Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisiske arbejdere i tekstilindustrien i Nordportugal godkendt i kommissionen til EU-støtte

EU-kommisionen har godkendt en ansøgning fra Portugal om støtte fra den europæiske globaliseringsfond - European Globalisation adjustment Fund (EGF).

Nu mangler EU-parlamentet at sige ja, hvorefter 1504 arbejdere i tekstilindustrien primært i det centrale og nordlige Portugal kan få hjælp til karrierevejledning, efteruddannelse og støtte til at oprette egne virksomheder fra EU.

Ordningen blev introduceret i 2006 for at hjælpe medarbejdere i virksomheder, som bliver ramt af globaliseringen – primært arbejdere på fabrikker som ikke kan klare sig i konkurrencen med lavtlønslande i Asien.

Den samlede støtte i pakken til de portugisiske tekstilarbejdere er på 1,6 millioner euro, hvoraf EU såfremt Parlamentet godkender ansøgningen, bidrager med 832.000 euro.

WTO aftale åbnede for kinesisk import
I 2004 indgik World Trade Organisation (WTO) den såkaldte Multi-Fibre Arrangement, hvorefter blandt andet Kina fik øget adgang til det europæiske marked for tekstiler. Portugals tekstilindustri kan som resten af EU ikke konkurrere på pris i forhold til Indien og Kina.

Et indirekte resultat af WTO aftalen er øget arbejdsløshed i Portugal, men til gengæld billigere tekstil-varer for EU’s forbrugere.

Støtten fra globaliseringsfonden vil blive fordelt til medarbejderne i 49 lukkede tekstilvirksomheder i Portugal.

Det er den 8. ansøgning fra den europæiske tekstilindustri. I alt 21 ansøgninger er modtaget af EU, heraf mange fra den pressede bilindustri, arbejdere på fabrikker indenfor produktion af mobiltelefoner samt arbejdere inden for fabrikation af husholdnings-maskiner.

Mere information kan findes på EU’s hjemmeside om globaliseringsfonden.  Kommentarer

Endnu ingen kommentarer