre): 13
Liberal Democrats (center liberale): 11
Green Party (grønne): 2
BNP - British National Party (nationalistisk højre-radikale): 2
Scottish National Party: (skotsk nationalistisk centrum): 2
Plaid Cymru: (walisisk nationalistisk centrum): 1
Nordirske mandater: 3
Stemme-procent i England til EU valg 2009: 34,3% 

EU valg-resultat 2009 i Frankrig
Antal EU parlamentarikere fra Frankrig: 72
UMP regeringspartiet (centrum højre): 29
PS Socialisterne (centrum venstre): 14
Europe Ecologie (grønne): 14
MoDem (center-liberale): 6
FN - Front Nationale (nationalistisk højre-radikale): 3
PCF et Parti de gauche (socialister): 4
Andre højre-partier: 1
Andre venstre-parier: 1
Stemme-procent EU valg 2009: 40,5%

EU valg-resultat 2009 i Spanien
Antal EU parlamentarikere i Spanien: 50
Partido Popular (kristelige højre): 23
Socialisterne - regeringspartiet PSOE (centrum venstre): 21
Coalición por Europa (valgforbund overvejende nationalistisk): 2
Europa de Los Pueblos (centrum): 1
Catalanske grønne (grønne nationalistisk): 1
Izquierda Unida (kommunister): 1
Uniòn, Progreso y Democracia (centrum-liberale): 1
Stemme-procent ved EU valg 2009: 46%

EU valg-resultat 2009 i Italien
Antal EU parlamentarikere i Italien: 72
Il Popolo della Libertà regeringsparti (centrum højre): 29
Partido Denocratico (centrum venstre): 22
Unione de Centro (centrum kristne-liberale): 5
Lega Nord (nationalistisk højre): 9
Italia dei Volori (centrum): 7
Valgdeltagelse i Italien ved EU valg 2009: 65%

EU valg-resultat 2009 i Polen
Antal EU parlamentarikere i Polen: 50
Den civile platform regeringspartiet - PO Platforma Obywatelska (centrum højre-liberale): 25
Bondepartiet - PSL Polskie Stronnictwo Ludowe (centrum-kristne): 3
Socialdemokraterne - SLD Sojusz Lewicy Demokratycznej (centrum venstre): 7
Konservative - PiS Prawo i Sprawiedliwość (højre): 15
Valgdeltagelse ved EU valg i Polen 2009: 24,5% 

Eu valg-resultat 2009 i Sverige
Antal EU parlamentarikere fra Sverige: 18
Moderata Samlingspartiet (centrum højre): 4
Centerpartiet (centrum): 1
Folkpartiet liberalerna (centrum liberale): 3
Kristdemokraterna (centrum): 1
Socialdemokratiska Arbetarepartiet (centrum venstre): 5
Vänsterpartiet (socialister): 1
Miljöpartiet de gröna (grønne): 2
Piratpartiet (enkeltsags-parti): 1
Stemmeprocent EU valget 2009: 43,8%

EU valg-resultat 2009 i Finland
Antal EU parlamentarikere fra Finland: 13
Samlingspartiet (centrum-højre): 3
Kristelige demokrater (centrum-højre): 1
Socialdemokrater - SDP (centrum-venstre): 2
Centerpartiet (centrum-liberale): 3
Svenska Folkepartiet (minoritetsparti centrum-højre): 1
Grønne Forbundet (grønne): 2
Ægte Finner (nationalistisk centrum-liberale anti-EU): 1
Valgdeltagelsen i Finland til EU valget 2009: 40,3%

Din vurdering:Sverige-Danmark og Portugal-Albanien - sidste chance for Portugal i VM kvalifikation 6. juni 2009

Lørdag den 6. juni afgøres det efter alt at dømme om Portugal kommer med til FIFA World Cup i fodbold i år 2010 i Sydafrika.

Hverken Sverige eller Portugal kan tåle at tabe, hvis chancen for en førsteplads i gruppe 1 med direkte adgang til VM realistisk set skal bevares.

Kun førstepladsen giver direkte adgang til VM 2010
Med kun 6 point for fem kampe er Portugal i den sværeste situation.

Halvdelen af kampene i gruppe 1 er overstået for Portugals vedkommende.

Med mindre Portugal er meget heldig med de øvrige deltageres resultater i resten af VM kvalifikationen, er det nødvendigt for Portugal at vinde over Albanien, som på trods af 6 point (og 7 spillede kampe) realistisk set ikke har nogen chance for at kvalificere sig.

Portugal har med en tabt kamp til Albanien den 6. juni efter al sandsynlighed ligeledes forspildt sine chancer for at kvalificere sig.

Se også: Samlet kampplan for VM kvalifikations-gruppe 1.

Portugals dårlige statistik
Det stjernespækkede portugisiske landshold med Cristiano Ronaldo i spidsen har kun formået at vinde én kamp mod Malta i VM kvalifikations-turneringen.

To 0-0 resultater mod Sverige er svenskerne sikkert mere tilfredse med end portugiserne, og landsholdet fra Albanien formåede også at holde 0-0 i Portugal.

Selv om Portugal kun har tabt én kamp (mod Danmark), er målscorings-statistikken meget ringe sammenlignet med både Danmark og Ungarn. Portugal er derfor nødt til at begynde at score mål og helst mange mod en modstander som Albanien.

Andenpladsen i VM gruppe 1
En andenplads i gruppe 1 til VM giver med stor sikkerhed adgang til 2. kvalifikationsrunde.

Som følge af at der er 9 europæiske VM grupper, vil en enkelt to'er (den med det laveste antal point) dog ikke få adgang til 2. runde i kvalifikationsturneringen. Se hvordan den niende to'er udelukkes på FIFA hjemmesiden.

De resterende 8 to'ere trækker lod og spiller én kamp ude og hjemme mod den samme modstander. De 4 samlede vindere går videre til VM slutrunden.

Inden kampene den 6. juni ligger Skotland i VM gruppe 9 til at blive den ulykkelige toer uden billet til anden runde. Holland har i realiteten allerede vundet gruppe 9 med max 15 point for 5 kampe.

Sveriges chancer for VM deltagelse
Sverige er lidt bedre stillet end Portugal, da det svenske landshold kun har spillet 4 kampe i VM gruppe 1 og ligeledes har opnået 6 point inden 6. juni kampen mod Danmark.

Den eftertragtede første-plads i VM gruppe 1 giver en direkte plads ved slutrunden i Sydafrika. Den ligger Danmark eller Ungarn i øjeblikket til at snuppe, men meget kan nå at ændre sig. Sverige har med en eventuel sejr over Danmark stadig en ganske god mulighed for at vinde gruppe 1.

Taber Sverige og vinder Portugal, som på papiret er den stærkeste fodboldnation i gruppe 1, vil Sverige få meget svært ved at vinde gruppen, men kan dog ske at hive en samlet andenplads hjem.

Se også: Stilling i VM gruppe 1

Ungarn joker i VM gruppe 1
Ungarn har spillet 2 kampe mod både Malta og Albanien, som på papiret er de svageste hold i gruppe 1. Ungarn har da også vundet alle fire kampe og desuden spillet uafgjort mod Danmark i Budapest. Det ungarske landshold har dog også tabt til Sverige.

Ungarns store chance er hvis én eller flere kampe ender uafgjort den 6. juni.

Det er endnu blot op til Ungarn at hive et par sejre hjem over enten Portugal, Sverige eller Danmark i de resterende fire kampe for at videre-kvalificere sig. Den 6. juni holder Ungarn dog VM fri.

Bemærk at Sverige-Danmark kampen starter kl. 20 dansk tid og Albanien-Portugal går igang 20.45 i Tirana dansk tid.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »