Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Beslutning om TGV tog til Spanien afhænger af valgresultat i Portugal

Den oprindelige beslutning fra foråret 2008 om at forbinde Madrid og Lissabon samt den planlagte nye lufthavn i Alcochete med højhastigheds TGV tog er foreløbig kørt ud på et sidespor.

Minister for offentlige anlægsarbjder Mário Lino udtalte i slutningen af juni 2009 at beslutningen om at igangsætte første del af arbejdet fra den spanske grænse først bliver endeligt taget når Portugal har afholdt valg – det sker sandsynligvis i september 2009.

Det er dog fortsat planen at TGV kommer til at køre mellem Spanien og Portugal, men om banen forlænges til lufthavnen i Alcochete og om arbejdet skal igangsættes med det samme, vil blive et tema i valgkampen.

PSD imod store offentlige investeringer under krisen
Det største oppositionsparti i Portugal PSD har argumenteret imod TGV toget og specielt prisen på 7,5 milliarder euro, som kan stige til små 9 milliarder euro, såfremt banen forlænges over Tejo floden til den nye lufthavn, finder PSD at Portugal ikke har råd til i den nuværende situation.

Også venstre-fløjen i Portugal er kritiske overfor regeringens TGV-projekt.

Regeringspartiet PS mener at Portugal i udkanten af Europa har brug for en stærk og effektiv infrastruktur, og at landet netop i krisetider har stort behov for at skabe nye arbejdspladser.

Under alle omstændigheder er der ikke nogen TGV-tog lige om hjørnet . De mest optimistiske bud på en mulig færdiggørelse siger år 2018.

COWI fra Danmark med i bro-konsortie
I Danmark er den rådgivende ingeniørvirksomhed COWI involveret i broprojektet og har fornyligt opslået ingeniør-stillinger, hvor der i stillingsbeskrivelserne blandt andet nævnes højhastigheds-broen over Tejo. Ansøgningsfristen i stillingsopslaget hos COWI, hvis man gerne vil med til at planlægge bro i Portugal, er 7. juli 2009.

De to konkurrerende konsortier Brisa + Soares da Costa samt Monta-Engil konkurrerer om at vinde opgaven, som er opdelt i flere entrepriser.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer