Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Samtaler på mobiltelefon i udlandet til lavere priser fra 1. juli 2009

Fra den 1. juli 2009 vil man fra et hvilket som helst EU-land kunne ringe hjem til Danmark for en maksimal pris af 3,20 kroner i minuttet.

Står man på stranden i Portugal eller Spanien vil en indkommende samtale fra Danmark maksimalt kunne koste 1,41 kroner i minuttet.

En SMS til vennerne derhjemme vil inden for EU ikke kunne koste mere end 1,02 kroner.

Man kan selv sætte begrænsning på mobil-regningen - udnyt de nye regler fra 1. juli 2010.

EU sikrer lavere priser på samtaler til og fra udlandet
De nye maksimale priser på samtaler i udlandet (inden for EU) er et resultat af et samarbejde mellem EU’s telekommunikations-ministre.

Uden priskontrol er erfaringen at samtale-priserne dvs. den såkaldte roaming landene imellem går amok. Konkurrencen blandt teleselskaber på udlands-samtaler virker simpelt hen ikke, og derfor har EU nu for anden gang i løbet af et år sænket priserne for samtaler inden for EU ved lov.

Indtil videre er datatrafik fritaget for priskontrol fra EU’s side, men den såkaldte engrospris på en megabyte teleselskaberne imellem er dog reguleret og kan maksimalt koste 7,45 kroner. Hvad teleselskaberne opkræver hos kunderne for datatrafik er dog indtil videre op til teleselskaberne.

Alle ændringer træder i kraft per 1. juli 2009. Lovgivningen har været igennem EU Kommissionen og er godkendt i Europaparlamentet.

EU kommissær for Telekommunikation Viviane Reding (oprindeligt fra Luxembourg) udtalte tilfredshed med at EU-systemet kunne gennemføre de skrappere pris-regler på kun 7 måneder – tidsnok til at sommerferiens mobilsamtaler mellem EU-lande bliver omfattet af de nye lavere mobiltelefoni-priser.

Tidligere minutpriser gældende indtil 30. juni 2009
Man risikerer til og med 30. juni 2009 at skulle betale følgende takster inden for EU:

  • Udgående opkald op til 4,27 kroner i minuttet
  • Indgående opkald op til 2,05 kroner i minuttet
  • SMS op til 2,50 kroner (gratis at modtage)

Bevæger man sig uden for EU, kan man fortsat løbe ind i særdeles høje mobiltakster. Norge, Island og Liechtenstein er dog med i EU-aftalen.

Den aktive forbruger-beskyttelse har givet EU kommissær Viviane Reding (tidligere IT området) mange fans.

Herunder interview med Viviane Reding om telekommunikations-priser:


Publiceret Jun 09 2009, 01:38 PM af Sean Dahl
Emner: , ,

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer