Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Embrear i Évora bygger flydele fra år 2012 – Portugal center for executive jet services

Mens mange virksomheder i Portugal og resten af Europa skærer ned, er der positivt nyt fra byen Évora i Portugals varmeste område Alentejo.

Flyproducenten Embrear er som planlagt i juli 2009 gået igang med at bygge to fabrikker til flydele.

Udover fabrikken til vinger og fabrikken til kompositmaterialer (herunder haleror) vil Embrear anvende Évora som service-point for executeive jets dvs. jetfly, som typisk lejes ud af flyselskaber til VIP transporter eller ejes af store virksomheder med økonomisk råderum og ‘plads på balancen’.

Den første Embrear fabrik forventes klar til drift i første halvår af 2012, men allerede i 2010 vil en skole for medarbejdere stå klar til at uddanne de i alt 570 medarbejdere, som Embrear forventer at ansætte i Évora.

Se også: Embrear i Europa.

Embrear i Brasilien
Empresa Brasileira de Aeronáutica S.A., som i daglig tale kaldes Embrear, var ifølge Forbes Magazine i 2008 Brasiliens 18. største virksomhed (og i øvrigt nummer 1353 i verden).

Til sammenligning var Vestas nummer 770 og Jyske Bank nummer 1604.

Executive Jets i Portugal
Den ekstra gevindst i form af et Embrear Service point i Portugal for executive jets er blot den seneste virksomhed blandt flere i Portugal med executive jets som forretningsområde.

De to største operatører er NetJets Inc. og Jet Republic.

NetJets i Portugal
NetJets (tidligere Executive Jet Aviation) blev i 1998 købt af den legendariske amerikanske storinvestor og finansguru Warren Buffett via sit næsten lige så kendte selskab Berkshire Hathaway.

Hovedkvarter for Netjets i Europa ligger i Lissabon.

NetJets i Portugal har piloter fra både Skandinavien, Tyskland og Holland og benytter Golfstream, Falcon, Hawker og Citation fly i Europa.

Jet Republic i Portugal
Ny på markedet for transport af VIP’s og tunge erhvervsledere er selskabet Jet Republic, hvor man i lighed med NetJets kan købe adgang til transport på første klasse i eget jetfly på time-share basis.

Jet Republic har hovedkvarter i Oeiras vest for Lissabon. Virksomheden har store ambitioner, hvilket blandt andet kan ses på antallet af direktører (per ultimo juli 2009 ifølge Jet Republics egen hjemmeside 27 stk.).

Virksomheden Jet Republic har fornyligt kørt hvervekampagne til tele-sales kontoret i Oeiras og har efter sigende bestilt et meget stort antal (110 er nævnt) Learjet 60XR fly. I den første bekræftede ordre nøjes man dog med 25 Learjets.

Den ambitiøse 37-årige iværksætter (og tidligere RAF Hercules-transporter pilot og NetJets medarbejder) i spidsen for Jet Republic (CEO) hedder Jonathan Breeze.

Pengene bag Jet Republic er rejst fra unavngivne investorer via den Vienna baserede bank Euram. Den tidligere Mckinsey partner (ansvarlig for Mckinsey Prag kontoret- tidligere CEO) og nuværende Euram CEO Viktor Popovic er bestyrelsesformand for Jet Republic og omdrejningspunktet for finansieringen.

Der har været rygter i den særdeles overraskede privat-jet sektor om at pengene bag Jet Republic skulle stamme fra russiske velhavere. Det er ikke blevet kategorisk afvist af Victor Popovic, som dog har oplyst at der ingen ‘oligarker med høj offentlig profil’ er blandt investorerne. Den hovedrige Viktor Popovic har beskrevet sin Euram bank som ‘We are a wealth adviser, an investment bank and a little bit of a club’ på Wealth-Bullitin.com.

Den eneste offentliggjorte investor udover de i virksomheden involverede privatpersoner er så vidt vides Grupo Salinas fra Mexico, som ejes af Mexicos tredje rigeste mand Ricardo Salinas Pliego. Se mere i The Telegraph artikel. Jet Republic er registreret som virksomhed på Malta.

Se mere om Jet Republics ambitiøse forretningsplan på EuropeanCEO.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer