Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Sverige-Danmark og Portugal-Albanien - sidste chance for Portugal i VM kvalifikation 6. juni 2009

Lørdag den 6. juni afgøres det efter alt at dømme om Portugal kommer med til FIFA World Cup i fodbold i år 2010 i Sydafrika.

Hverken Sverige eller Portugal kan tåle at tabe, hvis chancen for en førsteplads i gruppe 1 med direkte adgang til VM realistisk set skal bevares.

Kun førstepladsen giver direkte adgang til VM 2010
Med kun 6 point for fem kampe er Portugal i den sværeste situation.

Halvdelen af kampene i gruppe 1 er overstået for Portugals vedkommende.

Med mindre Portugal er meget heldig med de øvrige deltageres resultater i resten af VM kvalifikationen, er det nødvendigt for Portugal at vinde over Albanien, som på trods af 6 point (og 7 spillede kampe) realistisk set ikke har nogen chance for at kvalificere sig.

Portugal har med en tabt kamp til Albanien den 6. juni efter al sandsynlighed ligeledes forspildt sine chancer for at kvalificere sig.

Se også: Samlet kampplan for VM kvalifikations-gruppe 1.

Portugals dårlige statistik
Det stjernespækkede portugisiske landshold med Cristiano Ronaldo i spidsen har kun formået at vinde én kamp mod Malta i VM kvalifikations-turneringen.

To 0-0 resultater mod Sverige er svenskerne sikkert mere tilfredse med end portugiserne, og landsholdet fra Albanien formåede også at holde 0-0 i Portugal.

Selv om Portugal kun har tabt én kamp (mod Danmark), er målscorings-statistikken meget ringe sammenlignet med både Danmark og Ungarn. Portugal er derfor nødt til at begynde at score mål og helst mange mod en modstander som Albanien.

Andenpladsen i VM gruppe 1
En andenplads i gruppe 1 til VM giver med stor sikkerhed adgang til 2. kvalifikationsrunde.

Som følge af at der er 9 europæiske VM grupper, vil en enkelt to'er (den med det laveste antal point) dog ikke få adgang til 2. runde i kvalifikationsturneringen. Se hvordan den niende to'er udelukkes på FIFA hjemmesiden.

De resterende 8 to'ere trækker lod og spiller én kamp ude og hjemme mod den samme modstander. De 4 samlede vindere går videre til VM slutrunden.

Inden kampene den 6. juni ligger Skotland i VM gruppe 9 til at blive den ulykkelige toer uden billet til anden runde. Holland har i realiteten allerede vundet gruppe 9 med max 15 point for 5 kampe.

Sveriges chancer for VM deltagelse
Sverige er lidt bedre stillet end Portugal, da det svenske landshold kun har spillet 4 kampe i VM gruppe 1 og ligeledes har opnået 6 point inden 6. juni kampen mod Danmark.

Den eftertragtede første-plads i VM gruppe 1 giver en direkte plads ved slutrunden i Sydafrika. Den ligger Danmark eller Ungarn i øjeblikket til at snuppe, men meget kan nå at ændre sig. Sverige har med en eventuel sejr over Danmark stadig en ganske god mulighed for at vinde gruppe 1.

Taber Sverige og vinder Portugal, som på papiret er den stærkeste fodboldnation i gruppe 1, vil Sverige få meget svært ved at vinde gruppen, men kan dog ske at hive en samlet andenplads hjem.

Se også: Stilling i VM gruppe 1

Ungarn joker i VM gruppe 1
Ungarn har spillet 2 kampe mod både Malta og Albanien, som på papiret er de svageste hold i gruppe 1. Ungarn har da også vundet alle fire kampe og desuden spillet uafgjort mod Danmark i Budapest. Det ungarske landshold har dog også tabt til Sverige.

Ungarns store chance er hvis én eller flere kampe ender uafgjort den 6. juni.

Det er endnu blot op til Ungarn at hive et par sejre hjem over enten Portugal, Sverige eller Danmark i de resterende fire kampe for at videre-kvalificere sig. Den 6. juni holder Ungarn dog VM fri.

Bemærk at Sverige-Danmark kampen starter kl. 20 dansk tid og Albanien-Portugal går igang 20.45 i Tirana dansk tid.Kommentarer

 

Schweinrich siger:

Hej Sean

Ved du hvor man kan se kampen mellem Danmark og Sverige i Lissabon?

VH Henrik

5 June 2009 5:08 PM
 

Sean Dahl siger:

Hej Henrik

Vi kender desværre ikke nogen steder i Lissabon, som viser kampen Sverige-Danmark 6. juni.

Der er så vidt vi ved heller ingen skandinaviske barer i Lissabon, som kunne tænkes at kunne tage dansk TV3 Puls eller svensk TV6.

Kampen skulle dog så vidt vi ved også blive sendt på den portugisiske betalingskanal Sport TV1.

Mange steder er der flere TV på sportsbarer, så måske man kan være heldig eller spørge om det er muligt at skifte kanal.

Mvh

Sean

5 June 2009 11:56 PM