Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal Telecom vil gerne købe andel i TV-stationen TVI

Den store portugisiske tele-gigant Portugal Telecom (kan sammenlignes med TDC i Danmark) er interesseret i at købe en andel af den førende kommercielle TV-station TVI i Portugal.

Portugal Telecom (PT) er den næststørste virksomhed på Euronext børsen i Lissabon, og sammen med datterselskabet Zon Multimedia, som også er børsnoteret, har PT en andel på omkring 18% af den samlede børsværdi på Euronext Lisbon.

Købet af aktierne i TVI skal ifølge portugisisk presse arrangeres ved købe aktier i selskabet Portuguese Media Capital af den spanske Prisa gruppe. Portuguese Media Capital kontrollerer TVI TV-stationen.

Protester fra oppositionen
Den portugisiske præsident af republikken Anibal Cavaco Silva har af egen kraft taget sagen op og stiller spørgsmål ved om det er anbefalelsesværdigt at en virksomhed, som staten via banken Caixa Geral de Depositos stadig har en stor andel i, investerer i en TV-station uden at offentliggøre detaljer.

Det er en portugisisk præsidents ret og opgave at tage sager op, som han finder bør overvejes nærmere.

Præsidenten kan ikke blokere beslutninger, men sende dem til genbehandling i parlamentet. Præsidenten er ikke decideret imod købet, men anfører at der er behov for gennemsigtighed, når en stor delvis statejet virksomhed opkøber andele en stor national medievirksomhed.

Oppositionen  i Portugal har grebet bolden og ønsker mere information om handelen, som efter sigende løber op i 100 millioner euro.

Der er valg til parlamentet i Portugal til efteråret.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer