Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Finansmanden Joe Berardo tilbyder fyret økonomiminister job

Efter at være blevet tvunget til at forlade posten som økonomi-minister har Manuel Pinho kunnet se sit navn nævnt og uheldige optræden foreviget med billede i pressen i det meste af verden.

Både Financial Times, Reuters, BBC med flere har i sommerperiodens mangel på gode (og relevante) historier skrevet om den uheldige minister i Portugal og hans forsøg på at nedgøre en politisk modstander i det portugisiske parlament.

Se mere om årsagen til økonomiminister Pinho's fyring.  

Manuel Pinho respekteret minister 
Hvad de fleste internationale medier glemmer at nævne er at Manuel Pinho som én af de længst siddende ministre i den portugisiske regering har været med til at forme Portugals energipolitik, som i høj grad tilgodeser vindenergi, vandkraft, solenergi og senest Portugals pionerer-indsats inden for bølgeenergi.

Den portugisiske energipolitik anses i andre europæiske lande for at være meget succesfuld idet Portugal formår at dække omkring 30% af landets elektricitetsforbrug fra vedvarende kilder. I 2010 er målet at 40% af Portugals elektricitetsforbrug skal komme fra vedvarende energi - herunder en stor del fra vandkraft.

Portugal har i Manuel Pinho’s ministertid satset benhårdt på vedvarende energikilder blandt andet fordi Portugal ikke har egne olie- kul- eller gasforekomster.

Manuel Pinho’s indsats har også været medvirkende til at den store VW fabrik Autoeuropa syd for Lissabon, som er meget vigtig for Portugals økonomi, med opbakning fra den portugisiske regering har kunnet udvikle sig til gavn for specielt Palmela området ved Lissabon.

Endelig er Manuel Pinho én af kræfterne bag den omdiskuterede branding af Algarve som ALLgarve.

Nyt jobtilbud fra rigmand
Finansmanden Joe Berardo er én af Portugals rigeste og mest kontroversielle erhvervspersonligheder.

Berardo udtalte i første weekend i juli 2009 at han stadig 'tror Manuel Pinho har mere at kunne gøre for Portugal'.

Berardo har tilbudt den tidligere økonomiminister en plads i direktionen i Fundação Berardo, som blandt andet anvendes til Joe Berardos ofte kortsigtede aktie-investeringer.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer