Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Mota-Engil i joint venture med Sonangol i Angola

Portugals største entreprenør-virksomhed Mota-Engil med hovedsæde i Lissabon har annonceret et tættere samarbejde med det stats-ejede angolanske energi-selskab Sonangol.

De to store virksomheder går sammen om at stå for omfattende bygge-projekter i den fremstormende økonomi i Angola.

Mota-Engil får 51% af det nye fælles selskab, mens Soanangol og banken BPA i Angola deler resten.

Igangværende byggerier vil blive lagt ind det nye selskab. Mota-Engil vil sammen med Sonangol i de kommende år stå for udbygningen af infrastruktur og opførelse af beboelses-huse i Angola.

Mota-Engil har også lagt billet ind på at bygge en ny dæmning med tilhørende kraftværk i det sydvest-afrikanske land, som arealmæssigt er omkring dobbelt så stort som Frankrig. 

Vækst i Angola
Der har gennem de senere år været en enorm vækst i Angola, som dog næsten udelukkende har været drevet af landets olieforekomster.

Over mange år har Angola oplevet to-cifrede vækstrater og specielt årene 2007-2008, hvor olieprisen eksploderede, var givtige år for Angolas statsstyrede olieselskab Sonangol.

I 2009 forventes der dog tilbageslag med en negativ vækt i størrelsesordenen minus 2,5-3 %.

Angola vil i 2010 efter planen have udbygget sine olie-produktionsanlæg så meget at der igen på trods af lavere oliepriser forventes betydelig vækst i den angolanske økonomi..

Angola tiltrækker portugisere
Siden borgerkrigen i Angola sluttede i 2002 har et stort antal portugisere i kortere eller længere perioder arbejdet i Angola.

De portugisiske gæstearbejdere er primært veluddannede professionelle, herunder lærere, ingeniører og sundhedspersonale, som i Angola kan tjene en væsentlig højere løn end i Portugal. 

Mota-Engils nye joint venture med Sonangol vil sandsynligvis give endnu flere portugisere mulighed for at arbejde i den tidligere koloni.

UNDP i Angola
På trods af de nærmest ufattelige rigdomme i Angola, har store dele af befolkningen i Angola fortsat en meget lav gennemsnitslevetid.

Sygdomme som malaria, kolera, rabies, HIV, Marburg feber, tuberkulose osv spredes let i det varme klima blandt Angolas fattige befolkning, som i gennemsnit ikke kan forvente at opleve at blive 40 år.

De Forenede Nationers udviklingsfond (UNDP) er aktiv i Angola. UNDP i Angola støttes økonomisk af blandt andet Norge og Spanien. 

Se også:
Artikler om Angola (opdateres løbende)Kommentarer

Endnu ingen kommentarer