Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJune 2009 - Indlæg

Danske svømmere i Algarve og håndbold-kvindelandsholdet i Nordportugal

Dansk Svømmeunion har sendt 27 junior- og årgangssvømmere til byen Loulé tæt på Faro i Algarve, hvor Loulé International Meeting svømmestævnet afholdes 5-7 juni.

I alt 500 svømmere fra hele Europa deltager i stævnet, som er opvarmning og stævne-erfaring for de danske svømmere, som er udtaget til ungdoms-OL i svømning (EYOF), som afholdes i Tammerfors i Finland 19-24 juli samt EJM i Prag i Tjekkiet 8-12 juli.

Resultater vil kunne findes på Loulé svømmeklubbens hjemmeside (på portugisisk).

Håndboldkvinder i Nordportugal d. 6. juni
Samme dag som Danmark spiller fodboldlandskamp mod Sverige, spiller de danske håndboldkvinder mod Portugal i byen Peso da Régua i Nordportugal.

Se mere på Portugal-forum.

Din vurdering:Rejser til Portugal - Billige rejser fra Billund med Lufthansa

Flybilletten er billig, hotellerne holder udsalg og man kan ofte leje en bil i Portugal for mindre end, hvad det koster at holde privatbil i Danmark.

Se også: Nyt i 2011 - Ryanair genåbner rute til Algarvekysten.

Selv om rejser til Portugal også af og til kan købes til rimelige penge hos specialiserede Portugal bureauer, kan det ofte betale sig at være sin egen rejsearrangør.

Lufthansa afgang billig fra Billund
Lufthansas nye tiltag fra Billund har gjort det lettere specielt for jyderne selv at arrangere rejser til Portugal uden om rejsebureau. Der kan ofte være mange penge at spare.

En returbillet til Lissabon fra Billund lufthavn fås ved bestilling i juni 2009 fra 1399 kroner ifølge Lufthansa. I realiteten er priser på 1800-1900 kroner for en returbillet fra Billund til Lissabon med ét stop dog mere realistisk. Til gengæld kan man også finde dén slags tilbud i sommerperioden.

Den danske fly-søgemaskine Momondo finder ofte de billigste fly-rejser til Portugal.

Konkurrence-situsationen på flyrejser til Lissabon ændres hele tiden, og Lufthansa er ret aggressive med prissætningen.

Med Lufthansa er har man som regel et stop i Frankfurt eller Munchen. Samlet flyvetid er mellem 6 og 9 timer inklusiv ventetid. Bemærk at Lufthansa stadig serverer et måltid mad på flyet.

Også det portugisiske luftfartsselskab TAP kan af og til tilbyde særdeles billige billetter fra Billund til Lissabon.

Vi har set returbilletter påsøgemaskine Momondo søgemaskinen Travelstart fra 1515 kroner i september med TAP.

Følg med i de seneste tilbud på billige fly-rejser til Portugal på linket: Portugal-rejser (artikler opdateres løbende)

Billige hoteller i Lissabon
Lissabon er i en undersøgelse af Hotels.com i første kvartal 2009 udnænvt til den tredje-billigste storby i Europa at booke hotel i efter Prag og Berlin.

Gennemsnitsprisen for et hotel i Lissabon angives i undersøgelsen til at være 61 euro for overnatning i dobbeltværelse. Der findes mange endnu billigere hoteller i Lissabon, og priserne er generelt pressede som resultat af færre hotel-bookinger i 2009.

Se tilbud på Hotels.com søgemaskinen eller anvend Booking.com, som også finder særdeles gode tilbud på hotel i Lissabon i sommeren 2009, som ofte slår, hvad et typisk Portugal rejse-bureau kan tilbyde.

Hotel Mundial i Lissabon
Tilbuds-priserne på hotel-overnatning kan ændre sig med kort varsel alt efter hvor mange bookinger hotellerne i Lissabon har.

Hotel Mundial i Lissabon, som er populær blandt danske turister, og anvendes af flere Portugal rejse-bureauer koster et dobbelt-værelse med morgenmad via hotel-søgemaskinen Booking.com i juli 2009 (højsæson) kun 670 kroner per overnatning inklusiv morgenmad. Vi har set listepriser hos et dansk Portugal rejsebureau på 840 kroner per overnatning i samme periode. Se aktuelle priser på Hotel Mundial i Lissabon.

En anden mulighed er at leje en feriebolig i Lissabon. Se udvalg af lejligheder i Lissabon på Portugalnyt. Der er blandt andet mulighed for at leje romantisk ferie-lejlighed for to i det charmerende Alfama kvartér - eventuelt også til weekendophold få dage i Lissabon.

Billige udlejningsbiler i Lissabon
En udlejningsbil i Lissabon lufthavn behøver ikke koste mere end 1000-1200 kroner per uge i højsæsonen, og uden for sommermånederne har vi set priser fra 71 euro for en uges billeje, svarende til 530 kroner. Det er som regel muligt at finde en meget billig bil i Lissabon. Den bedste pris på billeje fås så at sige altid ved at bestille uden om rejse-bureau i Portugal.

Har man kun tænkt sig at udforske Lissabon og strandene på Lissabonkysten på rejsen til Portugal, er en udlejningsbil dog strengt taget ikke nødvendig. Den offentlige transport fungerer upåklageligt og kørsel i taxi i Lissabon er billigt.

Se mere om billeje i Portugal.

Pakkerejser til Portugal
Synes man bedst om at benytte et specialiseret Portugal-bureau, kan man hos FDM Rejser ofte findes de bedste tilbud på pakkerejser til Lissabon.

Se mere om rejser til Portugal på FDM Rejser.

Bemærk i øvrigt at hvis man er fleksibel med rejse-perioder, kan det betale sig at eksperimentere lidt med datoer, når man søger på Travelstart eller Momondo, som ofte har de billigste rejser til Portugal. Begge søgemaskiner tilbyder desuden også pakke-rejser til Portugal, som ofte er billigere end traditionelle Portugal-bureauer.

Alle priser er set på nettet den 4-5 juni 2009 og kan i sagens natur ændre sig uden varsel.

Din vurdering:Ny Polo ikke fra Portugal - VW Autoeuropa i Portugal mangler efterspørgsel efter biler

Portugals største bilfabrik Autoeuropa i Palmela er ramt af krisen.

Bilkøbere over hele verden holder igen, og det mærkes på efterspørgslen af modellerne VW Scirocco, VW Eos og VW Sharan (og Seat Alhambra), som bygges i Portugal.

Tidligere har VW Autoeuropa indikeret at den nye VW Polo skulle bygges (samles) på fabrikken i Palmela, men dén plan er lagt i skuffen igen efter krisens indtog på specielt de europæiske bilmarkeder.

Se også: Top 10 bilsalg i Portugal og Danmark i april 2009

Ny Polo produceres foreløbig ikke i Portugal
Ifølge fabriksdirektør Andreas Hinrichs er planerne om at samle VW Polo i Portugal ikke længere realistiske.

Se også: Priser på den nye Polo 2009 i Danmark.

Den nye Polo laves foreløbig i Tyskland, og Kina skal efter planen også producere VW Polo til det kinesiske marked. Senere står sandsynligvis VW samlefabrikker i Slovakiet og Spanien først i køen til at producere den nye VW Polo 2009.

Hinrichs og hans kolleger i VW ledelsen i Portugal har været i forhandlinger med fagforeningerne. Der arbejder godt 3.000 mand på Autoeuropa fabrikken og Hinrichs har efterspurgt mere fleksibilitet ved blandt andet lørdagsarbejde. Fagforeningerne er ikke indstillet på at give køb på allerede indgåede aftaler - krise eller ej.

Der spekuleres i Portugal desuden i om VW ender med at nedlægge fabrikken i Palmela i lighed med Opel, som trak sig fra Portugal i 2006 - specielt hvis fagforeningerne ikke udviser vilje til kompromier.

Tæt på laveste produktion nogensinde på Autoeuropa fabrikken
I 2009 anslår VW at Autoeuropa vil producere ca. 90.000 biler. I så fald er det den laveste produktion siden fabrikken i 2005-2006 nåede et lavpunkt med 80.000 enheder.

Da VW Autoeuropa samlefabrikken blev anlagt i 1996 var prodiuktionen 120.000 biler, og rekorden sat i 1998 er en produktion på omkring 135.000 biler årligt.

Antal enheder produceret er afgørende for rentabel bilproduktion.

Autoeuropa behøver ny model
I øjeblikket er Autoeuropa ved at omstille en del af kapaciteten til den nye VW Sharan/Seat Alhambra og det vil uden tvilv have en positiv indvirkning på output, når en ny Sharan er klar. Den nye Sharan-Alhambra skal så vidt vides kun produceres i Portugal.

Andreas Hinrichs har dog udtalt at VW Autoeuropa, som står for godt 1% af Portugals BNP og en endnu højere eksportandel, ikke kan overleve på sigt uden en ekstra model at producere.

Hinrichs peger på en såkaldt 'fun'-model af VW Polo a lá VW Polo Cross eller måske mere sandsynligt endnu en lille cabriolet eller sportsvogn - eventuelt VW BlueSport med centermotor, som formodentlig sættes i produktion i år 2011-2012.

Ny VW Polo priser
Priserne på den nye VW Polo i Danmark er ikke offentliggjort endnu i starten af juni 2009.

Den nye 2009 Polo V, som mange venter på, forventes at stå hos forhandlerne i midten af juli 2009.

Prisen på den nye Polo er til gengæld klar i Tyskland. De er her:

 • VW Polo 1,2 Trendline, 5 døre - priser fra 12.150 euro

Se artikel med VW Polo 2009 priser i Danmark, Portugal og Tyskland.

Din vurdering:Verdenranglisten i fodbold i juni 2009 - Holland næstbedste fodboldnation ifølge FIFA

UPDATE: FIFA verdensrangliste - 26. maj 2010

Danmark steg 5 pladser på verdensranglisten publiceret 3. juni 2009, således at det danske landshold i fodbold nu er nummer 24.

Portugal beholdt sin 11. plads på FIFA verdensranglisten, mens Holland byttede plads med Tyskland og nu er den næstbedste fodboldnation på verdensranglisten efter Spanien, som har et solidt point-forspring.

Vendensranglisten per juni 2009 ser således ud:

 1. Spanien, 1761 point
 2. Holland, 1442 point
 3. Tyskland, 1378 point
 4. Italien, 1292 point
 5. Brasilien, 1288 point
 6. England, 1225 point
 7. Argentina, 1203 point
 8. Kroatien, 1200 point
 9. Rusland, 1167 point
 10. Frankrig, 1067 point
 11. Portugal, 1004 point
 12. Tyrkiet, 964 point
 13. Paraguay, 961 point
 14. USA, 947 point
 15. Tjekkiet, 943 point
 16. Schweiz, 931 point
 17. Grækenland, 922 point
 18. Uurguay 922 point
 19. Ukraine, 891 point
 20. Serbien, 870 point

Sverige er nummer 31 sammen med Japan på FIFA's juni 2009 verdenrangliste, og Norge er nummer 47.

Se også: Kvalifikationskampe til VM gruppe 1 med Danmark, Sverige og Portugal.

Din vurdering:Lissabon vært for Tall Ships Race i år 2012

Lissabon har lagt billet ind på at modtage op mod 6.000 sejlere og flere hundrede små og store sejlbåde, når Tall Ships Race besøger Portugals hovedstad i 2012.

Tall Ships Race 2012
Progammet for Tall Ships Race 2012 er allerede fastlagt.

Racet starter i Saint Malo i Frankrig fra 5. til 8. juli, hvorefter der sejles til Lissabon (Race One). Lissabon er vært 19-21 juli.

Efter Lissabon går turen til Cadiz (Race Two), hvor skibene tilbringer 26-29 juli.

Race Three afholdes mellem La Coruna (ophold 10-13 august) og Dublin, hvor sejlskibene afslutter Tall Ship Race 23-26 august.

Lissabon var sidst vært for Tall Ships Race i 2006.

Se også: Tall Ships Race på Madeira 2008.

Se video herunder fra starten på 2006 eventet i Torquay Torbay:

Din vurdering:The Economist rangerer Portugal lavere på demokrati-index 2008

Portugal tilhører dog stadig de 30 lande, som er katagoriseret som rigtige demokratier (Full Democracy).

I The Economist 2008 undersøgelsen er Portugal nummer 25 blandt verdens lande foran Mauritius, Costa Rica, Sydkorea, Italien og Slovenien, som lige netop formår at tilhøre eliten blandt verdens demokratier.

Democracy Index metode
Det respekterede månedlige magasin The Economist angiver ikke sit index som værende en uvildig, uafhængig undersøgelse.

Democracy index baserer sig på 60 spørgsmål, som hver har et antal foruddefinerede svar. Det fremgår ikke hvilke eksperter, som besvarer spørgsmålene - eller om The Economist egne ansatte deltager i besvarelsen.

Alle besvarelser munder ud i et index, hvor 10 er den højst opnåelige værdi.

2006 democracy index
I den tidligere undersøgelse fra 2006 lå Portugal på en 19. plads med index 8,16. I 2008 er Portugal faldet til index 8,05.

Alle lande med en score på mellem 8 og 10 kategoriseres som Full Democracies.

Grækenland, England, Uruguay, Belgien og Japan har i 2008 undersøgelsen overhalet Portugal.

Skandinavien i front i Democracy Index
De skandinaviske lande samt Holland udgør eliten målt på demokrati, hvis man skal tro The Economist.

Ranglistens 10 best rangerende lande i 2008 var:

 • Sverige index 9,88
 • Norge index 9,68
 • Island index 9,65
 • Holland index 9,53
 • Danmark index 9,52
 • Finland index 9,25
 • New Zealand index 9,19
 • Schweiz index 9,15
 • Luxembourg index 9,10
 • Australien index 9,09
Din vurdering:Windsurfing i Portugal - Iberian Windsurfing Circuit Proam 09 i Portimão 13-14 juni

Portugal er vært for årets største windsurfing event på den Iberiske Halvø 13-14 juni ved Portimão i Algarve.

I Portimão afholdes slalom og langdistance windsurfing konkurrencer.

Eventet anses for det vigtigste windsurfing event i Spanien og Portugal, og specielt slalom tiltrækker mange deltagere og tilskuere .

Senere på sæsonen går det løs i Lagos og i Sagres på Algarvekystens vestligste del.

Windsuring program summer 2009 i Portugal
Sommerens windsurfing program i Portugal ser således ud:

13-14 juni – Praia de Alvor, Portimão (Slalom og langdistance)
18-19 juli – Meia Praia, Lagos (Slalom)
14-16 august – Praia do Martinhal, Sagres (Slalom, Speed og langdistance)

Se mere om windsurfing konkurrencerne i Algarve på Proam hjemmesiden.

Herunder optagelse fra Sagres, hvor vinden kan være særdeles kraftig:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side