Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kap Verde fejrer nationaldag den 5. juli

Nationaldagen på Kap Verde Øerne den 5. juli er let at huske, for den falder dagen efter den amerikanske uafhængighedsdag Independence Day den 4. juli.

På Kap Verde nationaldagen fejrer man at den tidligere portugisiske koloni Cabo Verde efter det første frie valg i juni 1975 fik overdraget fuld selvbestemmelsesret fra Portugal den 5. juli 1975.

Befolkningen på Kap Verde
Kap Verdes nationaldag fejres i øvrigt ikke blot på Kap Verde. Befolkningen i øriget ud for Senegal i Vestafrika er spredt over det meste af kloden. Faktisk bor der flere uden for Kap Verde end på selve Kap Verde Øerne.

De største Kap Verde kolonier af immigranter findes i USA, Portugal, Angola, Senegal, Holland og Italien.

På Kap Verde Øerne lever omkring 500.000 mennesker, hvoraf mange er stærkt afhængige af øernes hovedindtægtskilde turisme samt af penge, som sendes hjem fra de mange immigranter i udlandet.

Det anslås at der er yderligere omkring en halv million efterkommere og immigranter fra Kap Verde alene i USA.

Kap Verde som portugisisk koloni
Kap Verde ligger strategisk godt for sejlads over Atlanterhavet til Amerika.

Det udnyttede slavehandlerne (heraf mange danske og portugisiske) ved at proviantere og nogen gange ‘omlade’ slaver fra det afrikanske fastland på Cabo Verde Øerne, som var blevet fundet af portugisiske opdagelsesrejsende allerede i 1400-tallet.

Senere ragede Portugal uklar med andre af tidens stormagter, og Kap Verde oplevede at få uvelkomment besøg af blandt andet den engelske ‘stats-pirat’ Francis Drake og hans skibe.

Foruden at være plaget af pirater i 15- og 16-hundredetallet, angreb også franskmændene senere i år 1712 Kap Verde som følge af uenighed med portugiserne.

Efterhånden blev slavehandelen afskaffet, men Cabe Verde var stadig interessant som provianteringshavn for transatlantiske sejladser.

Først da sejlskibenes tid var ved at være forbi, mistede Kap Verde øerne betydning, og på grund af omfattende skovdrift og klimaforandringer var (og er) de tidligere grønne (verde betyder grøn på portugisisk) øer heller ikke længere i samme grad frugtbare.

Til gengæld er der et meget behageligt klima på Kap Verde og et stort antal dyrearter, som ikke findes andre steder i verden.

Befolkningen på Kap Verde er primært efterkommerne af portugisere og afrikanske slaver.

Herunder video fra det billedskønne Kap Verde:

Se mere om Kap Verde Øerne.

Den måske mest berømte sangerinde fra Kap Verde er Cesária Évora, som helst optræder uden sko og derfor har fået tilnavnet ‘The Barefoot Diva’.

Mere om Cesária Évora på hendes egen hjemmeside.

Se hende herunder på en musikvideo optaget i Kap Verde.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer