Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Joana Vasconcelos plastik-kunstværk solgt på auktion i London for 160.000 pund

Én af Portugals mest kendte skabere af moderne kunst kan glæde sig over at være i høj kurs i London.

Værket Coração Independente Dourado er netop blevet solgt på en Christie’s auktion i London for 160.000 pund svarende til omkring 1.400.000 danske kroner.

Joana Vaconcelos er født i Frankrig, men bor i Lissabon i Portugal. Hun har blandt andet udstillet på Centro Cultural de Belém (CCB).

Se mere på www.joanavasconcelos.com.

Værket Coração Independente Dourado, som betyder noget i retning af ‘det uafhængige gyldne hjerte’ er skabt af plastik og imiterer stilen, som ofte ses i middelalderbyen Viana do Castelo i Nordportugal.

Se også: Joana Vasconcelos udstilling i Lissabon marts-april 2010.

Kunstværket blev købt af en samler fra London med gode forbindelser til  CCB. Det blev i øvrigt oprindeligt lavet på ordre af den kendte Restaurant Eleven (1 Micelin stjerne) i Lissabon, hvis ejere også stod opført som sælger på auktionen.

Selv om Joana Vasconcelos kun får berømmelse ud af salget var hun særdeles tilfreds og udtalte til pressen i Portugal at arbejdet forbundet med den 3,7 meter høje og 2 meter brede plastik-skulptur var enormt tidskrævende.

Et andet kendt Joana Vasconcelos kunstværk – en kæmpemæssig højhælet sko lavet af gryder og grydelåg ved navn Cindarella - har kunnet ses i både Spanien og Portugal på diverse messer og udstillinger.

Herunder optagelse fra Barcelona: Kommentarer

Endnu ingen kommentarer