Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Obidos Medieval Market – middelalder marked i Óbidos 16. juli til 26. juli

I sommeren 2009 afholdes der som sædvanlig Middelalder Marked i Óbidos nord for Lissabon.

Markedet er et udstyrsstykke, og en stor del af Óbidos’ indbyggere finder tøj frem syet til denne lejlighed (og andre) i middelalderstil.

Der er munke, tiggere, adelsfolk, bønder, krigere, riddere, røvere, narre, dansere, jonglører, musikere og andet godtfolk på markedet, hvor man naturligvis også kan købe kunsthåndværk og mad inspireret af gamle traditioner.

Prøv for eksempel retter på markedet med grillet kød og pølser, middelalder-supper, retter med snegle (delikatesse i Portugal), torsk, blæksprutte, kanin, svin eller lam. Alt fås til rimelige priser og serveres udendørs eller indendørs i 20 forskellige hyggelige taverner.

Kampe mellem riddere til fods og til hest
Specielt for børn er markedets mere dramatiske del en oplevelse af de store i Portugal.

Borgerne i Óbidos har gennem mange år øvet sig i at stable dramatiske shows på benene. På Óbidos Middelaldermarked er der indrettet en kamp-plads, hvor der gives virklighedstro opvisning.

Man kan for eksemple opleve kampe mellem riddere i rustning til fods og endog opvisning i kampteknik til hest.  

Herunder video fra Óbidos Middelaldermarked 2008:Middelaldermarkedet i Óbidos har åbent mandag til fredag fra 17.00 til 24.00 samt i weekenden fra 12.00 til 24.00.

Man kan roligt sætte en hel dag af til at opleve Óbidos, som med sin gamle velbevarede borgmur er den perfekte ramme om et middelalder-event for hele familien.

Se også Óbidos Municipal (kommune) hjemmesiden (på engelsk).

Det er let at finde Óbidos, som ligger omkring 80 kilometer nord for Lissabon af hovedvej A8 (som også kaldes IC1).Kommentarer

Endnu ingen kommentarer