Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJuly 2009 - Indlæg

Brugtbils-priser under pres i Portugal i sommeren 2009

Skattevæsenet i Portugal planlægger ifølge avisen Diário Económico at tvangssælge 70.000 køretøjer, som det portugisiske skattevæsen Finanças har pant i.

Salget af de mange køretøjer er en bombe under markedet for brugte biler i Portugal, hvor priserne i forvejen er pressede.

Mistede skatteindtægter i 2009
Ifølge den portugisiske erhvervsavis står den portugisiske stat til at miste omkring 20% af de samlede budgetterede skatteindtægter i 2009 som følge af krisen.

Siden år 2006 er kun 2446 biler blevet beslaglagt og solgt af Finanças, men i fremtiden vil skattevæsenet gå anderledes hårdhændet til værks mod skyldnere.

Dårlig pris for biler på tvangssalg
For dem som endnu ikke har en bil og overvejer at købe en brugt af slagsen, er det omfattende tvangssalg godt nyt.

Brugtbils-priser i Portugal vil med skattevæsenets hårdere linje uden tvivl falde ekstra i pris efterhånden som et stort antal biler bortauktioneres.

Man vil fra Finanças side forsøge at afhænde biler med en værdi over 4.080 euro via bilforhandlere, mens de billigere biler skal sælges på auktion.

I forvejen har mange portugisere ikke råd til at køre særligt meget i deres (mange store) biler. Man mener endog at den seneste tids store forbedringer i ulykkes-statistikken i Portugal til en vis grad skyldes at portugiserne kører mindre i bil.

Se også: Top 10 nybilsalg i april 2009 i Portugal og Danmark

Biler som falder i pris
Der har været en meget stor import af større brugte biler fra primært Tyskland til Portugal, typisk af årgangene 2002-2008. Ændringer i skattereglerne for indregistrering af brugte importbiler i Portugal har dog bevirket at denne trafik i 2009 er mere end halveret.

De mest populære importbiler har været de tyske prestige-mærker Audi, BMW og Mercedes. Også mange brugte Porsche er importeret til Portugal.

Blandt prestige-modellerne ser brugte nyere Mercedes indtil videre ud til at holde prisen bedst. Til gengæld er det så småt ved at være købers marked, hvis man søger en BMW – specielt årgangene 1999-2002 er faldet i pris i de seneste måneder. En lidt ældre BMW 320 diesel fra år 2000 med et rimeligt kilometertal under 150.000 (ok for en diesel) kan nu med lidt tålmodighed findes til under 10.000 euro svarende til 75.000 kroner.

Japanske biler er ikke i høj kurs i Portugal. Det er eksempelvis af og til muligt at finde Honda Accord fra årgang 2003 til priser fra omkring 10.000 euro for de billigste med relativt lave kilometer – ofte endda med garanti hos en forhandler.

Set med skandinaviske øjne falder priser på lidt ældre Volvo og Saab biler i Portugal som en sten. Hvad med eksempelvis en Volvo V70 T5 (fuldt udstyret og 250 hestekræfter) med 125.000 kilometer fra år 2001 til 11.000 euro. 

De lidt ældre større 4-hjulstrukne biler er meget billige. En Jeep Grand Cherokee Limited (lædersæder, stort anlæg, automatgear m.v.) med diesel- eller stor (forslugen) benzin motor fra omkring år 2000 kan findes fra omkring 8.500 euro for de billigste – og der er rigtig mange på markedet, også i god stand.

Mindre biler holder prisen bedst
De lidt mindre og nyere ‘fornuftige’ biler i VW Golf og Opel Astra klassen holder generelt prisen bedre. Mindre 'lifestyle' biler som Mini Cooper og VW Beetle er også fortsat i høj kurs i Portugal.

Blandt de nyere biler er der dog også gode tilbud. En semi-ny Ford Fiesta 1,25 Trend (ny model fra marts 2009) med kun 2.000 kilometer og fabriksgaranti kunne i juli 2009 findes til 13.400 euro, hvilket er godt et par tusind euro under nypris (med 5 døre, metallak og ekstraudstyr).

Fransk favorit i den lille klasse
Dén af de mindre bilmodeller på markedet, som der findes flest gode tilbud på som brugtbil i Portugal er uden sammenligning Renault Clio.

En 3-4 år gammel Clio kan i juli 2009 købes fra omkring 7.000 euro med 40-90.000 kilometer på klokken.

Som altid med franske biler er det en god idé ikke kun at se på prisen, men Clio'en har i seneste udgave (introduceret år 2005) overvundet de fleste fejl, som ofte plager franske biler.

Renault Clio, som er meget populær (og ofte mest solgte bil) i Portugal, giver som nyere brugtbil som regel mærkbart færre problemer end franske 'søskende' som eksempelvis Renault Laguna, Citroen C5 og ikke mindst Citroen C3 af samme årgange.  

Se mere om priser på brugte biler i Portugal på eksempelvis www.guiadoautomovel.pt , www.standvirtual.com (største brugtbils-marked i Portugal) eller på www.sapo.pt .

Din vurdering:Rejser til Portugal – billige hoteller i Lissabon og afgange fra Hamborg i august

I august måned 2009 er der billige rejser til Portugal med rutefly fra Hamborg lufthavn.

Det er i stor udstrækning det portugisiske luftfartsselskab TAP, som har de billigste rejser til Lissabon fra Hamborg i august 2009.  Af og til skal man dog booke gennem eksempelvis GoVolo, for at få de laveste priser på fly-rejser med TAP til Portugal.

En returbillet til Lissabon fra Hamborg lufthavn kan på de rigtige dato’er i august 2009 presses helt ned under 1600 kroner. Prøv at søge på Momondo-flysøgemaskinen.

I forhold til Billund undgår man at mellemlande, når man flyver til Lissabon fra Hamborg.

TAP har i øvrigt også relativt billige fly-rejser til Portugal (Lissabon) fra København i august 2009.

Sådan finder man Hamborg Lufthavn
Hamborgs hoved-lufthavn i Fühlsbüttel ligger små 160 kilometer fra den danske grænse, og denne strækning tilbagelægges hurtigt, da A7 motorvejen (del af E45) er én af de mindst befærdede autobahner i Tyskland.

Der er tydelige afvisninger til lufthavnen ved afkørsel 23, og man undgår helt at køre ind i millionbyen Hamborg, da lufthavnen til alt held for danske turister ligger nord for byen.

Se mere om billige rejse-tilbud fra Hamborg, og hvordan man finder Hamborg Lufthavn.

Billige hoteller i Lissabon – tilbud på Hotel Mundial
I sommeren 2009 har mange hoteller i Portugal lavere belægning i forhold til normale år.

Det giver sig udslag i særdeles gode tilbud i storbyen Lissabon. Se eksempel tilbud på Hotel Mundial i Lissabons centrum, som også benyttes af danske rejsebureauer.

Et andet 4-stjernet Lissabon hotel, som ofte har gode tilbud er Lissabon Hotel Radisson-SAS tæt på Sportings hjemmebane.

Svingende priser på hotel-overnatning i Lissabon
Når man booker hotel i sommeren 2009 kan det i øvrigt ofte betale sig at vente til en uge eller to før ferien.

Mange hoteller sælger overnatning til høje priser indtil man finder at belægningen er for lav – så suppleres der ofte med tilbuds-priser med helt op til 40-50% rabat. Priserne på hoteller i Lissabon kan svinge en del. 25% rabat på hotel i Lissabon i sommeren 2009 er helt normalt.– prøv eventuelt at checke aktuelle priser vores hotel-søgemaskine.

Et lille hyggeligt herberg i det centrale Lissabon med en fantastisk udsigt er Albergaria Senhora do Monte0 stjerner, som også har tilbud på overnatning i sommeren 2009.

Vil man gerne udforske Portugals hovedstad med hjælp fra en guide, kan det også lade sig gøre til en rimelig pris uden at skulle bestille en pakkerejse til Lissabon. Se om på Turist-guider i Portugal.

Herunder PR-video for Portugal:

Din vurdering:Spanien og Portugal åbner fælles nano-teknologi forskningscenter i Braga

Spanien og Portugal har indledt et nyt samarbejde om forskning i nano-teknologi.

Det nye center for nano-forskning ligger i den nordportugisiske by Braga, og vil studere materialer på atom og molykylært nivau til brug i blandt andet levnedsmidler, personlige plejeprodukter, sundhedsprodukter og såmænd også nano-teknologi til militære formål.

Portugals præsident Anibal Cavaco Silva var sammen med den spanske konge Juan Carlos i Braga for at indvie centeret.

Også den spanske premierminister Jose Luis Rodriguez Zapatero og Portugals premierminister José Sócrates var til stede ved indvielsen.

Iberian International Nanotechnology Laboratory 
Skabelsen af det nye laboratorium blev indledt med en aftale mellem Spanien og Portugal i 2005.

Forskningscenteret skal være et ‘powerhouse’ for udvikling af nano-teknologi på den iberiske halvø.

Iberian International Nanotechnology Laboratory har allerede indgået en aftale om samarbejde med det særdeles velrenomerede MIT (Massachusetts Institute of Technology) universitet i USA.

200 forskere søges
Det nye iberiske forskningscenter i Braga (INL) er allerede nu på udkig efter forskere fra hele verden, som gerne vil deltage i opbygningen af ekspertise inden for nanoteknologi.  Centeret havde ved indvielsen i sommeren 2009 40 ansatte.

Det er planen at satse på at tiltrække Phd-studerende inden for nano-teknologi til INL.

Se mere på INL-hjemmesiden.

Herunder 10-minutters indføring i nano-teknologi:


Din vurdering:Nissan vil bygge batteri-fabrikker til elbiler i Portugal og England

Nissan har meddelt at England og Portugal er udvalgt til produktion af lithium-ion batterier til fremtidens elbiler.

Den engelske fabrik vil blive opført i Sunderland i det nordøstlige England (county Tyne & Wear) , hvor Nissan allerede har en produktion af normale biler.

Placeringen af den portugisiske fabrik er endnu ikke besluttet, men det forlyder fra Nissan hovedkvarteret i Tokyo at flere områder i Portugal overvejes.

Nissan-Renault vigtig for Portugals bilproduktion
Meddelelsen er godt nyt for Portugal, som har satset hård på at blive førende inden for vedvarende energi.

Foreløbig er der tale om 350 nye jobs i England og sandsynligvis nye jobs i samme størrelsesorden i Portugal. Den samlede Nissan investering er på 700 millioner euro, skriver Bloombergs.

Endnu vigtigere er det dog at Portugal med placeringen af batterifabrikken har en god chance for at få en egentlig produktion af elbiler.

Beslutningen om, hvor Nissans nye bilfabrikker med elbil-produktion skal ligge, tages i løbet af 2009.

Portugal har ligesom Danmark underskrevet Project Better Place, som er et initiativ til nedbringelse af co2 ved at anvende elbiler istedet for biler med normale brændstofmotorer.

Nissans første nye elbil skal sandsynligvis bygges på basis af Nissan Cube til det japanske og amerikanske marked med introduktion i år 2010. En europæiske elbil, som introduceres omkring år 2011-2012 vil med stor sandsynlighed få et unikt design, som Nissan dog naturligvis fortsat holder tæt ind til kroppen.

Herunder video med Nissans elbil til det japanske og amerikanske marked:


Din vurdering:Svøm med delfiner i Algarve – Zoomarine oplevelser for børn i Portugal

I nærheden af Albufeira i Guia på Algarve-kysten findes et af Portugals mest populære attraktioner.

Et meget stort antal børn og voksne nyder hvert år at opleve delfinerne i Zoomarine, som sammen med hajer, tropefugle, rovfugle og andre marine-dyr udgør dyreparken Zoomarines faste beboere. 

Oplev at svømme med delfiner i Algarve
Dyreparken Zoomarine er måske mest kendt for at give børn og barnlige sjæle muligheden for at svømme med delfiner.

Booker man ‘Dolphin Interaction’ får man i alt 90 minutters personlig indføring i at ‘svømme med delfiner’. Selve turen i vandet med delfinerne tager omkring en halv time.

Oplevelsen er meget unik og populær. Det er derfor nødvendigt at man booker mindst et par dage i forvejen på Zoomarines hjemmeside eller hos én af de mange agenter (hoteller m.v. i Algarve). Prisen for at opleve delfinerne på tætteste hold starter ved 126 euro per person ved booking på nettet, svarende til omkring 950 kroner per person.

Deltagere i delfin-oplevelsen skal være mindst 8 år gamle. Det er en god idé at læse mere om at svømme med delfiner, inden man booker.

Herunder video med den eksklusive Zoomarine oplevelse at svømme med delfiner.

 

Sådan booker man delfin-oplevelse i Algarve i Portugal
1. Start på www.zoomarine.pt
2. Vælg Portugal
3. Tryk på det engelske flag (med mindre man forstår portugisisk)
4. Vælg information
5. Vælg price, time and bookings
6. Vælg online tickets i nederste højre hjørne
7. Brug 'dropdown pil' for at vælge dato
8. Under 'Dolphin Interaction program' står der:
SCHEDULE
The Dolphin Interaction Program takes place several times during the park's normal opening hours.
This program has a limited number of participants. The date and time of the program will depend on the availability of the service at the moment you purchase it.

Det vil sige at man ikke selv kan bestemme tidspunkt. Vælg antal personer på booking-siden.
9. Når antal personer på booking-siden under delfin-interaction er valgt, kan man se tidspunktet fordelfin-oplevelsen inden man indtaster kreditkort-oplysninger.

Det er en god ide at booke delfinoplevelser 3-4 dage i forvejen om sommeren.

Delfin-show i Zoomarine
Indgangsbilletten til Zoomarine dyreparken i Algarve dækker entré til Zoomarines mange shows.

Delfin-showet er det største og finder sted på følgende tidspunkter (sommer 2009):
Weekend: 11.00 + 15.15
Resten af ugen: 11.00 + 13.15 + 16.15

Herudner video med Zoomarine delfin-show:Rovfugle-show i Zoomarine - Birds of Prey
Et andet pupulært show i Zoomarine er ‘Birds of Prey’ – eller på dansk rovfugle-showet.

Tidspunkterne (sommer 2009) er:
Weekend. 10.15 + 14.45
Resten af ugen 10.15 + 14.30
Entré er inkluderet i indgangsbilletten til Zoomarina.


Show med Tropiske fugle i Zoomarina
Papegøjer er kloge fugle, som kan trænes til at tale og lave kunster.

Se dem i Zoomarine på følgende tidspunkter (sommer 2009):
Weekend: 12.45´+ 19.00
Resten af ugen: 12.30 + 16.00 + 19.00
Entré er inkluderet i indgangsbilletten til Zoomarine.

Sæler og Søløve Show
Zoomarine har åbent hele året, og hver dag er der sæler og søløve-show (sommer 2009 tidspunkter)
Weekend: 12.00 + 17.45
Resten af ugen: 11.45 + 15.15
Entré er inkluderet i indgangsbilletten til Zoomarine.

High-Dive Show (nyt i Zoomarine)
En gruppe dygtige udsprings-akrobater underholder til High-Dive Show (tidspunkter for sommer 2009)
Weekend: 13.45 + 16.30
Resten af ugen: 14.30 + 17.00

Praktiske oplysninger om Zoomarine besøg
Bemærk at de angivne tidspunkter kan ændre sig uden varsel. Når man ankommer til Zoomarine er det derfor en god ide at se dagens kalender og planlægge, hvad man gerne vil se.

Husk badetøj og håndklæde. Det er forbudt at medbringe genstande af glas, da det kan skade dyrene. Mad og drikke kan købes mange steder i Zoomarine, som er særdeles børnevenligt.

Zoomarine er åben hele året – se de aktuelle åbningstider på hjemmesiden.

Entré til Zoomarine (sommer 2009) er 13,50 euro for børn og 21,60 euro for voksne – lidt mere hvis man ikke har booket billet på nettet i forvejen. Er man over 64 år er prisen også 13,50 euro på nettet.

Se mere på www.zoomarine.pt.

Din vurdering:Easyjet åbner rute fra Portugal til Frankrig

Lavprisselskabet Easyjet har åbnet ny flyrute mellem Faro-Algarve og Paris lufthavnen Orly.

Det engelske lavpris-selskab har dermed 10 ruter fra Faro i Portugal, heraf 9 til destinationer i Storbritanien.

Portugisere arbejder i Frankrig
Udover franske turister, forventer Easyjet at mange portugisiske gæstearbejdere i Frankrig vil benytte ruten mellem Paris og Algarve.

Easyjet’s repræsentant i Portugal udtalte i forbindelsen med indvielsen at der bor flere portugisere i Paris end i Porto, hvilket skal hjælpe med til at gøre 3 ugentlige afgange onsdag, lørdag og søndag rentabelt.

Easyjet ruter fra Lissabon
Fra Lissabon er Easyjet rute-nettet allerede langt mere bredt end fra Faro-Algarve.

Følgende Easyjet ruter er aktive fra Lissabon i sommeren 2009:

 • Lissabon-Berlin
 • Lissabon-Rom
 • Lissabon-Milano
 • Lissabon-Madrid
 • Lissabon-Lyon
 • Lissabon-Paris
 • Lissabon- Geneve
 • Lissabon-Basel/Mulhouse
 • Lissabon-Gatwick/London
 • Lissabon-Luton
 • Lissbon-Bristol
 • Lissbon-Liverpool  
 • Lissabon-Madeira

Easyjet ruter fra Danmark
Antallet af Easyjet ruter fra Danmark er endnu realivt begrænset.

Følgende ruter er aktive (per sommer 2009):

 • København-Stansted
 • København-Gatwick
 • København-Geneve (rute åbner 12. dec. 2009)
 • København-Berlin
 • København-Manchester (rute åbener 6. nov. 2009)
 • København-Milano
Din vurdering:Mange portugisere levede i 2007 for omkring 400 euro per måned

Portugals Statistik har offentliggjort resultatet af omfattende beregninger over økonomiske levevilkår i Portugal.

18% fattige i Portugal i 2007
Antallet af portugisere på eller under den officielle fattigdomsgrænse på 406 euro i indkomst per måned var i år 2007 på 18% af befolkningen svarende til omkring 1,8 millioner mennesker.

Procentandelen har ligget konstant på 18% siden 2005.

Opdelt på køn var kvinderne i 2007 en anelse hårdere ramt med 19% fattigdom mod 18% for mændene.

Der er stadig en overvægt af fattige ældre over 65 år. For denne gruppe var andelen af fattige ifølge Portugals Statistik INE 22% i år 2007.

Forbedring af de ældres økonomi
For nogen ældre portugisere har situationen dog forbedret sig. I 2006 var andelen af fattige ældre på 26%.

Tallene er svære at sammenligne med andre landes forhold, da mange ældre portugisere bor særdeles billigt. Til gengæld er boligerne ofte af lav standard.

Børn udsatte når forældrene bliver arbejdsløse
Mange portugisere med relativt lave indkomster har flere børn end folk med højere indkomster.

Det giver sig desværre udslag i at omkring 23% af Portugals børn under 17 år i 2007 levede i familier, hvor de voksnes (én eller flere) indkomst lå på eller under fattigdomsgrænsen. Til ingens overraskelse var og er specielt børn med kun én forsørger i en udsat gruppe.  

Arbejdsløshed betyder fattigdom i Portugal
Situationen for de arbejdsløse blev forværret i år 2007.

I 2007 var omkring 35% af de arbejdsløse på eller under fattigdomsgrænsen, hvilket var en stigning fra 32% i 2006.

Fattigdomsgrænsen på 406 euro svarede i år 2007 til 4.878 euro årligt (36.500 danske kroner).

Arbejdsløsheden i Portugal er stigende. Medio 2009 var der omkring 9% arbejdsløse, men der forventes stigning til over 10% i år 2010 og de mest pessimistiske fremskrivninger forudsiger 11% arbejdsløshed i Portugal.

Mindre social ulighed i Portugal
Portugal er fortsat et af de lande i Europa, som har den højeste sociale ulighed målt på indkomst.

De 20% rigeste portugisere tjente dog i 2007 kun 6,1 gange så meget som de 20% fattigste.

I 2006 skulle man gange de 20% fattigste portugiseres indkomst med 6,5 for at få indkomsten for de rigeste 20%.

 

Din vurdering:Portugal billigt ferieland – Eurostat sammenligning af prisniveau i lande i Europa

Eurostat har sammenlignet EU landenes prisniveau, og resultatet er en kraftig understregning af, at Portugal er billigt som ferieland.

Undersøgelsen omfatter også lande uden for EU herunder Norge, Tyrkiet og Kroatien.

Billige hoteller og restauranter i Portugal
Hotelophold og restaurantbesøg Portugal har et prisindeks på 75 – dvs. 25% under gennemsnittet i EU.

Det er ifølge Eurostat billigere at bo på hotel og gå på restaurant i Portugal i forhold til lande som Spanien (indeks 94), Tyrkiet (indeks 90), Frankrig (indeks 116), Italien (indeks 106) og Kroatien (indeks 83).

I lande som Litauen (indeks 72), Ungarn (indeks 67), Slovakiet (indeks 61) og Tjekkiet (indeks 65) er hotel og restaurantbesøg dog stadig billigere end i Portugal. Billigste ferie-land er Bulgarien med et hotel- og restaurantprisindeks på det super-lave indeks 40.

Det dyreste land at bo på hotel og spise ude i er Norge med indeks 168 efterfulgt af Danmark med indeks 151.

Se også: Tilbud på hoteller i Portugal.

Samlet prisniveau 2008 i EU
Eurostat kommer frem til følgende indekstal for det samlede prisniveau i de 27 EU-lande og 10 øvrige lande i Europa.

 • Danmark prisniveau er det højeste i Europa med indeks 141
 • Norge næstdyrest med prisniveau indeks 139
 • Schweiz prisniveau indeks 130
 • Irland prisniveau indeks 127
 • Finland prisniveau indeks 125
 • Island prisniveau indeks 117
 • Luxembourg prisniveau indeks 116
 • Sverige prisniveau  indeks 114
 • Belgien prisniveau indeks 111
 • Frankrig prisniveau indeks 111
 • Italien prisniveau indeks 105
 • Østrig prisniveau indeks 105
 • Tyskland prisniveau indeks 104
 • Holland prisniveau indeks 103
 • EU PRISNIVEAU GENNEMSNIT indeks 100
 • England prisniveau indeks 99
 • Spanien prisniveau indeks 96
 • Grækenland prisniveau indeks 94
 • Cypern prisniveau indeks 90
 • Portugal prisniveau indeks 87
 • Slovenien prisniveau indeks 83
 • Malta prisniveau indeks 78
 • Estland prisniveau indeks 77
 • Letland prisniveau indeks 75
 • Kroatien prisniveau indeks 75
 • Tyrkiet prisniveau indeks 73
 • Tjekkiet prisniveau indeks 72
 • Ungarn prisniveau indeks 70
 • Slovakiet prisniveau indeks 70
 • Polen prisniveau indeks 69
 • Litauen prisniveau indeks 67
 • Montenegro prisniveau indeks 62
 • Rumænien prisniveau indeks 62
 • Serbien prisniveau indeks 58
 • Bosnien og Herzegovina prisniveau indeks 56
 • Albanien prisniveau indeks 53
 • Bulgarien prisniveau indeks 51
 • Tidligere jugoslaviske republik Makedonien prisniveau indeks 47

Mere information i pressemeddelelse fra Eurostat (åbner som pdf)

Din vurdering:Ferie i Portugal sommer 2009 – oplevelser i Algarve

Mange danskere finder vej til Algarvekysten i sommerferien.

Algarve er Portugals største turistområde, og der er efterhånden et meget stort udvalg af events over sommeren til glæde for såvel lokale som turister.

ALL-garve programmet for sommeren 2009
Portugals turistråd markedsfører siden 2008 Algarve som ALL-garve.

ALLgarve 2009

For dem som tager på ferie i Portugal på solkysten i Algarve er her nogen af de mest fremtrædende events i sommeren 2009:

Juli events Algarve
16-19 Den fortryllende mauriske kvinde festival – Vila Real de Santo António
18-19 Iberian Proam 09 Windsurfing – Lagos
22-26 Albuhera musik-festival - Albufeira

25 Beach Party – Sasha Beach Club Portimão
26 Chick Corea & Gary Burton jazz – Loulé
31 – 2. august 1000 km Le Mans løb på Autodromo de Algarve - Portimão

Se også: Oplevelser for børn på Algarvekysten.

August events Algarve
31. juli – 2 1000 km Le Mans løb på Autodromo de Algarve – Portimão
7-16 Algarve Gourmet festival – Portimão
8-16 Silves Middelalder Festival – Silves
14 Mariza koncert – Vila Real de Santo António
14 Allgarve Beach dance party Nikki Beach - Vilamoura
18 Abba Gold revival band – Vilamoura
18-23 Audi Med Cup regatta med TP52 både – Portimão
27-30 Castro Marim Middelalder-dage – Castro Marim
29 Algarve White Night – Loulé

For de motorsports-interesserede kan det betale sig at checke programmet for løb på den nye Formel-1 bane i Algarve (som dog endnu kun er godkendt til F1-løb).

Der foregår meget mere på Algarve end ovenstående liste beskriver. Se mange af de vigtigste events fordelt i kategorier på Allgarve hjemmesiden.

Se også Art In Algarve programmet for 2009 (åbner som pdf på engelsk)

Herunder PR-video for Allgarve 2008-2009:

Din vurdering:Estoril Air Show 26. juli 2009 – se luftakrobatik ved Tamariz stranden på Lissabonkysten

Praia do Tamariz er det bedste udsigtspunkt når Estoril Air Show 2009 finder sted søndag den 26. juli.

Der vil blandt maget andet være deltagelse af EH 101 helikoptere og F16 fly (forbi-flyvning) fra det portugisiske luftvåben. Der forventes også besøg af udenlandske fly.

Luftakrobater fra den nærliggende Tires lufthavn i Cascais vil underholde publikum.

Den kendte strand i Estoril 30 kilometer vest for Lissabon bærer i øvrigt samme navn som det nærliggende særdeles populære (sommer) Diskotek Tamariz.

Estoril Air Show åbner for offentligheden omkring kl. 10.00 og starter kl. 11. den 26. juli. Arrangører er PROAIR og Câmara Municipal de Cascais (Cascais bystyre).

Fra Lissabon til Estoril
Tamariz stranden ved Estoril ligger ved siden Estoril jernbanestation (direkte forbindelse fra Cais de Sodré i Lissabon).

Er man i bil er Tamariz meget let at finde idet det berømte Estoril Casino ligger overfor på den anden side af kystvejen fra Lissabon.

Turen fra Lissabon til Estoril i bil ad kystvejen, som også kaldes Avenida Marginal, er flot med udsigt over vandet. Fortsætter man videre vestpå fra Estoril når man Cascais og 10 kilomter længere ude Europas vestligste punkt Cabo da Roca. 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »