Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Udlandsdanskere skal være opmærksomme på nye regler om skat på aktier i Danmark

En ændring i skattelovgivningen i Danmark betyder at mange udlandsdanskere sandsynligvis uden at vide det bliver tvunget til at betale skat af urealiserede kurs-gevindster på aktier ejet i Danmark ved fraflytningstidspunktet.

Hvis man ikke som ejer af aktier i Danmark inden den 1. juli 2009 registrerer sig hos Skat per brev eller via tast-selv service på nettet, vil Skat kræve betaling af skat af urealiserede gevindster, som kan stamme tilbage fra 1987.

Hidtil har reglerne givet udlandsdanskere lov til at søge om permanent hensættelse (indtil salg) med betaling af skat af urealiserede gevindster. Henstanden er typisk blevet givet ved fraflytning fra Danmark.

Nye regler uden at informere udlandsdanskere direkte
Under indførelsen af de nye skatteregler har det tilsyneladende ikke været afgørende om det fysisk er muligt at komme i kontakt med dem som reglen vedrører eller ej.

Mange udlandsdanskere har flyttet flere gange og er ikke i kontakt med de danske myndigheder, som derfor heller ikke har deres adresse. Skat kontakter dog folk direkte i de tilfælde, hvor det er muligt, og har desuden kørt bannerannoncer om emnet på eksempelvis Berlingske Tidende.

Udlandsdanskere skal henvende sig hvert år til Skat
Såfremt udlandsdanskere, som ejer aktier købt i Danmark inden fraflytning ikke sætter sig i forbindelse med Skat, vil skatten af de urealiserede gevindster skulle betales til oktober 2009, skriver Berlingske Tidende.

I fremtiden vil udlandsdanskere, som ejer aktier i Danmark hvert år skulle ansøge Skat om udsættelse af skattebetaling – såfremt det ikke sker, bliver aktierne beskattet. 

Skat har dog været så flinke at sende en pressemeddelelse ud om problemet – offentliggjort den 25. juni 2009 dvs. 6 dage før fristen udløber. Se pressemeddelelse fra Skat.

Mere information om de nye regler kan også findes hos eksempelvis Grant-ThorntonKommentarer

Endnu ingen kommentarer