Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nissan vil bygge batteri-fabrikker til elbiler i Portugal og England

Nissan har meddelt at England og Portugal er udvalgt til produktion af lithium-ion batterier til fremtidens elbiler.

Den engelske fabrik vil blive opført i Sunderland i det nordøstlige England (county Tyne & Wear) , hvor Nissan allerede har en produktion af normale biler.

Placeringen af den portugisiske fabrik er endnu ikke besluttet, men det forlyder fra Nissan hovedkvarteret i Tokyo at flere områder i Portugal overvejes.

Nissan-Renault vigtig for Portugals bilproduktion
Meddelelsen er godt nyt for Portugal, som har satset hård på at blive førende inden for vedvarende energi.

Foreløbig er der tale om 350 nye jobs i England og sandsynligvis nye jobs i samme størrelsesorden i Portugal. Den samlede Nissan investering er på 700 millioner euro, skriver Bloombergs.

Endnu vigtigere er det dog at Portugal med placeringen af batterifabrikken har en god chance for at få en egentlig produktion af elbiler.

Beslutningen om, hvor Nissans nye bilfabrikker med elbil-produktion skal ligge, tages i løbet af 2009.

Portugal har ligesom Danmark underskrevet Project Better Place, som er et initiativ til nedbringelse af co2 ved at anvende elbiler istedet for biler med normale brændstofmotorer.

Nissans første nye elbil skal sandsynligvis bygges på basis af Nissan Cube til det japanske og amerikanske marked med introduktion i år 2010. En europæiske elbil, som introduceres omkring år 2011-2012 vil med stor sandsynlighed få et unikt design, som Nissan dog naturligvis fortsat holder tæt ind til kroppen.

Herunder video med Nissans elbil til det japanske og amerikanske marked:
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer