Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


På springtur i 16 år i Nordportugal

Blandt de mere usædvanlige historier i portugisiske aviser før ferien for alvor starter i Portugal i august er historien om en springtur fra fængslet måske den mest sælsomme.

I 1993 undslap den tidligere hyrde Manuel Cruz på en udgang fra sin 10-årige fængselsdom for mord efter at have siddet bag tremmer i 2,5 år.

Ved at gemme sig i underjordiske huler i Nordportugal i et tyndt befolket område i Vieira do Minho lykkedes det manden at skjule sig for politiet i mere end 16 år.

Afsløret af familiens hjælp
Til sidst blev han afsløret efter at ordensmagten fik nys om at mandens familie i den nærliggende landsby Anisso havde forsynet ham med mad og medicin.

En stor del af den undvegne indsattes kost var i de sidste 16 år vilde bær, fortsætter historien.

Det forlyder ifølge det lokale politi at den langskæggede eneboer, da han blev fanget lignede Robinson Crusoe fra Daniel Defoe’s roman af samme navn. 

Politiet havde tidligere forsøgt at finde fangen uden held
Ved tidligere lejligheder havde politiet uden held forsøgt på baggrund af tip fra lokalbefolkningen i sognet med godt 300 beboere at finde manden.

Da han endeligt blev fanget var Cruz bevæbnet med en pistol og havde desuden en vagthund. Han overgav sig dog uden kamp, men var tydeligt vred over sin tilfangetagelse.

Mange lokale opfattede Cruz som ufarlig mand, som var bange for at vende tilbage til fængslet.

Manuel Cruz har gjort landsbyen Anissó berømt, og den nu 54-årige mand er tilbage bag tremmer og kan påregne at tilbringe de restrende 7,5 år af sin straf i Braga.

Politiet er tilfredse med endelig at få sagen lukket, men vil helst ikke kommentere på pressens spørgsmål om alle de tidligere mislykkede forsøg på at fange Manuel Cruz.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer