Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal tæt på at tillade ægteskab mellem personer af samme køn

To kvinder var i slutningen af juli 2009 meget tæt på at vinde retten til at gifte sig i det ellers traditionelt stærkt katolske Portugal.

Det var kvindernes hovedargument at der i den portugisiske grundlov står skrevet at der ikke må diskrimineres på baggrund af køn.

Ved den portugisiske højesteret (constitutional court) i Lissabon blev anmodningen om ægteskab mellem de to fraskilte mødre Teresa Pires og Helena Paixao dog afvist med dommerstemmerne 3-2.

Dommen blev forklaret ved at spørgsmålet ikke er om Portugals grundlov tillader ægteskab mellem personer af samme køn, men derimod om grundloven tilsiger at ægteskab mellem personer af samme køn skal accepteres.

De to kvinder blev oprindeligt afvist af et ægteskabskontor i 2006 i Lissabon, da de ville gifte sig.

Registreret partnerskab eller ægteskab i Europa
I forvejen er det i Portugal tilladt at indgå registreret partnerskab med en person af samme køn, ligesom det er det i Danmark.

Kun i landene Spanien, Sverige, Norge, Belgien, Holland, Canada, Sydafrika samt få amerikanske stater er det tilladt for par af samme køn at gifte sig (homoseksuelt ægteskab).

De to lesbiske portugisiske kvinder betragter 3-2 nederlaget i højesteret i Portugal som en sejr og agter at prøve sagen ved Den Europæiske Menneskeretsdomstol i Strasbourg.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer